Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Dün merak ettim ve Opel Servisi'nin arayarak aracın yağ değişim zamanını sordum. İlk bakım 15.000km.de olacak dediler. Eğer 15.000 km. olmadan aracın bir senesi dolmuşsa yağı değiştireceklermiş. O tarihe kadar da yağ değişimi gerekmiyormuş. Kullanılan yağın markasını ve cinsini bilmediğim için yazamıyorum ama ben diğer markalarda her 10.000 km.de bir bakıma sokardım arabayı. Bu gidişle 15.000 km. dolmayacak araç 1 yaşına girdiğinde. Şu anda 6500 km.de, yağı bir sorun çıkarmaz inşallah. Bu arada rutin bakım ücreti 350 ytl :S

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben "Kroon Oil" kullandım 10W-40 önceden mobil vardı ama bu yağdan da memnunum hollanda malı

Not: özel serviste çalıştığım günlerde biz bunu kullanırdık hiç sorun olmadı kaliteli bi yağ

Emperol 10W-40 exceeds the requirements of:

API SL/CF,ACEA A3/B3/B4, Mercedes Benz 229.1

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Kanka Opel servisleri Opel marka yağ kullanıyorlar ;) eğer başka yağ kullanmak istersen castrol magnateci tavsiye ederim :)

opel -delphi-castrol başka marka dönmez opel servisinde :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Castrol magnetec 10/40 w

bp visco 5000 10/40 w ıkısıde aynı yag aralarında 10 ytl fark var yanı bp al :D

Bp nin tam adı aklıma gelmemişti o yüzden sadece magnatec dedim :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bp nin tam adı aklıma gelmemişti o yüzden sadece magnatec dedim :D

bununla ılgılı bır konu baslıgı var zaten resımle kanıtlanmıstır aratırsan ayrıntılı olarak orada var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevabını cepten bağlanarak yazmıştım aklıma konu geldi ama linki bulamadığım için yazmadım karışıklık olmasın diye  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bununla ılgılı bır konu baslıgı var zaten resımle kanıtlanmıstır aratırsan ayrıntılı olarak orada var

Ben hatırlıyorum aradaki fark reklam parasıydı değil mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

0-40 10-40  ve  5-30 5-40 arasında ki farklar nelerdir hangisi bizim araca (mazda3) en uygundur??

geçen bi özel servise gittim 10-40 yağ kullanıom dedim 5-40 veya 0-40 kullan dedi onlar daha ince daha kolay aracın çalışır dedi ne derece doğrudur acep? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inceliği belli eden ikinci rakam. Birinci rakam ısı endeksi sanırım. 0-5-10 arasındaki farklar düşük ısılarda gösterdikleri performans.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Merhaba Arkadaşlar

İlk mesajım büyük harf yazdığım için silinmiş bilmiyordum .

5500 km de aracım. Belirttiğim gibi 2010 Mazda3 HB Impressive. Bir şehir dışı seyahatinden sonra 8000 km civarında ilk büyük bakımını yaptıracağım. Hangi motor yağını tavsiye edersiniz?

1. castrol gtx (benim tercihim, eski aracımda da bunu kullanıyordum mercedes 230 E)

2. mobil 1

3. mazdanın önerdiği dexelia

NOT: motor yağı kaynaklı garanti kapsamı dışına çıkabilecek arızalardan da bahsederseniz sevinirim.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabiki öncelikli tercih dexelia.tabi servis fiyatı çok yüksektir.2.nci olarak castrol gtx.sentetik yağ dicem ama yeni araçta mantıklımı bilmem.genelde yüksek kmlerde sentetik kullanılır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim serviste dexelia bile yok starpet yağ kullanıyorlar :) 10000 km bir araca sentetik yağ olmaz mı? umarım servisci arkadaşlar yorum yazarlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni araca sentetik tabiki olur ama genelde çok km.li araçlarda tavfiye ediliyo diye biliyom.daha iyi anlayan arkadaşlar yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...