Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende bu yağ konusuna çok takmıştım.arabama servis mobil 10-40 yarı sentetik yağ koyuyordu.ve motor ilk çalıştırmada sesli çalışıyordu.kitapçıkta öncelik 5-30 ,sonra 10-40 öneriyordu, bende castrol edge tam sentetik 5-30 kullandım motor sesi azaldı ve motor daha rahat çalıştı.daha sonra,izmir bölgesinin sıcaklığını düşünerek castrol edge tam sentetik 5-40 kullandım.buyağ dan sonra motorun daha sessiz ve rahat çalıştığını gördüm.sonuç,fazla kafa yormadan en iyi ve kaliteli kullanacağınız yağ castrol edge tam sentetik.5-40 her ortam sıcaklığında kullanabileceğiniz yağ.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:Dcastrol edge 5-40 yağ marketlerde 120tl ile145 tl arasında satılıyor.oysa sanayide ben aynı yağı,85 tl ye alıyorum.anlamadığım sanayide 85tl ye satanda kazanıyor.bu nasıl ticaret anlayışı.bizim ülkede anlaşılan kör tuttuğunu hesabı oluyor. >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış yönlendirme yapmıyorum kardeş, doğrusu bu, yağ viskositesi araçların kullanım kitapçığında bellidir vede uygun sıcaklık aralığında hangi viskosite yağın kullanılacağı yazılıdır, demem oki bahsettiğiniz yağlar 0 derecenin altında kullanılır, sizde kendi aracınızın kullanım kitapçığına bakınız, dediğim gibi fazla inca yağ motorda ısınınca dahada incelir vede yağlayacılığını kaybeder, sizin bahsettiğiniz tam sentetik yağlar belki ilk 2-3 binde farklı gelebilir ama ileriki km lerde eğerki sıcaklık yüksek bir yerdeyseniz sübaplara yani liftere veya otomatik iticilere zarar verir. Yani bu yağ kullanım kitapçığında mevcut olsa bile kullanımını gerektiren sıcalık aralıklarına dikkat ediniz. Motor yağı iklim vede sıcaklık aralıklarına göre tespit edilir.

madem bu kadar teknik bilgiye sahipsiniz o zaman 10 40 mineral bazlı yağ yerine 5 40 tam sentetik kullanmanın çok daha fazla yararlı olacağını da bilirsiniz ayrıca maksimum ve minimum sıcaklık değerleri üzerinden konuşmuşsunuz o zaman 5-40 ile 10-40 arasındaki farkıda çok kolay bir şekilde karşılaştırıp ayırt edebilirsiniz.Tam entetik yağ araca zarar verir diye bir şeyi hayatımda ilk defa sizden duyuyorum , tam sentetik yağ araca zarar vermez sadece eğer km si çok yüksek bir aracınız var ise ve bu aracınızda sürekli mineral bazlı yağ kullandıktan sonra tam sentetiğe geçiş yaparsanız yağ eksiltme oranınız bir miktar artabilir buda normaldir. saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakmayın ancak 7.sayfaya kadar okuyabildim. Daha fazla okuyamayacağım. Geçen hafta bakım yaptırdım serviste. Shell ultra 5W-30 yağ koydular. Dexelia yok muydu dedim, fark etmez dediler. İnşallah bir sıkıntı olmaz. 2010 Mazda 3 lpg var.Bu yağ uygun mudur. Ankara da kullanıyorum aracı. Teşekkürler.

uygundur hiç bir sıkıntı olmaz koydukları yağ dexelia dan daha kaliteli bir yağ diyebilirim size

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

madem bu kadar teknik bilgiye sahipsiniz o zaman 10 40 mineral bazlı yağ yerine 5 40 tam sentetik kullanmanın çok daha fazla yararlı olacağını da bilirsiniz ayrıca maksimum ve minimum sıcaklık değerleri üzerinden konuşmuşsunuz o zaman 5-40 ile 10-40 arasındaki farkıda çok kolay bir şekilde karşılaştırıp ayırt edebilirsiniz.Tam entetik yağ araca zarar verir diye bir şeyi hayatımda ilk defa sizden duyuyorum , tam sentetik yağ araca zarar vermez sadece eğer km si çok yüksek bir aracınız var ise ve bu aracınızda sürekli mineral bazlı yağ kullandıktan sonra tam sentetiğe geçiş yaparsanız yağ eksiltme oranınız bir miktar artabilir buda normaldir. saygılar

yazdıklarımı tam okumamışsın herhalde ben tam sentetik yağın zarar vereceği kriteri sıcaklık değerleri olarak belirlemişim, her zaman zararlıdır diye bişey dememişim ve kullanım kitapçığına  veya kaputtaki yağ viskosite tablosuna baktığınızda 5-30 un ''0'' ın altındaki sıcaklıklarda kullanılması gerektiğini görürsün. Bir yağ viskosite tablosu ekliyeyim bakın istersen. Ben bu önerimi vede uyarımı bizzat yaşdığım için yaptım, bilmem anlatabildinmi. Aslında sizi anlıyorum normalde günümüzdeki yüksek kalite yağların vede bu yüksek aralıktaki viskosite değerlerine aldanarak 5-3 ve 5-40 ın  + 40 vede 50 derece sıcaklıklara dayanabileceğini zannediyorsunuz ,fakat malasef öle olmuyor, yağ sıcak altında çok çabuk şekilde niteliğini kaybediyor, vede sübapları yağlayamıyor,  bunu tecrübeme dayanarak söledim, ayrıca bahsettiğiniz yüksek performans yağları  , yüksek kompresyon oranına sahip motorlarda daha iyi sonuç veriyor, düşük kompresyonlu bir aile aracında tamamen gereksiz, mevcut konuyu baştan okursan benimde sizinle aynı hataya düştüğümü vede dersimi aldığımı görürsünüz. Genede sölüyorum ne benim dediğime uysun aracına yağ bırakacak arkadaşlar nede sizin dediğinize, ben sadece mevcut bir konuda fikrimi beyan ettim , son olarak diyeceğim herkes  kullanım kitapçığına bakarak veya kaputtaki değerlere bakarak aracına yağ bıraksın, kullanım kitapçığı olmayan arkadaşlar ise internette kitapçıklarını indirbeilirler ki ben 1991 model aracın kitapçığını dahi buldum.

post-5789-141695294969_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda sersivisi samsun da kapandı ve 6 aydır yok

18000 km den sonra suan 33000 e gidiyorum bakıma girebilcegim yer yok mazda ile iletişiöme gectim kimse yüzümüze bakmıypor arayan soran yok ilgi alaka yok burdakı fanlara sesleniyorum ancak savunun hanı nerde  mazda cok saglamdır dediler kapı bölümünün ordan boyalar dokuldu  hayretlık ıs hıc bir arabada görmedim kapı içlerinde de aynı sorun var

plastik aksamlar hemen cızılıyor ve bellı oluyor 

güzel yönleri de var ama cok övüp de uucrmyalaım artık !!1! ben de aldıktan sonra 1 sene boyunca burdakı fanlar gıbı düşünüyordum ama gercekleri gördüm

direksiyonumu sağa sola ceviriken kat kurt ediyor  servis yok burada

ayrıca motor yağı da bitmek üzere  hangi marka ve en iyisi nedir samsun şartlarında *

burda yok yurt dısında var ise de getirtirim ama birisi model söylemeli önce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar motor yağım bitmek üzere  smasunmda yaşıyorum 

buranın iklimi kışın en fazla - 12  13 derece

yazın ise 36 - 38 derece ortalama 30 33 dür yazın evet hsangi marka ve model almalıyım

biraz performans artısı ve az motordan en az sesi istiyorum çok şey istedim yine  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece yağ ve filtre bakımı yaptıracaksan iyi bir motor ustası hangi yağı kullanacağını sana söyler ve değişimini yapar... Yok ben ona buna güvenmem diyorsan aracının kitapçığında ve sağında solunda bulunan yağ etiketlerinde hangi yağı kullanacağın yazar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaz ayı denizli mersin gibi şehirlerde geçecek.sıcaklıklar malum.kış ise doğuda geçecek.sıcaklık sürekli olmasada -15 -17 civarına çıkıyor.genelde de 0 ın altında geçiyor.ben hangi değerlerde yağ almalıyım.tabloya bakıyorum 10-40 da oluyor 5-40 da oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaz ayı denizli mersin gibi şehirlerde geçecek.sıcaklıklar malum.kış ise doğuda geçecek.sıcaklık sürekli olmasada -15 -17 civarına çıkıyor.genelde de 0 ın altında geçiyor.ben hangi değerlerde yağ almalıyım.tabloya bakıyorum 10-40 da oluyor 5-40 da oluyor.

Duruma göre karıştırabilirsin, sorun olmaz... Usta bir yağcının tavsiyesidir bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bitliste 10-40 kullanıyorum , eğerki aracınızın tablosunda dediğiniz gibi  10- 40 varsa  onu tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10- 40 türkiye şartlarında ideal yağdır anlatya taraflarındada kullanırsın ankarada da kış soğunda kullanırsın - 20 derecenin altına inen yerlerde 5-30 kullanılabilir

ben zonguldakta 10-40 kullanıyorum memnunum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

kullanım kitapçığı veya aracın kaputundaki yağ tablosuna göre bırakınız.

baktım  5w 30  görünüyor

fakat smasundakı servis 18000 km de 5w 40 koymustu ve bu aracımın daha seslı calısmasına sebep olmustu zaten bmw filan servisliği de yaptıgından dexelia yağ yok yoktu baska marka koymuslardı

şimdi yağ alıcam en iyisi dexelia ise onu alıcam

ama samsun sıcaklıkları ortlama  kışın ortlama  -5 bilemedin - 10 u geçmiyor  yazın +28  en fazla  + 35 e kadar oluyor  eger sizin paylastıgınız tabloya bakarsak  15w 40 olması gerekıyor kı böyle bir yağ yok sanırım  5w 40 da  5w 30 a göre sesli çalısyorsa ise  ben5w 30 mu alim ?

son olarak dexelia 5w30 mineral bazlı  5w 40 lar ise sentetik  ? ne tavisye edersiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle 10-40 bırakmanızı öneriyorum. 5-40 bıraktıktan sonra ses yapan motorada gene 10-40 bırakırsanız ses kesilecektir çünkü daha önceki makalelerimde anlattığım gibi sübaplar ses yapmaya başlamıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese iyi akşamlar ben en son 5&30 edge bes litre yag aldim ustaya goturdum yagi degistirdikten sonra bu yag sahte bunlarin bes litreligi olmaz dedi usta.bende nette arastirdim yagin üstünde bisey onayi isteyen araclar icin yaziyordu ne oldugunu hatirlayinca yazarim.neyse ben bu yagi kullanmis bulundum.yag yine sari bidonda idi ama kapagi digerlerinden farkliydi kirmiziydi.simdilik bir sorun yok gibi.usta daha cabuk eskiyecegini özelliğini kaybedecegini soyledi.nedense bana inandırıcı gelmedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5-30 edge koydum bende . İnce dediler , bir şey olmaz dedim. 7bin km oldu Bir şey olmadı :P Bir şey olmaz deyin olmasın hehe :D

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...