Jump to content

Orjinal Mazda 3 16'' jant aranıyor

Leanback

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kışlık set yapmak için 1, 2 veya 3. nesil 16'' 6.5J ET50 jant arıyorum. Tercihen BM, BN kasa jantı.

Farklı bir markanın aynı ölçülerde (veya 7J ET50) bir modeli de olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hallettim bir şekilde, 16 inch Hyundai i30 jantı tamamı ile birebir orjinal ölçüymüş Mazda 3 için. Konu kapatılabilir.

spacer.png

spacer.png

Lastikler 205/60 92h yanak bir de kışlık olunca, gerçekten ayrı bir olay konfor olarak. Genel darbe emiş az değişti aslında ama küçük pürüzler, kısa darbeler, logar kapakları falan pamuk gibi oldu. Hem kışın su dolu çukurlarda, leş yollarda bu lastikler daha toleranslı oluyor, hem de lastikleri jantlardan sök-tak eskimesi, topuk yıpranması vs azalıyor. 

Kışlık lastiğiniz varsa eskimeden satıp, sac jant+kapak kombinasyonu ile yeni kışlık lastik alınca sadece verdiğiniz lastik parası sizden gider. Bu şekilde yapmak çok mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Lupara :

Ben de arayistaydim, tesekkurler. Toyota reno kara jantlari denemistim olmamisti. 

Bu arada mazda jantindan daha iyi mi durmus yoksa :)

Bilezikle Toyota kara jantın kurtarması lazım aslında ama evet bizim göbek ölçüsünde kara jant bulmak zor. Hyundai Elantra, İ30 birebir aynı, Mitsubishi Lancer da uyuyor, göbek aynı, ET değeri biraz farklı.

Valla duruşuna bakarak almadım açıkçası, tam uyumluluk önemli idi. Fakat görüntü itibarı ile de 3. nesilde çıkan 16'' jantla neredeyse aynı. Artı göbek ölçüsü, ET değeri, jant kalınlığı birebir aynı. VAG grubu içinde falan olsa tam uyumluluk normal ama farklı bir ekolden markayla anca bu kadar denk gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...