Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi akşamlar ben en son 5&30 edge bes litre yag aldim ustaya goturdum yagi degistirdikten sonra bu yag sahte bunlarin bes litreligi olmaz dedi usta.bende nette arastirdim yagin üstünde bisey onayi isteyen araclar icin yaziyordu ne oldugunu hatirlayinca yazarim.neyse ben bu yagi kullanmis bulundum.yag yine sari bidonda idi ama kapagi digerlerinden farkliydi kirmiziydi.simdilik bir sorun yok gibi.usta daha cabuk eskiyecegini özelliğini kaybedecegini soyledi.nedense bana inandırıcı gelmedi

5-30 edge koydum bende . İnce dediler , bir şey olmaz dedim. 7bin km oldu Bir şey olmadı :P Bir şey olmaz deyin olmasın hehe :D

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Merhaba

Motor yağı konusunda şağıdaki siteden de bilgi alınabilir;

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

mobilin linkinde 5-30 belirtiyor benim aracım için ama aşağıda 4 farklı seçenek daha sunuyor yani bulunduğunuz iklimi gözetmeniz gerekiyor şahsen bitlis te bile 5-30 ince kaldı , kesinlikle 10-40 yarı sentetik öneriyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.dailymotion.com/video/x5bkj2_power-up-motor-yagi-katkisi_auto  ben bu tür şeylere ne kadar inanmasamda ve yağ katkılarına karşı olsamda böyle birşeyin olabilmesi mümkünmüdür :)

Bu tür zımbırtıları çok araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım... Kullan faydası var diyene de rastladım, ne gerek var zaten yağın içerisinde olması gereken her bi şey var diyene de rastladım...

Böyle videolar görsel inandırıcılığı desteklemek için yapılıyor ve çoğu zaman da işe yarıyor... İzleyen tüketici zaten bu ürüne psikolojik olarak hazır, orada da metalin ne hale geldiğini gözüyle görünce bastırıyor parayı alıyor...

Yıllar önce 444 diye bi katkı maddesi vardı gerçi hala var gibi... Bunu ilk koyduğumda motorun sesi kesilir gibi oluyor veya psikolojiktir her neyse; bu ürünü üç dört yağ değişiminde devamlı kullandım, bir süre sonra sübapların olduğu üst bölümde köpüklenme oluşmuştu, pekmez kaynarken üzerinde oluşan köpük gibi.

Benim şahsi düşüncem nötr... Yani kullansan da kullanmasan da fark eden bir şey yok gibi...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten büyük madeni yağ üreticileri Mobil, Castrol, Shell gibileri kesinlikle katkı kullanmayın diye uyarıyor hatta bazı özellikle de sentetik yağ ambalajlarında bile yazıyor. Kaldı ki bu katkıyı kullandığımızda yağın içindeki kimyasalların bazılarının değerinin artmasına neden olacak kısa vadede iyi gibi görünse de uzun vadede ciddi motor hasarlarına neden olabilir, yağ basit bir şey gibi gözüküyor ama bence motorun en önemli gereksinimi, güvenilir yerden ve uygun yağ seçimi en güzeli saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobil sektörü dünya ticareti için, büyük veli nimet. Yağ katkıları da bu ticarette ciddi bir pay sahibi. Ben bu tür yağları kullanırmıyım güncel arabamda hayır kullanmam. Ama model ve km yılı çok eski bir aracım olup. Motorla ilgili bir takım sıkıntılarım vs. olsaydı. Bir ihtimal, belki bir faydasını görürüm diyerek kullanırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese iyi akşamlar ben en son 5&30 edge bes litre yag aldim ustaya goturdum yagi degistirdikten sonra bu yag sahte bunlarin bes litreligi olmaz dedi usta.bende nette arastirdim yagin üstünde bisey onayi isteyen araclar icin yaziyordu ne oldugunu hatirlayinca yazarim.neyse ben bu yagi kullanmis bulundum.yag yine sari bidonda idi ama kapagi digerlerinden farkliydi kirmiziydi.simdilik bir sorun yok gibi.usta daha cabuk eskiyecegini özelliğini kaybedecegini soyledi.nedense bana inandırıcı gelmedi

merhba ustanızın dedikleri tamamen yanlış 5 30 edge nin 5 lt liği var sahte falan değildir kapağıda dediğini gibi kırmızıdır , ustanın söylediklerine kulak asmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yag katkılarının şahı vede ilk çıkanı Double Up dır, hatta reklamını hatırlarsınız belki, yangın hortumuyla yağsız vede çalışan bir motora su tutup deneme yaparlardı, fakat bir husus var motorunda biraz erken ısınması için sürtünmeye ihtiyacı vardır, ben kendi aracımda bundan 3 yıl önce kullanmıştım vede gereksiz olduğunu görmüştüm, sadece kaliteli ir yağ yeterli olur, ben katkıyı tavsiye etmiyorum.

merhba ustanızın dedikleri tamamen yanlış 5 30 edge nin 5 lt liği var sahte falan değildir kapağıda dediğini gibi kırmızıdır , ustanın söylediklerine kulak asmayın

Katılıyorum hata 7 lrsi bile var sonuçta motor hacmi büyük olan bir çok araba tam sentetik yağ kullanıyor, spor otomobiller v.s.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar yeni mazda kullanıcısıyım aracın yağ değişimi geldi mazda 3 at için en uygun  yağ hangisi tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10-40 yarı sentetik diyorum ben , ama kaputu açıp altına bakmanıda öneriyorum, yağ viskosite tablosuna, TR şartlarına en uygun yağ 10-40 dır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

opelgm.com da gm 10-40  35 lira 3 tane al  110 lira kargo  dahil tutar. 5000 kmde bir yağı değiştir filtre sanayide var zaten 5-10 lira arasında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

opelgm.com da gm 10-40  35 lira 3 tane al  110 lira kargo  dahil tutar. 5000 kmde bir yağı değiştir filtre sanayide var zaten 5-10 lira arasında

Süper ekonomik ve motor açısından sağlıklı yöntem... Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

filtre 20.000 de bir değişiyor, zaten yağ 5000 de değişirse toplamda 1 adet filtre gerekir. GM yağın kalitesi nedir peki , diğer yağlarla kıyaslarsak, API standartlarını karşılıyomu, SL-CF performans degerlerine sahipmi.?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

filtre 20.000 de bir değişiyor, zaten yağ 5000 de değişirse toplamda 1 adet filtre gerekir. GM yağın kalitesi nedir peki , diğer yağlarla kıyaslarsak, API standartlarını karşılıyomu, SL-CF performans degerlerine sahipmi.?

20 yaşındaki motor için bunları sorgulamak benim için fazla lüks Gürhan... İşlevini yapıyorsa içeriği çok mühim değil...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

petrol ofisinin yağı ama gm her yağ için onay vermez sonuçta yerli yağ türkiye şartlarını ithal firmalardan daha iyi bilir. benim eskiden opelim vardı ben hiç kullanmadım ama gm 10-40 kullananlarda hiç şikayetçi değiller. daha önce eksiltmesi olup gm 10-40'a geçtikten sonra kesilme olanda vardı.  20 yıllık arabaya 15-40 aldım 20-50 aldım  5-30 aldım  0-40 aldım aynı 10-40 aldım aynı hiç bir fark göremedim . zaten belli  bir sıcaklığa gelince kalın veya ince yağ olmasını bir avantajı kalmıyor hepsi hemen hemen aynı inceliğe iniyor.

http://www.opelgm.com/GM-Motor-Yagi-10W-40-4-Litre,PR-660.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

petrol ofisinin yağı ama gm her yağ için onay vermez sonuçta yerli yağ türkiye şartlarını ithal firmalardan daha iyi bilir. benim eskiden opelim vardı ben hiç kullanmadım ama gm 10-40 kullananlarda hiç şikayetçi değiller. daha önce eksiltmesi olup gm 10-40'a geçtikten sonra kesilme olanda vardı.  20 yıllık arabaya 15-40 aldım 20-50 aldım  5-30 aldım  0-40 aldım aynı 10-40 aldım aynı hiç bir fark göremedim . zaten belli  bir sıcaklığa gelince kalın veya ince yağ olmasını bir avantajı kalmıyor hepsi hemen hemen aynı inceliğe iniyor.

http://www.opelgm.com/GM-Motor-Yagi-10W-40-4-Litre,PR-660.html

sorun zaten belli sıcaklığa gelene kadar oluyor, vede malesef hepsi aynı olmuyor, arabaya büyük zarar veriyor, yağın viskosite değeri çok önemlidir vede değişik yağ kullanmak sübaplara vede iticilere zarar verir, ses yapar, sanırım sizin aracınızdaki sesin sebebi belli oldu,  çok büyük iklim değişikliği olmuyosa sürekli aynı yağ viskositesini tercih etmek gerekir. ve ben TR için 10-40 dan başka yağ gerekmediğini düşünüyorum.

Gördüğüm kadarıyla bu yağın kalite olarak diğer yağlardan hiçbir farkı yok. sonuçta standartları karşılıyor, bal gibide kullanılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
Guest greystone

Ben tüm yağları 1000-6000 km boyunca kullandım

İyiden kötüye doğru kendi değerlendirmem şöyle

0-40 Mobil 1 New Life

5-30 Mobil x3000

10-40 Mobil x2000

15-40 Castrol GTX

20-50 PO

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben tüm yağları 1000-6000 km boyunca kullandım

İyiden kötüye doğru kendi değerlendirmem şöyle

0-40 Mobil 1 New Life

5-30 Mobil x3000

10-40 Mobil x2000

15-40 Castrol GTX

20-50 PO

Verdiğin bilgiler için teşekkürler, bir sorum var; 20-50 sıkıntı yapmıyor di mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

castrol takintim var benim ama geçenler bi yagci lukoilin yagını tavsiye  etti deniyen varmı hiç

Lukoil'i bende duydum ve buradan paylaşmıştım, ithal gelen tek yağ markası olarak söylemişlerdi...

Kendi aracın için düşünüyorsan biraz kalın kaçar 20-50 abi.

Kullanmayı düşündüğüm için değil fakat kalın kaçar diye düşündüğüm için sormuştum... Teşekkürler Oğuzhan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...