Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 1993 323 hb karbüratörlü model aldıgım arkadas 2.25 lt yag aldıgını iddia ediyordu malum bu miktar kulağa çok az geliyor. 

Aynı araçtan kullanan arkadaşlar aracınız yağ değişiminde kaç lt yağ alıyor?  Bir de 10 40  mı kullanıyorsunuz bu model için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracın fabrika etiketinde 10-40 yazıyor ama bu motoruna güveniyorsan koymanı gerektirir çünki motor iyi durumda değilse 15-40 yada 20-50 koyman gerekir.ben 10-40 koyuyorum bi sıkıntısı yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracın fabrika etiketinde 10-40 yazıyor ama bu motoruna güveniyorsan koymanı gerektirir çünki motor iyi durumda değilse 15-40 yada 20-50 koyman gerekir.ben 10-40 koyuyorum bi sıkıntısı yok

İçindeki 10 40 maşallah eksiktme falan yok hiç ama karburatorlu arabalara hep 20 50 koyardık o yuzden teyid etmek istedim. Sagolun

motor yağı olarak 1.6 motorlar 3,4 ltr yağ almaktadır.  bu linkte tüm bilgiler mevcuttur.

http://www.mazdaclubtr.com/31009/mazda-323-89-94-1-6-karburatorlu-duz-ve-oto-vites-onemli-bilgiler/

Bi ara bi vaktim oldugunda değiştiriyim bari. Aldıgım vatandas yeni degiştirmişti daha 2000km faln oldu ama 2.25 lt aldıgını söyledi değiştiriyimde içim rahat etsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İçindeki 10 40 maşallah eksiktme falan yok hiç ama karburatorlu arabalara hep 20 50 koyardık o yuzden teyid etmek istedim. Sagolun

Bi ara bi vaktim oldugunda değiştiriyim bari. Aldıgım vatandas yeni degiştirmişti daha 2000km faln oldu ama 2.25 lt aldıgını söyledi değiştiriyimde içim rahat etsin

Engine Flush türü motor içi temizleyici kullanmanı tavsiye ederim, motorunun içi de rahat etsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Öncelikle tüm mazda severlere selamlar ikinci sahibi olduğum ve 2000 yılından bu yana severek kullandığım beni üzmeyen 246 000 km de mazda 323 1992 sedan aracımda aldığım günden bu yana castrol 20 / 50 yağ kullanıyorum.yağ eksiltme gibi bir sorunumda yok forumlarda okuduğum kadarıyla ne kadar doğru bilemiyorum 10/40 önerilmekte bu konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir teşekkür ediyorum ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devam edebilirsiniz, izmirin iklim şartlarına uygundur ama -10 un altına düşen bir bölgeye kış günü gitmeye karar veririseniz yağınızı değişiniz, 20-50 sadece -10 ile +50 arasında işlevseldir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben hep 10-40 kullanırdım, en son 15-50 bıraktım ama benim arabam 1991 model , 20-50 hiç bırakmadım sıcaklık ve yağ çizelgesine bakarsanız en uygunu 10-40 gibi duruyor, bir sonraki yağ değişiminde gene 10-40 bırakacam, bu bahsi geçen 15-50 yi de deneme amaçlı bırakmıştım ama bir fark görmedim, size de en uygun ve kullanılması gereken yağı önerdim , Mepaz' ada sorabilirisiniz, onlardan da fikir alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin paylaştığınız sıcaklık ve yağ çizelgesine bakınca 20-50 uygun gibi görünüyor antalya mevsimine göre çünkü kışın antalyanın sıcaklığı sıfırın antına pek düşmez yazında bazen 50 dereceleri bulur paylaştığınız çizelgeye en mantıklısı 20-50 değilmi sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hep 10-40 kullanırdım, en son 15-50 bıraktım ama benim arabam 1991 model , 20-50 hiç bırakmadım sıcaklık ve yağ çizelgesine bakarsanız en uygunu 10-40 gibi duruyor, bir sonraki yağ değişiminde gene 10-40 bırakacam, bu bahsi geçen 15-50 yi de deneme amaçlı bırakmıştım ama bir fark görmedim, size de en uygun ve kullanılması gereken yağı önerdim , Mepaz' ada sorabilirisiniz, onlardan da fikir alabilirsiniz.

sizin paylaştığınız sıcaklık ve yağ çizelgesine bakınca 20-50 uygun gibi görünüyor antalya mevsimine göre çünkü kışın antalyanın sıcaklığı sıfırın antına pek düşmez yazında bazen 50 dereceleri bulur paylaştığınız çizelgeye en mantıklısı 20-50 değilmi sizce?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir , lakin iş sadece yağ viskosite değeriyle bitmiyor, performans seviyeleride önemli yani SL -CF gibi değerler, kullanım kitapçığına bakınız perfosmans seviyesi uyuşan  20-50 uygun yağ varsa olabilir, sizde benim gibi 15-50 de koyabilirisiniz, ben petronas almıştı en son.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir , lakin iş sadece yağ viskosite değeriyle bitmiyor, performans seviyeleride önemli yani SL -CF gibi değerler, kullanım kitapçığına bakınız perfosmans seviyesi uyuşan 20-50 uygun yağ varsa olabilir, sizde benim gibi 15-50 de koyabilirisiniz, ben petronas almıştı en son.

Teşekkürler.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Merhaba ali bey subap otomatik ayarlı deil deil mi?nasıl peki doğrumu ısınınca sessiz mi?birde yağı değiştirmeden motor temizleyiciyi içine atıp 15 dak çalıştırıp sonra yağ değiştiren duydum ne kadar işe yarar bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...