Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim araba yüksek devir çevirdiği için ben  Valvoline Syn Power kullanıyorum.

tek kelimeyle mükemmel ötesi.

casrol de kullandım hem de edge serisi.

ama valvoline başka:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi yağ yada kötü yağ bunu neye göre kıyaslıyosunuz.iyi yağa neden iyi kötüsünede neden kötü denir acaba ?  :krrsz: .bu konuda baz alınan ölçütler nedir? birde mobil diye bir yağ var castrolden daha iyi demişti bir arkadaşım sizce nasıldır?  :krrsz:.bor denen katkınında çok faydalı olduğunu duymuştum fakat adem usta motosilk markasının bor power dan daha iyi olduğunu söylemişti en son gittiğimde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dexelia zaten Total'in yağı . Özellikle de RX-8 lerde kullanılması gereken bir marka ama bunun dışındaki motorlarda zaten yıllardır o veya bu yağ kullanılıyor. Ben yağdan dolayı bir problem yaşayan piston motorlu bir Mazda duymadım. Sadece bulunduğunuz şehirde sıcaklık çok düşüyorsa kışın 0W serisi bir yağ kullanmak belki daha doğru olabilir. Servisteki ustanız daha doğru cevap verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Shell Helix full sentetik 0-40 w yağ kullanabilirmiyiz acaba? ben daha önceki aracımda 7 sene bu yağı kullandım ve çok memnundum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araba yüksek devir çevirdiği için ben  Valvoline Syn Power kullanıyorum.

tek kelimeyle mükemmel ötesi.

casrol de kullandım hem de edge serisi.

ama valvoline başka:)

Bu yagı nerden temin ediyosunuz.

birde vizkosite nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Castrol ya da Mobil'in tam sentetik yağları 15000-20000 km. gitmek üzere tasarlanmışlardır. Biz zaten Mazda'nın bir iyiliği olarak  :kafa: 10000 km. de bir yağ değiştirmek zorunda olduğumuzdan, ne markanın olursa olsun yağ bozulmadan değiştirmiş olacağız. Haliyle hiç farketmez, istediğinizi alın. RX-8 de dexelia kullanılması da, wenkel olduğu için mineral yağ kullanmak zorunda o motor. Mazda da dexelia nın mineral yağını tavsiye ediyor. Olayı budur, yoksa çok kaliteli olduğundan değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yanlisi duzelteyim, RX-8 icin kullanilan yag mineral degil, sentetik, ama zarar verici tortu birakmadigi onaylanmis tek sentetik.

Ben de daha once senin dedigin gibi oldugunu saniyordum ama sonradan dogrusunun bu oldugunu ogrendim. Yagi da oyle kalitesiz degil diye dusunuyorum, sonucta TOTAL uretiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmm daha da araştırmak lazım demek ki... Ama kalitesiz demedim yahu. Çok kaliteli olduğundan değil dedim :)  Tortu bırakmadan yanabilen sentetik iyiymiş!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
SalihÇakmakçı

Ben de Castrol Edge 5/40 kullanıyorum ve çok memnunum. Bu iş biraz da kullandığınız bölge ve mesafe ile ilgili. Eğer soğuk bir yerde iseniz ve daha çok 3-5 km gibi kısa mesafe yol alıyorsanız 0/40 veya 5/40 öneririm. Yoksa 10/40 bizim araçlar için uygundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

en son servis Mobil önerdiği için Mobil 5/30 koyduk araca.

Okan'a fikrini alalım birde bu hususta, ne tavsiye eder ?  :)

Etiketleme olsaydı iyi olurdu etiketlerdik Okan'ı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en son servis Mobil önerdiği için Mobil 5/30 koyduk araca.

Okan'a fikrini alalım birde bu hususta, ne tavsiye eder ?  :)

Etiketleme olsaydı iyi olurdu etiketlerdik Okan'ı :D

geçen gün bende bi başlıkta ihtiyacını duymuştum bunun :D sayın admin lazım böyle bişey lütfen bi el atın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

burak bey merhabalar size bir sorum olacak. 93 model 323 sedan arabam var vegaziantepte yaşıyorum. arabama 10w 40 mı yoksa 20w 50 yağ mı koymalıyım. ayrıca motor yağı öneriniz ne olur. saygılr...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumda bir yerlerde yağ çizelgesi paylaşmışlardı arkadaşlar o çizelgeye göre türkiyenin heryeride kullanılabilecek en iyi numara 10-40; ben bunu kullanıyorum. yağ çizelgesinide gerçi bilgisayarıma kaydetmiştim ama bulamadım yoksa gene paylaşacaktım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhaba;

2. el aldığım 2010 Mazda 3 ü ilk defa haftaya opan konya yolu (Ankara) servise götüreceğim malum garanti kapsamında kalsın diye 10 bin km olmasada 6 ayda bir servis istiyor.

Ancak yine mazda sahibi bir arkadaşımla tesadüfen konuştuğumda opan serviste  orjinal mazda 3 yağı olan dexelia 5W30 yerine mobil1 sentetik koymuşlar haber vermeden..Arkadaşımda itiraz etmiş ancak bu yağ daha iyi falan diyip ikna etmişler mecburen de olsa..

WEB te araştırdım ancak bir sonuca varamadım daha önceki bakımda aracıma dexelia 5W30 konmuş aynı yağ ile devam motor için iyi midir.

Opan da servse giden varsa aynı tecrübeyi yaşayan oldu mu yani hangi marka yağ kullanıyorlar?

Ve 2010 mazda 3 için (Ankara) doğru yağ hangisi??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Yılda 10.000 km yol yapan bir sürücüyüm. Bunun 7-8 binini yazları uzun yolda, 2-3 binini kışları kısa mesafe ve şehir içi. Kış aylarında aracım otoparkta yatıyor genellikle. Hafta sonları gezmeye gidiyoruz bazen.Yanlış biliyorsam düzeltin, tam sentetik yağların zaman açısından da daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum ve bu nedenle tam sentetik yağ kullanıyorum. ( Castrol Edge 0W/40 gibi) Yılda 20-25 bin km yapan birisi olsaydım 6 ayda bir yağ değiştirecektim ve o zaman büyük ihtimal 10W/40 kullanırdım.

Şimdi bir yıl geçti yağ değişiminin üzerinden ve 9 bin km yapmışım. Önümüzdeki haftalarda yağı değiştireceğim ve bu kez Mobil 1 ESP 5W/30'da karar kıldım.

Şimdi iki şey soracağım;

1- Mobil 1 ESP 5W/30 ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

2- Yukarıda nedenini söylediğim ve yaptığım şey doğru mu? Yani tam sentetik yağlar zaman açısından (km değil) daha uzun ömürlü müdür? Adamlar 15-20 bin gidersin bu yağla diyorlar ama ben o km'yi ancak 2 yılda yaparım. Tam sentetik de olsa 6 ayda bir değiştirmek mi gerekir? ( Bu benim için çok kötü bir durum. Yaz ayına denk gelen 6. ay tamam da kış ayına denk gelen 6. ayda ben daha 2 bin km bile yapmamış olacağım.)

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...