Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam tekrardan deneyerek gördük full sentetik gitmedi bana

5-30 castrol edge f sentetik

Soğuk havalarda gece gündüz sıcak havalarda  yağ lambasının sönmesi 10-40 göre daha geç oldu.

Şimdi

10-40 Motor SILK koydum daha rahat çalışması yağ lambası sönmesi motor sesi tizden toka döndü gibi fakat gazı aldığımız yere göre motorun çekişi ve sesi değişebiliyor psikolojikmi bilmem ama karbüratörlü olan araçlarımız.

Karbüratörlüler Marmara bölgesi için motor iyi gelen 10-40 zanlımca motorun ömür ve değişkenliklerine ince kalın yarı full sentetik seçim sizlerin.

Full sentetikte macera aramışım sadece.))Macera para çeşitli değişkenler ve istekler yüzünden bu şeçenekler doğmuştur.

Bende aynı maceraya atılmıştım bir ara sakın 10-40 yatı sentetikten başka yağ koyma arabaya ,  hatta motor katkısı bile koymamalıydın bence yağ kaliteli olduktan sonra ,hepsi para düzeni başka bişey değil.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aynı maceraya atılmıştım bir ara sakın 10-40 yatı sentetikten başka yağ koyma arabaya ,  hatta motor katkısı bile koymamalıydın bence yağ kaliteli olduktan sonra ,hepsi para düzeni başka bişey değil.

Sen Magnatec koymuştun galiba hatırladığım kadarıyla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet 5-30 magnatec tam sentetik idi,  fakat değiştirip 10-40 bıraktım.

Ben sana o zaman bahsettiğinde hiç bir işe yaramayacağını, boşuna magnatec koymamanı söylemiştim ve sen kabullenmemiştin... Yaşayarak tecrübe etmiş oldun artık... Bir musibet, bin nasihatten iyiymiş derler...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sana o zaman bahsettiğinde hiç bir işe yaramayacağını, boşuna magnatec koymamanı söylemiştim ve sen kabullenmemiştin... Yaşayarak tecrübe etmiş oldun artık... Bir musibet, bin nasihatten iyiymiş derler...

Sağlıcakla.

Sölemiştiniz ama sebebi alakasızdı biraz,  bana 1991 model araca tam sentetik yağ koymanın lüks olacağını ifade etmiştiniz , bende eski model olmasının kaliteli yağ kullanmaya engel teşkil etmeyeceğini ifade etmiştim, yani siz mevzuyu tam anlamıyla sebepleriyle ifade etmemiş, sadece şahsi fikrinizi yazmıştınız, yani motora herhangi bir zararı veya faydası üzerine bir öneriniz yoktu,  bu yüzden benim için pekte ikna edici olamamıştınız bu konuda,  ben bizzat kullanıp, bizzat deneyimlerimi paylaşmış oldum vede Türkiye şartlarında 10-40 yarı senttetikten dan başka ince bir yağ malesef 89-94 mazda 323 lerin sübap mekanizmalarına zarar veriyor,  öğrenmiş oldum. Genede sizi dinlemediğime pişmanım neden derseniz,  boşuna 100 tl yağ ücreti verip üstüne neredeyse motordan oluyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kendi fikirlerimi belirtmedim, bu konuda öğrendiklerimi sana söylemiştim, seninde tecrübe ettiğin gibi çok fazla işlevsel olmayacağını ve koymuş olduğun yağın bir bakıma işlevini görmeyeceği için israf olacağından dolayı lüks demiştim... Zaten sende yanlış olduğunu kendin ifade etmişsin...

:)

Eski model olması ile kullanılan yağın yeni teknoloji ürünü olmasındaki ilişki şu şekilde; o zamanda bunu anlatmıştım... Senin aracının motoru 1991 model ve daha sonraki teknoloji için geliştirilen motorlor ile birlikte yeni yağ teknolojileri gelişiyor ve yeni motorlara göre yeni yağlar üretiliyor...

Senin veya benim motorlar için üretilen yağlar zaten belli, kullanım kitapçıklarında ve üreticinin tavsiyeleri de belli... Bu motorlara hiç bir katkı yapmayacak olan yeni ürünlerin konulması anlamsız kalmakta... Sende bunun anlamsız olduğunu test etmişsin zaten...

Aklın yolu birdir, kimin söylediğinin önemi yoktur...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaslar mazda 2 bakımı yaptıralı 13000 km oldu motor yagım tamamen değişmişti bakımda  servis kapanınca ilgilenemdik şimdi motor yağı alıcam samsundayım motorun  en sessiz ve performans için hangi yağı tavsiye edersiniz  ayrıca orjinal yagı yurt dısında satılıyor ise modelini verirseniz getirtebilrim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar mazda 2 bakımı yaptıralı 13000 km oldu motor yagım tamamen değişmişti bakımda  servis kapanınca ilgilenemdik şimdi motor yağı alıcam samsundayım motorun  en sessiz ve performans için hangi yağı tavsiye edersiniz  ayrıca orjinal yagı yurt dısında satılıyor ise modelini verirseniz getirtebilrim

Merhaba Mazda 2 icin size tavsiye edecegim iki yag var

1.si Mobil 1 ESP 5w 30

2. Castrol EDGE FST 5w 30

ve lutfen sanayide ki ustalarin ve yag saticilarinin sozlerine inanip kesinlikle ve kesinlikle baska yag almayin ve kesinlik Bor katkisi vb seyler bu yaglarla kullanmayin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanım kitapçığına veya aracın kaputunun herhangi bir yerinde bulunan yağ değerlerine bakınız uygun sıcaklık vede iklim değerlerine göre hangi viskosite yağ kullanmanız gerektiğini oralardan öğrenebilirisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kullanım kitapçığında yağın özellikleri olarak API SL/ACEA A3  olarak yazıyor,aracıma mobilin yağını koymak istiyorum seçtiğim yağın kullanım kılavuzunda yazan sınıf ve tipini karşılıyor

Mobil Super 2000 X1 aşağıdaki gereklilikleri karşılar veya geçer: 10W-40  yarı sentetik

ACEA A3/B3

API SL

bu yağ hakkında görüşünüzü merak ettim,teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanmanız gereken yağın ta kendisidir. Günümüzde yağların çoğunluğu kalite bakımından birbirine yakın , önemli olan uygun yağ viskositesinde kullanmak vede aracınızın üreticisi hangi yağ viskositesini öneriyosa onu kullanmış olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Slm ben yakında değiştirdim

debriyaj seti Daikin Exedy,

şanzuman yağını Mobil 75W-90 sentetik koydur vites geçişlerin rahat olur

Hidrolik Mobil Dot 4

Motor yağı Mobil 1 5W-30 ESP veya Mobil super 300 5W-30 ama 10W-40 da koysan mahsuru olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kullanım kitapçığında yağın özellikleri olarak API SL/ACEA A3  olarak yazıyor,aracıma mobilin yağını koymak istiyorum seçtiğim yağın kullanım kılavuzunda yazan sınıf ve tipini karşılıyor

Mobil Super 2000 X1 aşağıdaki gereklilikleri karşılar veya geçer: 10W-40  yarı sentetik

ACEA A3/B3

API SL

bu yağ hakkında görüşünüzü merak ettim,teşekkürler

bu yag yari sentetik bir yag ben sizin yerinizde olsam tam sentetik bir yag kullanirdim , kesinlikle farki hissedersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış yönlendirme yapmıyorum kardeş, doğrusu bu, yağ viskositesi araçların kullanım kitapçığında bellidir vede uygun sıcaklık aralığında hangi viskosite yağın kullanılacağı yazılıdır, demem oki bahsettiğiniz yağlar 0 derecenin altında kullanılır, sizde kendi aracınızın kullanım kitapçığına bakınız, dediğim gibi fazla inca yağ motorda ısınınca dahada incelir vede yağlayacılığını kaybeder, sizin bahsettiğiniz tam sentetik yağlar belki ilk 2-3 binde farklı gelebilir ama ileriki km lerde eğerki sıcaklık yüksek bir yerdeyseniz sübaplara yani liftere veya otomatik iticilere zarar verir. Yani bu yağ kullanım kitapçığında mevcut olsa bile kullanımını gerektiren sıcalık aralıklarına dikkat ediniz. Motor yağı iklim vede sıcaklık aralıklarına göre tespit edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakmayın ancak 7.sayfaya kadar okuyabildim. Daha fazla okuyamayacağım. Geçen hafta bakım yaptırdım serviste. Shell ultra 5W-30 yağ koydular. Dexelia yok muydu dedim, fark etmez dediler. İnşallah bir sıkıntı olmaz. 2010 Mazda 3 lpg var.Bu yağ uygun mudur. Ankara da kullanıyorum aracı. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...