Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

SELAM ARKADAŞLAR...... 2010 mazda 3 impressive otomatik lpg li 40000 de olan aracım için hangi yağı ve buji  kullanmalıyım..servisim bujilerin markasının NGK olduğunu yağın da MOBİL olduğunu söyledi.bu arada bursa mustafakemalpaşa da ikamet ediyorum. sizce yağ olarak mobil 5-30 ve buji olarak NGK İFR6E11 mi kullanmalıyım...TEŞEKKÜRLER...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SELAM ARKADAŞLAR...... 2010 mazda 3 impressive otomatik lpg li 40000 de olan aracım için hangi yağı ve buji  kullanmalıyım..servisim bujilerin markasının NGK olduğunu yağın da MOBİL olduğunu söyledi.bu arada bursa mustafakemalpaşa da ikamet ediyorum. sizce yağ olarak mobil 5-30 ve buji olarak NGK İFR6E11 mi kullanmalıyım...TEŞEKKÜRLER...

Mobil, Castrol ve Dexelia (Total) yağları Mazda kullanıcılarına önerilmekte, buji hakkında bilgim yok, bu konuda da servisin söylediğini dikkate almanı tavsiye ederim.

Kullanım kitapçığındaki yağ viskozitesi neyse onunla devam et derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın yuemayti aracınıza uygun hem ngk hemde servislerden temin edeceğiniz iridyum bujilerden kullanabilirsiniz, elinizde kulllanım kitapçığı varsa oradan buji kodunu öğrenebilirsiniz, yağ konusuna gelince aracınızın kullanacağı yağı iklim koşulları belirler bunuda kitapçık varsa kitapçık yok ise aracın kaputunda mevcut olan yağ tablosundan öğreniniz. Kolay gelsin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Mazda 3 1.6 Dynamic 2006 ModeL aracım var. Eski sahibi hep yetkili servisde Mazda'nın kendi yağını kullanmış. Yağ seçimi hakkında önerileriniz ve serviste konulan Mazda' marka yağlar hakkında görüşlerinizi rica ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 1.6 Dynamic 2006 ModeL aracım var. Eski sahibi hep yetkili servisde Mazda'nın kendi yağını kullanmış. Yağ seçimi hakkında önerileriniz ve serviste konulan Mazda' marka yağlar hakkında görüşlerinizi rica ederim..

Mazda'nın kendi yağı dediğin şey, Total'in fason olarak üretmiş olduğu Dexelia markalı yağ... Viskozitesi aynı olduktan sonra illaki bu yağı koyacaksın diye bir şey yok, Castrol olur, Mobil olur, Shell olur... Bence; saydığım markalar Total'den önce gelir...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın kendi yağı dediğin şey, Total'in fason olarak üretmiş olduğu Dexelia markalı yağ... Viskozitesi aynı olduktan sonra illaki bu yağı koyacaksın diye bir şey yok, Castrol olur, Mobil olur, Shell olur... Bence; saydığım markalar Total'den önce gelir...

;)

Süper oldu bunu öğrendiğim.. Bende illa o yağdan koyduracağım diye kendimi şartlandırmıştım. Viskozitesi aynı olup olmadığı nasıl anlarım ? ilk defa yağ değiştireceğim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Süper oldu bunu öğrendiğim.. Bende illa o yağdan koyduracağım diye kendimi şartlandırmıştım. Viskozitesi aynı olup olmadığı nasıl anlarım ? ilk defa yağ değiştireceğim. :)

0-30

5-30

10-40

Gibi yağın değerleri olur, daha önce aracına hangi yağ viskozitesi ile değişim yapılmışsa aynı yağ değerleri ile devam edin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0-30

5-30

10-40

Gibi yağın değerleri olur, daha önce aracına hangi yağ viskozitesi ile değişim yapılmışsa aynı yağ değerleri ile devam edin...

Daha önce hangi değerlerde olan yağ konulduğunu servistenmi öğreneceğim yoksa başka bir yöntemi varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu nereden öğrendiysen, yağ numarasını da bilmen gerekmiyor mu?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu nereden öğrendiysen, yağ numarasını da bilmen gerekmiyor mu?

Servis yolları taştan o zaman, çünkü eski sahibine ulaşma şansız pek yok  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski sahibinin serviste yağ değişimi yaptığını nereden veya kimden öğrendin ??

Soruyu ben mi yanlış soruyorum, yoksa kendimi mi ifade edemiyorum...

???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanin km si kacta?

on a gore guzel bir bakim recetesi cikartalim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar gecen gün yağcıma gittim manisa sanayisinde 'bilir yağlama' dükkanın ismi , bana gs kıxx  marka yağı üsteleye üsteleye tavsiye etti kore malı ve cok kaliteli olduğunu söyledi japon malı ve kore malı araclara koyduğunu ve müşterilerin memnun olduğunu söyledi. halbuki castrol magnatec sormaya yani fiyat öğrenmeye gitmiştim.kıxx 5/30 tam sentetik 4 litre 75 lira ve şu an kampanyalı şu an bu yağı duyan bilen varmı.

ben aldığım kişinin koyduğu şekilde  yine castrol magnatec 5/30 koyacağım.ama sizlere duyup gören varmı sorayım dedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar gecen gün yağcıma gittim manisa sanayisinde 'bilir yağlama' dükkanın ismi , bana gs kıxx  marka yağı üsteleye üsteleye tavsiye etti kore malı ve cok kaliteli olduğunu söyledi japon malı ve kore malı araclara koyduğunu ve müşterilerin memnun olduğunu söyledi. halbuki castrol magnatec sormaya yani fiyat öğrenmeye gitmiştim.kıxx 5/30 tam sentetik 4 litre 75 lira ve şu an kampanyalı şu an bu yağı duyan bilen varmı.

ben aldığım kişinin koyduğu şekilde  yine castrol magnatec 5/30 koyacağım.ama sizlere duyup gören varmı sorayım dedim :)

Cıkss, İlk defa duyuyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 5-30 çok fazla ince kalır manisadaki iklime göre , size önerim yağ bırakmadan önce kulanım kitapçığına veya kaputtaki değer tablosuna bakarak bulunduğunuz iklime şartlarına göre yağ bırakınız, vede çok gerekmedikçe viskosite değerini değiştirmeyiniz yağı bırakmış olmasaydınız 10-40 bırakmanızı önerecektim.

Daha önce hangi değerlerde olan yağ konulduğunu servistenmi öğreneceğim yoksa başka bir yöntemi varmı ?

Eğer aracın eski sahibi serviste bakım yaptırmış ise servis kaydında tüm bilgiler mevcuttur, ilgili servisi arayıp şase numaranızı veririseniz,  gereken bilgileri öğrenebilirsiniz, tam net bilgilere ulaşamazsanız,  size istanbul şartları için elverişli viskosite değeri olan 10-40 önerecem,  yağ markası için bişey diyemem,  çoğu aynı zaten,  hepsi API standartını vede SL/CF , A3-B4 performans seviyesine sahipler , tabii yarı sentetikler için geçerli bu seviyeler, tam sentetikler farklıdır,  hangisini bırakıyosan bırak, yeterki sahte olmasın , viskosite değeri sıcaklığa uuygun olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...