Jump to content

Simit lpg tankının altında biriken su benzeri sıvı hakkında

Gökhan_77
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba değerli forum üyeleri,

Bugün aracımı temizlerken bagajdaki keçeyi kaldırdığımda simit lpg tankının altında su benzeri sıvı biriktiğini farkettim. Aracı alalı daha 10 gün kadar oldu. Yaşayan veya bilen var mıdır acaba? Bu sıvı nedir ve neyden kaynaklanır? Araca zararı var mıdır? Ne yapmak gerekir?

78556466-D914-4902-9149-03F53EEC65A5.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim BL 2010 aracımda da olmuştu. Stoplardan ya da arka tampon tutucularının oradan su alıyor. Plastik trimleri söküp su izini takip edin, kaynağını bulun. Havalar düzelince daysonlayarak çözersiniz.

Su giriyor ve kir vs birleşip bu hali alıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Gökhan_77 :

Desteğiniz için çok teşekkür ederim Mutlu Tekir,

Peki bu sıvının orada birikmesi kalması araca veya lpg tankına zarar verir mi? Nasıl kurutabilirim?

Pas yapar. Havlu kağıtla eliniz girdiği kadar kurutabilirsiniz. Önemli olan içeri su sızmasını engellemek. O kalan eninde sonunda buharlaşıp kurur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu skyactiv 2013-14 öncesi mazdalarda vs neredeyse kronik sorundur. alakasız pek çok  model   aynı sorunu yaşamıştır. ayrıca o gördüğünüz sıvı su benzeri değil, bildiğiniz su. ama suyu nereden alıyorsa muhtemelen az aldığı için fark edilmemiştir. benim mazda 2'de de neredeyse stepne yuvası su doluydu aldığımda, satıcı da ben de fark etmemiştik. yoksa arabasını satan ve problemin farkında olan insan o şekilde satmaya kalkmaz, hiç olmadı kurular satar. ben muhtemel yollara peçete sererek ve su tutarak çözmüstum galiba, iyi hatırlamıyorum..

stoplara vs yoğunlaşırsanız sorunu çözebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün aracı yıkadıktan sonra kontrol ettim. Fotoğrafta işaretli kısımda ıslaklık olduğunu ve oradan aşağıya damladığını farkettim. Ancak oraya su nereden giriyor emin değilim. Tavan çıtasının arasından sızıyor olabileceğini düşünüyorum, stoplardan oraya su gitmez herhalde. Bu arada bagaj kapağını kaldırdıktan sonra eğilip sol stop lambasının arka tarafını çektim, fotoğraf o kısmı gösteriyor.

225966439_WhatsAppImage2023-04-06at14_41_13.thumb.jpg.a51f6bfd290b4e57eba65e5dcae92f08.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam aynı sorun bende vardı, aracın altında stepne havuzunun siyah bir contası var onu çıkardım 1 tl den biraz büyük su almasını kesemediğim için içeri gelen su oradan tahliye oluyor, içeride su birikmiyor akıp gidiyor paslanmanın önüne öyle geçebildim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.04.2023 at 14:48, Gökhan_77 :

Geçen gün aracı yıkadıktan sonra kontrol ettim. Fotoğrafta işaretli kısımda ıslaklık olduğunu ve oradan aşağıya damladığını farkettim. Ancak oraya su nereden giriyor emin değilim. Tavan çıtasının arasından sızıyor olabileceğini düşünüyorum, stoplardan oraya su gitmez herhalde. Bu arada bagaj kapağını kaldırdıktan sonra eğilip sol stop lambasının arka tarafını çektim, fotoğraf o kısmı gösteriyor.

225966439_WhatsAppImage2023-04-06at14_41_13.thumb.jpg.a51f6bfd290b4e57eba65e5dcae92f08.jpg

Aracımı satalı 5 sene geçtiğinden orayı hayal edemedim. Yıkamacıda su tutturup arka koltukları yatırıp flaş tutarak bakın net görürsünüz. Tampon uç klipslerini (arka çamurlukla birleşim yeri) tutan plastik parça da olabilir orası.

Bagaj fitillerini de kontrol ettiniz mi? Ufak bir deforme varsa ve tam oturmuyorsa fitilin kenarından ve sonra metal birleşim yerinden yürüyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, minnettarım. Tek tek deneyerek sorunu çözmeye çalışacağım. Umarım halledebilirim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba bendede aynı sorun var 1. Bagaj iç döşemesini söküp su tutarsanız stop lambalarının çevresinde ki birleşim yerlerinden geldiğini göreceksiniz(ben bunu çözdüm) 2. tampon tutucularından geliyor onuda yanlara su tuttuğunuzda görebilirsiniz ben daha tamponu sökemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...