Jump to content

5w30 Yağ Hakkında...

speed
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana sorarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.  Bunların her ikisi de sentetik 5W-30 motor yağı.  Malum motor yağlarının içinde o kadar çok bileşen var ki, bunlarla oynayıp farklı farklı yağlar üretmek çok kolay.  Ayrıca, ben motor yağı üreticilerinin araç markası ve hatta modeli verip yağları sınıflandırmasını bir pazarlama stratejisi olarak görüyorum.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

X-clean Efe daha fazla üretici onayını karşılıyor, downsized DI turbo ve partiküllü dizel motorlara uygun. Econergy ise geleneksel motorlar için ideal. Hangi motor yazmamışsınız ama Cruze 1.6 ise Econergy sizin işinizi fazlasıyla görecektir. 1.4 Turbo bile olsa fark etmez, direkt enjeksiyon-turbo motor olmadığı için.

Ben 1.5 skyactiv aracımda Econergy kullanıyorum, son derece memnunum.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Leanback :

X-clean Efe daha fazla üretici onayını karşılıyor, downsized DI turbo ve partiküllü dizel motorlara uygun. Econergy ise geleneksel motorlar için ideal. Hangi motor yazmamışsınız ama Cruze 1.6 ise Econergy sizin işinizi fazlasıyla görecektir. 1.4 Turbo bile olsa fark etmez, direkt enjeksiyon-turbo motor olmadığı için.

Ben 1.5 skyactiv aracımda Econergy kullanıyorum, son derece memnunum.

Yağ çabuk ısınıyor mu?

İnternetten daha önce aldığım yağlar hep sahte çıktı sahte yağ motordan kaçırma yapıyor üzerine orjinal yağ eklettim sorun baya çözüldü, o yüzden yağı resmi web sitesinden almaya karar verdim.

Aracım 1.6 124 ps benzin lpg li manuel cruze

İleride 2017-2018 model mazda 3 nasip olur mu bilmem ilk aracım 323f hb kedi farlı idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, speed :

Yağ çabuk ısınıyor mu?

İnternetten daha önce aldığım yağlar hep sahte çıktı sahte yağ motordan kaçırma yapıyor üzerine orjinal yağ eklettim sorun baya çözüldü, o yüzden yağı resmi web sitesinden almaya karar verdim.

Aracım 1.6 124 ps benzin lpg li manuel cruze

İleride 2017-2018 model mazda 3 nasip olur mu bilmem ilk aracım 323f hb kedi farlı idi.

Doğru mu anladım, internetten yağ aldınız, sahte çıktı, sıkıntı çıkardı, aynı sahte yağın üzerine, filtre değişimi de yapmadan "orjinal yağ " eklediniz. Bu halde kullanıyorsunuz şuan aracı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Leanback :

Doğru mu anladım, internetten yağ aldınız, sahte çıktı, sıkıntı çıkardı, aynı sahte yağın üzerine, filtre değişimi de yapmadan "orjinal yağ " eklediniz. Bu halde kullanıyorsunuz şuan aracı?

Sahte yağ olduğunu düşünüyorum çünkü yağ eklendikten sonra 2.25 litre yağ eklektirdim eğer yağ sahte olsa bile en azından yarısı orjinal yağ olduğundan eminim baya yağ eksiltme yapmış ayda bir yağ çubuğunu kontrol ederim. 0.25 litre fazla yağ eklendi 4.5 yerine 4.75 litre oldu fazla yağ kaçırıyor diye. Yağ eklendikten sonra yağ kaçırma durdu aracı da pek fazla kullanmıyorum haftaya yağını değiştireceğim, sizin anliyacaginiz yağ eksiltme si olmadıktan sonra sahte yağ olabileceğini düşündüm yani motor yağ kaçırıyor diye 2.25 litre yağ eklektirdim 1 ayda 2.25 litre yağ kaçırmış sonra kontrol ettim yağ kaçırma kesilmiş ve demekki önceki yağ sahteydi diye düşündüm şimdide komple yağını değiştireceğim şu an bir yere gittiğim yok haftaya yağ filtresi hava polen hepsi değişecek fitreler bosh marka alacağım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...