Jump to content

göstergede ikinci bir esp/asr gösterge uyarı sı mı var?

Renegade
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar bugün market önünden arac çalıştırdım ve bugün ilk defa karşılaştığım ve ilk defa gördüğüm panelin sağ tarafında esp/asr uyarı ışığı sönmedi, 150-200 metre sonra durdum, aracı stop edip çalıştırdığmda bu sefer söndü ve bir daha şimdilik yanmadı. benim merak ettiğim, direksiyonun solundan açılıp kapatılan (on/of) abs ve asr uyarı lambası göstergenin bizim oturma pozisyonuna göre sol tarafta olan ve zaman zaman kaygan yolda uyarı veren bu ikaz lambası dışında, göstergenin sağ alt kısmında da bu lambadan bir tane daha varmış şaşırdım daha önce hiç fark etmemiştim, bunun diğerinden ayrı özelliği nedir?  o an resmini çekmek aklıma gelmedi, ilginç geldi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bildiğim kadarıyla ABS için bir ışık var, yuvarlak daire içinde ABS harfleri var.  Solda mı, sağda mı, bilemiyorum.  Bu ışık yandığında ABS sisteminde bir hata olduğunu gösteriyor.  Bu durumda sanırım aracı uzun süre kullanmamak gerekiyor.

Ayrıca, Traction Control (patinaj kontrolu) sistemi için bir ışık var, bir otomobilin yolda kaydığını gösteren bir çizim şeklinde.  Bu ışık kısa süreli yandığında Traction Control devreye girdi anlamına geliyor.  Kışın karlı yollarda zaman zaman bu ışık yanıp sönebiliyor.  Yani tekerlekler yolda kayma (patinaj) eğilimi gösterdiği için Traction Control çalışıyor, demek.  Bu durumda bir sorun yok.  Ama bu ışık sürekli yanarsa o zaman Traction Control sisteminde bir arıza olduğunu gösteriyor.

Muhtemelen sizde ABS ışığı yanmış olabilir.  Aracı stop edip birkaç saniye sonra tekrar çalıştırınca araç birçok elektronik devreyi resetliyor.  O zaman sönmüştür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devir saati bölümündeki kaygan yol uyarı işareti, anahtar on konumuydayken of  yazısı ve kaygan yol olarak çıkıyor.  Hız gösterge bölümünde ise alt kısımda sadece kaygan yol olarak görülüyor, herhangi bir yazı çıkmıyor. Anladığım birisi Traction control, diğeri ise ESP gibi, ayrıcada bunlara entegre ABS gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...