Jump to content

Ford'un Yeni Kalite Direktörü

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ABD'nin 119 senelik dev otomobil şirketi Ford bu günlerde kalite sorunlarını çözmeye çalışıyor.  Ford 2022 senesinde bugüne kadar toplam 6.82 milyon aracı çeşitli sorunlar nedeniyle geri çağırdı.  Bu Amerikan otomobil üreticileri içinde en yüksek rakam.  Geri çağırmalarda (ABD'de buna "recall" deniyor) ikinci 2.26 milyon araçla Tesla, üçüncü 1.46 milyonla General Motors ve dördüncü 1.28 milyonla Chrysler geliyor.  Geri çağırmalar genellikle tasarım, mühendislik veya üretim hataları nedeniyle olabiliyor.

Ford kalite sorunlarını çözmek için 2022 Ocak ayında 46 yaşındaki Josh Halliburton'u üst düzey kalite direktörü olarak atadı.  Bir elektrik mühendisi olan Halliburton 2000 - 2004 seneleri arasında Ford'da mühendis olarak çalışmıştı.  En son bir otomobil araştırma firması olan J.D. Power'da üst düzey kalite danışmanlığı yapıyordu.  Halliburton geçenlerde üretim hattına sorunları erken yakalamak için yüksek teknolojili video kameralar yerleştirdi.  Ayrıca, rakiplerinin kalitesini eskisinden daha yakın izlemeye başladı.  Örneğin, Ford Bronco ile Jeep Wrangler'ı karşılaştırıp kendine yeni kalite hedefleri belirliyor.  Halliburton bu adımlarla Ford kalitesinin önümüzdeki iki-üç senede daha iyi olacağını öngörüyor.

Orijinal Wall Street Journal makalesi aşağıda.

https://www.wsj.com/articles/at-ford-quality-is-now-problem-1-11659758404?st=7k2a5lrnbr939xr&reflink=desktopwebshare_permalink

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ford benim için bitmiş bir arabadır. Son 10 senedir motor şanzıman sorunları çok fazla. Servislerde çözüm üretme yok. Ayrıca rakiplerinden pahalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ABD'yi bilemem ama Avrupa'da bir şeyler yapmazlarsa bitecekler gibi zaten. Çok hızlı bir elektrikliye dönüşüm yapmaları şart. Günü kurtaran işlerle yürüyorlar şuanda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...