Jump to content

Ford Fiesta yollara veda ediyor

Leanback
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ford, Ka, Mondeo ve Focus modellerinden sonra, Galaxy, S-Max ve en önemlisi Fiesta modelinin de üretimini yenisi çıkmamak üzere sonlandırıyor.

Böylece Avrupa'da da Ford model ailesi de tamamen SUV'lardan oluşacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok duygusal bir reklam olmuş.  Ben 1988 - 1990 arasında Kadıköy Istanbul Ford Otosan'da proje mühendisi olarak çalıştım.  O zamanlar En Iyi Yerli sloganıyla Ford Taunus ve Ford Transit üretiliyordu.  Ayrıca, Anadol pikap da orada üretiliyordu.  Fabrika maalesef çok eski teknoloji idi ve zaten daha sonra oradan tamamen taşındı.  Ford Motor Company orijinalde bir Amerikan şirketi ama Türkiye'de Koç Holding ortaklığı olarak Ingiltere'deki Ford ile beraber çalışıyor(du).

Ben Ford Fiesta ebadlarındaki araçları (kesinlikle küçümsemek için değil ama) abartılı ufak buluyorum.  Bana göre bir araç seçerken en önemli kriterlerden biri güvenlik olmalı.  O boydaki araçları kullanmak bence güvenlik açısından bazen dezavantajlı olabiliyor.  Bunlar tatsız konular ama 2 araç çarpıştığında eğer ikisi arasında bariz bir boyut farkı varsa (örneğin, bir otomobil ile bir kamyon gibi) küçük olan fizik kuralları gereği daha fazla zarar görüyor.  Bu nedenle, çok küçük boy bir araç satın aldığınızda otomatikman 1 - 0 yenik başlıyorsunuz.  Bu illa çok büyük bir araç satın almalı anlamına gelmiyor ama hiç değilse çok küçük bir araç almamalı anlamına geliyor bana sorarsanız.  Tabii umarız hiçbir kaza olmaz da fizik kuralları işlemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada, Anadol ile ilgili minik bir anekdot aklıma geldi.  Biliyorsunuz Koç Holding otomobil işine ilk Anadol ile başlamış.  Daha sonra Ford üretilmeye başlanmış.  O senelerde bazı uzmanlar otomobil üretimi ile ilgili detaylı bir fizibilite raporu hazırlayıp Koç Holding'e sunmuşlar.  Bu rapora göre artık Anadol üretiminin maddi açıdan hiç karlı olmadığı ve Anadol üretiminin tamamen sonlandırılması gerektiği savunulmuş.  Ancak, Vehbi Koç buna itiraz etmiş, Anadol benim ilkgöz ağrım, onu öldürmeyin, demiş.  Tabii kimse ona karşı çıkamayacağı için sadece Anadol pikap üretilmesine karar vermişler.  🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...