Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle macera aramaya gerek yok demiyorum ama farkın farkına varabilen bir kullanıcıyım.

19000km yi geçmiştir.

Yaşadıklarım aracı aldıktan sonra.

3 günü triger seti grank keçesi değiştirdim.Yağ hava benzin filtresi

İlk ayın sonunda Motor SILK katkısı kattım usule uygun 1500km  daha yapmamışken gelin görünkü sürtünmeyi azaltıyor cidden fark hissediliyor.

Ama hakketen MOTOR SILK SILKELEDİ...) attı motoru...)

dd6h0.jpg

500KM içinde başıma gelen kompresyon şıkıştırma artığı için aracın zayıf noktası patlak verdi üst kapak conta su kanalcıkları biri çuflamış ufacık bir yer.

Hatta videoyu bulsam tamircimizde akşam muhabbeti gülmekten yarılırsınız bir 1 nolu 2 nolu bujiden su çıkıyordu su yakan aracı icat etmiş olduk diye makara gırna..

Ama nediyim  şulu mulu söktükçe ciril ciril parlıyor heryeri.

Made in Japon üst kapak conta seti gömlek piston gayet iyi durum içimizde soru işareti kalmasın alt taraf grank kontrolüde yapıldı.Taş gibi toplandı.

Ama her bakımda 1 2 buji söktürüp bakarım temizliğine yağlanmasına şükürler olsun problem yok.

Birsefer 7200km sonrasında yağ değiştirdim uzun yol yabancıya emanet etmemek adına bakımı geçiktirdim. Yağ çubuğunda maksimum seviyesinden  yarım santim eksilmişti.

5 yağ değişiminde Mobil 10-40 yarı sentetik kullandım.

10bin Km  önce Bor Power kattım motor SILK yemedi.)

Katkıdan sonra 2 kez yağ değiştirdim. Son yağ değişimim de bunu kattım.

Double Up Lpg Li Araçlar Özel Katkı 840085

http://www.hepsiburada.com/liste/double-up-lpg-li-araclar-ozel-katki-840085/productDetails.aspx?productId=otm840085&categoryId=26005

Bu double up katmadan yeni yağla 300km yol yaptım

Bu sabah yağ çubuğunu çektim 2milim eksilmiş gibi katkı olarak bu ürünü katmak için şırınga ve serumla fazla olan yağı yağ çubuğunun ordan

çektim 100cc Şırınga enjetör herneyse fazla yağı serumla çektim 300km yağ kahverengi ile bal rengi arasındayken şimdi 4500km yağın rengi sarı bal rengi viskosu daha iyi.

Aracın değişim geçmişine başımdan geçenleri özetle geçtim.

http://www.turkoilmarket.com/Mobil-Super-2000-X1-10W-40-4-Litre,PR-850.html

Araç 94 Model 200575km 500 km  sonra 5000 km devireceğim.

Double Up Motor İç Yıkama Temizleme İlacı

http://www.hepsiburada.com/liste/double-up-motor-ic-yikama-temizleme-ilaci-09b002/productDetails.aspx?productId=otm09b002&categoryId=26005

Yaptığı etkiyi bilmem ama elimden her yağ değişiminden kalma yağlar var.Bunlarla temizlik operasyonundan sonra.

MOtor temizliği yapıldıktan sonra farklı tip yağa alıştırılmaya çalıştırılıp şu MOTOR SILKI 1500KM sonuna doğru katıcam niyetim o.)

PETRONAS YAĞI KULLANAN VARMI?

Özel BMW Mercedess servisinde son 2 bakımı yaptırdığım bir yer var. Araçlara bu markanın ürünlerini 2 senedir kullanıyorum sorun çıkmadığını belirti ama çok çeşit markanın uğradığı Adalet sarayı SGK hizmet binası arasında bursanın uluyol cd dönerken benzin istasyonun arkası YÜCEL otoydu sanırsam hüseyin usta zamanında mazda 323 626 çok alıp sattığını bursa ilk yaygınlaşmasına vesile olanlardan diyebiliriz. Reklama girmesin.)

http://www.vapa.com.tr/UrunDetay.aspx?urun=72

0-30 yağ veya 5-30 kullanmayı düşünüyorum.

Bu kadar macereya gerek yok 10-40 devammı diyorsunuz. 10-40 Mobili Ana toptancısından 45TL alıyordum 1.5 senedir değişmedi arkadaş dışarda

60TLden 80TL kadar gidiyor kime kime ne kadar yontarsa.)

Şimdi olay şu gazı denemeden bilemiyorsun istasyonlarıda aynı şekilde gaz kostiklimi tortulumu vs ama yağ diyince iş değişiyor olsada sormak lazım.

OPETİ GÖRÜNCE kaçıyorum birşey çok satıyorsa kendini tekel ilan edip satan markanın

isim hakkını alıp milleti düdüklemeye çalışanlar oldukça farklı markalara yönelmeliyiz.

Tecrübe  denemeden bilemezsin fakat yaşayanların yorumlarını alıp uygulayıp uygulamama kararı almak gene elimizde yorumlarınızı bekliyorum.

Yağdaki tecrübelerinizi beni doğru yolda yönlendirmenizi istemekteyim hayırlı akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşündümde yani bu conta yanma olayındada olsun açıldığında ve şimdi içine kamera soksan aynı bu şekilde prıl prıldır ama piston yanma oda larını bilemem gazlı kullanıyoruz sonuçta ne diyorsunuz motor içi yıkama rizikolumudur.

Benim amacım önceki yağdan eser kalamasın aslında.) Mazot devir daimi yaptırsam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın tawsiye öncelikle üsy kapak için geçmiş olsun, eğerki sorun çözülmüş vede şu an aracınızda bir sorun yook ise size öncelikle önereceğim şu kesinlikle aracınıza herhangi bir kimyasal v.s. kullanmayınız sizin oraların hava sıcaklıklarına göre uygun viskosite yağ tespit edip kullanmalısınız konuyu incelerseniz bu çizelgeye bakabilirisiniz. çok yanlış bir kanı vardır araç kullanıcıları arasında, aracın markasına veya modeline veya km sine göre yağ seçimi olmaz, yağ seçimi, hava şartlarına, sıcaklık değerlerine göre olmalıdır ,neden derseniz yeni üretilen yüksek viskositeli yağlar çok farklı sıcaklık değerlerindede kullanılmaktadır ama bu aralığı iyi bilmek gerek, ben aracımda, aldığımdan bu yana 4 kez yağ değiştim 1ilk 3 te 10-40 yarı sentetik kullandım son değişimim sanırım 15 gün önceydi vede bu kez castrol 5-30 tam sentetik bıraktım şu an onu kullanıyorum. yağ değişimini ben normalde 10.000 km de bir yaparım ama eğerki km yapmamış olsam bile 6 ay geçtikten sonra gene yağımı değişirim , geçen kış burada çok çetin geçti -25,-30 ları gördük bazen ayaz sabahları 10-40 ın katı kaldığını düşündüm motorun ilk çalışmasındaki aşınmayı tabir yerindeyse hissettim , sesinden vede sarsıtısından. 5-30 zaten -30 ile +30 arası kullanılabilen bir yağ ama yağın tam sentetik olması A1 özellikler taşıması çok yüksek ısı vede soğuklardada işlevini tam yapmasını sağlıyor, motor resmen rahatladı ses azaldı ilk çalıştırmada araç daha geç ısınıyor yani sürtünme vede aşınmayı çok azalttı. nerden biliyom derseniz ben araç ısınıp hareket edecek ısıya gelmeden hareket etmem o yüzden aracın daha geç ısındığını farkettim. aracınızın içi zaten temiz , kailte bir yağ kullanırsanız motor kendini zaten temizler başka bir kimyasala gerek yok ayrıca motordaki vede süpablardaki kurumlarıda temzlemek istiyorsanız motor tam sıcakken vede motora yapışmış kurum ve tortular çözülmüşken motorun en verimli çalıştığı zamanda stop etmek gerekir yani haftada bir stop etmeden araç boştayken önce motor deviri 6000 olucaya kadar gaza basın basılı haldeyken ve o anda stop edin o yüksek devirde araç sıcak haldeki kurum ve tortuları atacak vede soğuduğunda motora yapışacak tortu kalmayacaktır çünkü araç stop edilmiştir yani yakıt yakma olayı sonlanmıştır.  Benim gibi kaliteli bir yağ kullanırsanız bor katkılkarına vede kimyasallara ihtiyacınız olmaz onlara vereceğiniz paraya kaliteli yağ alınız yağı aldığınız yere dikkat ediniz sahte olmasın , kolay gelsin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok tşkler sayfaları baştan aşağı hepsine baktım okudum karar vermemde yardımcı olduğun için tekrardan tşkler tawsiyelerinizi dinleyeceğim.

Castrol Magnatec 5W-30 1. tercih

fakat sahte ürün olayı yüzünden bir kaç yer dolaşıp ürün kutu şekil şemal fiyatlar hafızaya atılacak

Mobil Super 3000 Formula Fe 5W-30 4 Litre 2. tercih

Petronas SYNTIUM 5000 AV 5W/30 3.tercih

Fakat bu video beni düşündürdü ne diyorsunuz bu tarz teste ama mantıken yorumlamak gerekirse Magnatec  metal yüzeylere ilk çalışmadan itibaren yapışık kalması daha geç mi soğukta harakete geçer sorusunu uyandırdı.

Kolay akmaması kolay kolay metal yüzeyleri terketmeyeceği anlamınada gelir.

Test organik ortamda doğal hava koşullarında yapıyor ama canada bildiğim kadarıyla çok soğuk bir yer oranın şartları için üretilmiş bir ürün.

Tercihimde değişme olmadı gene Castrol  mobil petronas hadi kolay gelsin bakım sonrası yorumları paylaşmak üzere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ alındı Castrol Magnatec 5W-30  Ana bayisi 100m2 dukkanda nakitte 70TL bir kuruş aşağı inmedi.

Mobil 500m2 ana bayisinden Castrol Magnatec 5W-30 65TL aldım.

Mobil 5w-30 55TL

Motor SILK 5w-30 50TL

Petronas 5w-30 55TL

Castrol konusunda mobil bayisinden sahte ürünler hakkında tiyo aldım.

Üzerindeki yazı karakterleri belirgin değildir Farklıdır.

Artı kapağını açınca mukavvanın kaldırınca castrol yazılı olan naylon bant tırnakla zedelemeye çalıştığınızda yazı siliniyorsa çakma gibi tiyolar aldım.

Castrol ürünlerini alacaksanız büyük toptancılardan almaya özen gösterin çünkü çok satanın çakmasını icat etmede üstüne yok bu sektörde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun doğru karar bende şu an o yağı kullanıyorum vede bende filtre vede değişim dahil 100 tl ödemiştim.

sayın tawsiye yağlardaki akışkanlık daha öncede yazdığım gibi hava şartlarının durumuna göre olmalı sıcaklıkların yüksek olduğu vede gece gündüz sıcaklık farklarının az olduğu yerlerde daha kalın yağ kullanılabilir, ama soğuk vede sıcaklık farkının fazla olduğu yerlerde ince yağ kullanılmalı zaten yağ kodlarındaki bu fark buradan kaynaklanır ayrıca yağın parçalara yapışası yorumunuza katılmıyorum, yapışmasıda gerekmez hareketli parçalar arasındaki sürtünmeyi en aza indirmesi gerekir vede zaten yağ motor içinde yağ pompası sayesinde belli bir basınçla dolaşır vede tüm yağlanması gereken parçalara bu basınçla ulaşması gerekir vede bu basınçla püskürtülür, araçlarımızdaki yağ lambası bu basıncı ölçer, lamba sönmezse veya geç sönerse yeterli basınç yok demektir veya yağ azalmış demektir vede tehlike anlamına gelir işte eğerki yağ iklime uygun olmaz, fazla kalın veya fazla ince olursa araç istediği uygun basınçla yağlama yapamaz vede motor zarar görür. yani aracımızın yağlama sistemine en uygun kodda yağ kullanmalıyız, bunuda hava sıcaklığı belirler. paylaştığınız videoda birçok viskositede yağ var tabiki hava soğuk olduğundan yağların akışkanlığı farklı olacaktır, kutuların üstü okunamıyor tam bir yorum getiremedim çünkü kodları net belli değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Номера масел: (Numbers)

1) Petro-Canada Duron Synthetic 0W-30

2) Petro-Canada Supreme Synthetic 0W-30

3) ZIC 0W-30 Gasoline LPG Semi-synthetic

4) Ravenol SSO 0W-30

5) Mobil1 New Life 0W-40

6) Ravenol SSL 0W-40

7) BP Visco 7000 0W-40 (not C3 - old)

8) Castrol EDGE 0W-40

Победители по местам: (Winners)

1) Petro-Canada Supreme Synthetic 0W-30

2) ZIC 0W-30 Gasoline LPG Semi-synthetic

3) Ravenol SSO 0W-30 и Ravenol SSL 0W-40 и Petro-Canada Duron Synthetic 0W-30

4) Mobil1 New Life 0W-40

5) BP Visco 7000 0W-40 (not C3 - old)

6) Castrol EDGE 0W-40

Açıklamada yazanlar

Tabi yanlış yağlar yanlış ortamda kapıştırılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0-30 ve 0-40 yağlar bayağı bir soğuk iklim yağı acaba testin yapıldığı yerin sıcaklığı ne kadar onu bilmek gerek. bu arada castrol un akışkanlığı iyi gözüküyor bir kaçtanesi biraz katı kaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısın emre gözümden kaçmış hava sıcaklığı -24 müş. bahsi geçen yağlar daha soğuklarda bile kullanılabilir şu an arabamdaki yağın akma ısısı -35.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ alındı Castrol Magnatec 5W-30  Ana bayisi 100m2 dukkanda nakitte 70TL bir kuruş aşağı inmedi.

Mobil 500m2 ana bayisinden Castrol Magnatec 5W-30 65TL aldım.

Mobil 5w-30 55TL

Motor SILK 5w-30 50TL

Petronas 5w-30 55TL

Castrol konusunda mobil bayisinden sahte ürünler hakkında tiyo aldım.

Üzerindeki yazı karakterleri belirgin değildir Farklıdır.

Artı kapağını açınca mukavvanın kaldırınca castrol yazılı olan naylon bant tırnakla zedelemeye çalıştığınızda yazı siliniyorsa çakma gibi tiyolar aldım.

Castrol ürünlerini alacaksanız büyük toptancılardan almaya özen gösterin çünkü çok satanın çakmasını icat etmede üstüne yok bu sektörde.

Sayın tavsiye ben de Bursa'dayım  ve magnatec 5-30 yağ alacağım bu anabayi nerdedir,ya da nereden alabilirim.Ayrıca aldıktan sonra yağı nerde koydurmalı.Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ alımı  uygun bir yere park edin parçacılar sitesini geçince

Servisten orjinal hava filtresi ve yağ filtresini öneririm belki orjinalide vardır

OTOŞEN VE SALTAN OTODAN fiyat alabilirsiniz yan yana ordan dümdüz devam et MOBİL TABELASI gözüne çarpacaktır. Hadi orayıda geç castrol var ilerde ufak tabela oraya sor bak ürüne sonra mobile git tekrardan hayırlı alışverişler olsun..

dqsgz.jpg

Yağ değişimi için önereceğim usta ve adresi teli var resimde DOBLO FORD MAZDA OPEL BMW ALFA MERSO çeşitli araç yelpazesinde servis veren bir yer randevu alırsanız yoğunluğa denk gelmezsiniz hayırlı olsun şimdiden...

dqsqw.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar,2010 Mazda 3 aracımın kitapçığında yazan kriterlere göre motor yağı alıp değişimini yapıcam ama anlayamadığım bazı konular var."5w/30 için API SL veya ACEA A3/A5 "---"10W/40 için API SL veya ACEA A3"--- "5W/20 için API SL/SM veya ACEA A3/A5" gibi kriterler var.Castrol,Shell Helix,Mobil firmalarının web sitelerindeki yağlara bakıyorum ama hiçbirisinde ACEA A3/A5 değeri birlikte yazmıyor,örneğin Castrol Edge 5/40 için "SAE 5W-40, ACEA A3/B3, A3/B4, C3, API SN/CF" gibi değerler var.Aracın kitapçığındaki değer ACEA A3/A5 Castrol Edgge değeri ACEA A3/B3 ve ACEA A3/A5.Burdan anlamam gereken bu değerlerin birisini tutturmam yeterli mi :) yani A3 değeri tuttu ben bu yağı kullanabilirim mi? yoksa A3/B3 değerinin ikisininde tutmasımı gerekiyor?Gerçi kitapçıktaki gibi bir yağ bulamadım henüz.Cahilce bir soru sormuş olabilirim kusuruma bakmayın,anlamadığım için öğrenmeye çalışıyorum.Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'li mazda kullanıcılarının dikkatine.... ben Mobilin 5/30 unu koydurdum (100 TL) aracıma ve üzerine 50 TL'ye bor attırdım ancak 2500 km sonunda motorumda hemen hemen hiç yağ kalmamıştı..neredeyse yatak saracakmış, o derece yani...size tavsiyem 10/40 kullanın....ondan daha ince bir yağ kullanmayın aracınızda...kullanıyorsanız da yağını sık sık kontrol edin..hayırlı günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun canbey inşallah ilerleyen zamanlarda problem yaşamazsınız.

Normalde araç yağ yakmıyorsa ilk çalışmada mavi duman  veya gaz yüklenip kesmelerde yine aynı şekil mavi duman gözlemişmiydiniz 10/40 kullanırken yoksa 5/30 da dahil dumandan eser yoksa.

Dikkat edilmesi gereken bir husus dahadan değiştiremedim 10/40 la sabah akşam çalışma sesi kayıt ettim 5/30 döndükten sonra da bir kaç kayıt paylaşımda bulunacağım tabiki birde yağ değişiminden sonra ilk 2 hafta aracı kontrol ederim durup kalktığım yere bakarım ne olur ne olmaz yağ tıpasının veya yağ filtresinin düzgün sıkılamama ihtimaline karşın.

Askerliğimi kademede yapmıştım ne enteresan olaylardan araçlar gelirdi düşünün artık..)

Belkide Canbey sizin bu olayı yaşamanıza bor katkısı sebep oldu.

Motor Silk mi yoksa BOR POWER mı kullandınız.

Kullanım sonrası herhangi bir kaçak contalarda mevcutmuydu koku vb.

Motor içi kompresyon yükseldiği için zayıf olan bir noktadan yağı uçurmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'li mazda kullanıcılarının dikkatine.... ben Mobilin 5/30 unu koydurdum (100 TL) aracıma ve üzerine 50 TL'ye bor attırdım ancak 2500 km sonunda motorumda hemen hemen hiç yağ kalmamıştı..neredeyse yatak saracakmış, o derece yani...size tavsiyem 10/40 kullanın....ondan daha ince bir yağ kullanmayın aracınızda...kullanıyorsanız da yağını sık sık kontrol edin..hayırlı günler...

ben surekli 5-40 kullaniyordum ( 37 bin  km den 105 bine kadar ) hic yag eksilttigini gormedim.Bence Lpg ile alakali bir durum olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bakın arkadaşlar ben daha öncede yazmıştım yağ viskositeleri bulunduğunuz yörenin iklimine göre olmalı 5-30 yağ -30 ile +30 derece arası iyi iş görür hele birde tam sentetik A1 özellikteyse fazlasına bile dayanır bu değerlerin sizin yağ eksiltmenizin sebebini iyi araştırmanız gerekir. yani yağın inceliği kalınlığı değil hava şartlarına tepkisi önemli. ayrıca sanırım aracınıza koyduğunuz mobil 5-30 tam sentetik bir yağ üstüne bor niye koydunuz kesinlikle tam sentetik yağa katkı karıştırılmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
Guest greystone

Motor Yağları Derece Listesi

Yaşanan bölge        Viskozite değeri

-30 +30                        0W-30

-25 +30                        5W-30

-25 +40                        5W-40

-20 +30                      10W-30

-20 +40                      10W-40

-15 +40                      15W-40

-15 +50                      15W-50

-20 +50                      10W-50

-10 +50                      20W-50

-20 +60                      10W-60

abi kastettiğini biliyorum yani bir yağ sıcakta kendini kalınlaştırdığı gibi soğukta inceltebiliyor tabii kimse garanti etmiyor piyasa yağ markası dolu hemde sahteleriyle berbaer  ben mazda kitapçığındaki değerlere göre söledim, yorum yaptım yağ değerleri hakkında bilgim var.

bu karşılaştırma tamamen yanlış hava sıcaklığı ile yağın inceliği kalınlığı çok farketmez önemli olan yağın kalitesi akışkanlığı 0-20 bir yağ -20 derecede akışkanlığını kaybedebiliyorken yani donuyorken 0-40 bir yağ -30 derecede akışkan kalabiliyor. yağların başındaki 0-5-10-20 rakamlarının kalınlıkla hiç bir ilgisi yoktur. son 2 hane kalınlığı belirtir.

Hangi yağı önerirsin çok bilmiş derseniz

5-30 tam sentetik yağ motoru birazdaha gürültülü çalıştırır performansı artırır yakıt tüketimini düşürür yağ eksiltme varsa bunu sıfıra kadar indirebilir daha uzun ömürlüdür. Şahin doğan gibi araçlara bir etki yapmaz çünkü onların kendine hayrı yok  :2funny:

10-40 yarı sentetik yağ motoru daha sessiz çalıştırır performansa yakıta bir etkisi yoktur genelde yağ yeni değiştiği için siz öğle sanıyorsunuz yağ eksiltme daima vardır bana göre ömrü şehiri içi 5000 km .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu ile ne kadar bağlantılı bilemiyorum ancak yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşma gereği hissettim... Türkiye'de satılan bütün yağlar öyle ya da böyle Türkiye'de üretiliyor(muş), bir tek marka söyledi o yurt dışından getirilmekte; Lukoil...

O da rusların olduğu için ben sıcak bakmadım...

:P

Uzun yıllar yağ sektöründe kavrulmuş birisi bana bu bilgileri verdi, doğruluğu veya yanlışlığı konusunda kafa yormadım artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...