Jump to content

2021 Model Mazda 2 Aksesuar Tavsiyeleri

Benten
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, biraz geç yaşta araba sahibi oldum. Biraz da bu yüzden heves ettim, niyetim de uzun yillar kullanmak, konforu arttırmak istiyorum. İşin içine biraz dahil olduktan sonra farkettim ki mazdatr nin resmi sitesi çok ilgili değil bu konularda. Yurt dışı çeşitler var gibi.

Aracta geri görüş kamerasi var, ama dinamikle degistirmek istiyorum, on yol kamerası ve sensor taktirmak istiyorum, katlanir ayna niyetim var, araç tecrübem olmadığı için baska da bisi bilmiyorum ne yaptırabilirim :)

Bunlar istanbulda serviste yaptırılabilir mi? 

Sanayide komple söküp takarlar farkındayım ama belki acemilikten belki garanticilikten elektrik aksamını servise emanet etmek istiyorum. 

Uzun zamandır bir forumda başlık açmıyordum, inşallah tecrübeli arkadaşlar vardır da bu başlık benim internette bulamadığım bilgiler için başkalarına bir kaynak olur.

Simdiden teşekkürler.

Konuyu yanlış yere(teknik) açmışım, silmeyi de beceremedim :) yöneticiler aktarımı yaparsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gorsel aksesuar deseydiniz fikir vermek kolaydi ama fonksiyonel aksesuar fikri zor. İhtiyaca gore birseyler yapmk mantikli. 
katlanir ayna da on sensor de kullanissiz ve gereksiz bence. 

Yol kamerasini yanlis anlamadiysam, harici olarak viafo 118c kullaniyorum. Cok basarili. Alip kendiniz cakmakliga takabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu aksesuar konusuna şöyle yaklaşıyorum.  Eğer aracın güvenliğine (yani sizi veya aracın kendini korumaya) minimal de olsa katkı sağlayacaksa evet.  Ama sadece estetik amaçlıysa biraz daha düşünmek gerekir.

Örneğin, geri görüş kamerası bence güvenliği etkileyebilecek bir unsur.  Ama katlanır aynalar pek öyle olmayabilir.  Bence karar verirken bu mantıkla (yani güvenlik ilk öncelik) düşünebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.09.2022 at 05:18, Lupara :

Gorsel aksesuar deseydiniz fikir vermek kolaydi ama fonksiyonel aksesuar fikri zor. İhtiyaca gore birseyler yapmk mantikli. 
katlanir ayna da on sensor de kullanissiz ve gereksiz bence. 

Yol kamerasini yanlis anlamadiysam, harici olarak viafo 118c kullaniyorum. Cok basarili. Alip kendiniz cakmakliga takabilirsiniz. 

Genişlet  

Katlanır ayna aklımda yoktu aslında ama bir yerde eski modellerinde olduğunu okudum. 

Hatta eskilerde bir yorumda aslında o sistemin araçta olduğunu serviste açtırılmasi gerektiği soyleniyordu. Oyle yerlesti aklima.

Mesela benim arac power sense ama koltuk ısıtma da yok. Acaba o da mı açtırılıyor?

Ürün için de teşekkürler inceliyorum şimdi. Çakmak gözü yerine direkt bağlantı istesem servis yapar mı acaba bunu?

@AKayhan haklısınız. Eğer dahili olan bir özellik değilse zorlamayacagim. Ama kamera, hatta belki 360 derece, sensör vs donatmayı ıstiyorum açıkçası. Mazda sorunsuzluk yorumlarına göre Allah bir kaza vermezse uzun yıllar kullanmak istiyoruz çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki nesil eski Mazda 2'ler Rusya için yapılmış olan araçlar bize geldiği için koltuk ısıtmaları vardı. 

Yol kamerası enerjisini tavan lambasından alabilirler. Ama bunu servis yapar mı pek emin değilim. İyi bir oto elektrikçisi  basitçe halleder. Forumda bir çok arkadaş bahsi geçen işlemi kendisi yaptı diyebilirim.

Koltuk ısıtma özellikle açılabilecek bir opsiyon değil. Bunun için koltuğun içinde rezistans hattı döşenmiş olması gerekiyor. Aynı şekilde konsolda düğmeleri/düğme yerlerinin olması gerekiyor açıp/kapatmak için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.09.2022 at 09:56, İlhan :

Önceki nesil eski Mazda 2'ler Rusya için yapılmış olan araçlar bize geldiği için koltuk ısıtmaları vardı. 

Yol kamerası enerjisini tavan lambasından alabilirler. Ama bunu servis yapar mı pek emin değilim. İyi bir oto elektrikçisi  basitçe halleder. Forumda bir çok arkadaş bahsi geçen işlemi kendisi yaptı diyebilirim.

Koltuk ısıtma özellikle açılabilecek bir opsiyon değil. Bunun için koltuğun içinde rezistans hattı döşenmiş olması gerekiyor. Aynı şekilde konsolda düğmeleri/düğme yerlerinin olması gerekiyor açıp/kapatmak için.

Genişlet  

Teşekkürler, paket bakimindan da bir anlaşmazlık var aslında. Sahibindende 2021 modelli  powerda da power sensede de koltuk isitma var. Benim arac powersense ama bende yok. O kafamı karıştırdı. 

Araç çok olmayınca haklı olarak servis de pek bilmiyor. Beni buraya yönlendirdi mesela daha iyi fikir alabilirsiniz diye :)

Buradan biraz daha bilgi toplayinca servisle istişare edeceğiz anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç kamerası 5v kullandığı için ( Ben 5v den başka değer kullanan kamera görmedim, varsa bilmiyorum) işi bilen bir elektrikçiye ihtiyaç var. Tavan lambasından, sigorta kutusundan, çakmaklığın arkasından vs. uygun adaptörle vs. alınabilir.

Araçta deri koltuk yoksa koltuk ısıtma pek gerekli olmuyor. Benim aracımda var, Ankarada bile denemeler dışında pek kullanmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.09.2022 at 18:04, Lupara :

Araç kamerası 5v kullandığı için ( Ben 5v den başka değer kullanan kamera görmedim, varsa bilmiyorum) işi bilen bir elektrikçiye ihtiyaç var. Tavan lambasından, sigorta kutusundan, çakmaklığın arkasından vs. uygun adaptörle vs. alınabilir.

Araçta deri koltuk yoksa koltuk ısıtma pek gerekli olmuyor. Benim aracımda var, Ankarada bile denemeler dışında pek kullanmadım.

Genişlet  

Tesekkurler.

Servisin yapmaması durumunda, istanbul için bir elektrikçi tavsiyesi olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni aracınız hayırlı olsun. Geri görüş kamerasını dinamik olanla değiştirmek için, direksiyon açı sensöründen veri okuyabilen orjinal mazda kamerası almanız lazım 7 pinli. Çıkma bulabilirsiniz belki yurtdışından, yeni olarak almak ve taktırmak yaklaşık 20.000 tlyi geçecektir. Bu da yapabilecek birini bulabilirseniz. 

Aynalarınız katlanır olması için de aynanızı, motorlu bir versiyonu ile değiştimeniz ya da sonradan motor takmanız lazım bir şekilde. Bu da sağlıklı ve düşük maliyetli olmayacaktır.

Ön tarafa kamera takmak için kitler var. Rusya'da bir arkadaş yapıyordu modülünü, ana ekrana bağlanan ama hala yapıyor mudur bilmiyorum.

Koltuk ısıtma ve ön park sensörü istedikleriniz arasında en basiti. Sonradan koltuk ısıtma yapan döşemeciler var. Koltuğu söküp içine ısınan telleri yerleştiriyorlar. Koltuğun kenarına ya da istediğiniz bir yere de kumanda düğmesini monte ediyorlar. Ön park sensörünü de herhangi bir elektrikçide taktırabilirsiniz ama kaliteli ve açılarının iyi ayarlanmış olduğundan emin olun.

Araç kamerası için de, otomatik kararan aynanız olsa oradan alın derdim ama Mazda 2 lerde yok. Tavan lambasından alırsanız araç kapalı olduğunda da çalışmaya devam eder. En temizi sigorta kutusundan almak.

Mazda 3 aracım için epey bişeler yapmıştım. Size belki fikir veren şeyler olabilir. Kontrol etmenizi tavsiye ederim.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.09.2022 at 10:10, Tarahumara :

Yeni aracınız hayırlı olsun. Geri görüş kamerasını dinamik olanla değiştirmek için, direksiyon açı sensöründen veri okuyabilen orjinal mazda kamerası almanız lazım 7 pinli. Çıkma bulabilirsiniz belki yurtdışından, yeni olarak almak ve taktırmak yaklaşık 20.000 tlyi geçecektir. Bu da yapabilecek birini bulabilirseniz. 

Aynalarınız katlanır olması için de aynanızı, motorlu bir versiyonu ile değiştimeniz ya da sonradan motor takmanız lazım bir şekilde. Bu da sağlıklı ve düşük maliyetli olmayacaktır.

Ön tarafa kamera takmak için kitler var. Rusya'da bir arkadaş yapıyordu modülünü, ana ekrana bağlanan ama hala yapıyor mudur bilmiyorum.

Koltuk ısıtma ve ön park sensörü istedikleriniz arasında en basiti. Sonradan koltuk ısıtma yapan döşemeciler var. Koltuğu söküp içine ısınan telleri yerleştiriyorlar. Koltuğun kenarına ya da istediğiniz bir yere de kumanda düğmesini monte ediyorlar. Ön park sensörünü de herhangi bir elektrikçide taktırabilirsiniz ama kaliteli ve açılarının iyi ayarlanmış olduğundan emin olun.

Araç kamerası için de, otomatik kararan aynanız olsa oradan alın derdim ama Mazda 2 lerde yok. Tavan lambasından alırsanız araç kapalı olduğunda da çalışmaya devam eder. En temizi sigorta kutusundan almak.

Mazda 3 aracım için epey bişeler yapmıştım. Size belki fikir veren şeyler olabilir. Kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Genişlet  

Detaylı cevap için çok teşekkürler. Konunuzu ve cevabınızı adım adım inceleyeceğim. Tahminimden daha ilginç bir süreç olacak anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...