Jump to content

Mazda 323 Motor Yağı Önerisi -Ortak Konu-

Guest BarisMak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

domestos ABİ

:D bu yazı resmi internet sitesinden alıntı diye yazdım ama dikkate almamışsın Japon arkadaşım yok ki soruyum bu yağı kim yapıyor diye ben araştırdım ama bulamadım ama total ile bir bağı var burası bir gerçek google ceviriden de pek sağlıklı bilgi alamadım resmi internet sitesinde bir hata olmalı o zaman bu yazıyla ilgili AMA HALEN Castrol Magnatec DİYEN ARKADAŞLAR ABİLERİMİZ VAR COK MERAK EDİYORUM DÜNYACA ÜNLÜ BU YAĞI ACABA JAPON MÜHENDİS LER İNCELEYEMEDİLERMİ NEDEN CASTROL MAGNATEC DEYİLDE  Dexelia ONUDA ANLAMIŞ DEYİLİM BEN RESMİ İNTERNET SİTESİNİN YALANCISIYIM YİNEDE TERCİH SİZİN TABİ Kİ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Keşke Japon mühendislerimiz Fransız Total yerine başka bir firma tercih etselerdi, o zaman kafam daha rahat olacaktı, Fransızlar hiç bir konuda güven vermediler ki yağ-yakıt konusunda versinler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos ABİ

:D bu yazı resmi internet sitesinden alıntı diye yazdım ama dikkate almamışsın Japon arkadaşım yok ki soruyum bu yağı kim yapıyor diye ben araştırdım ama bulamadım ama total ile bir bağı var burası bir gerçek google ceviriden de pek sağlıklı bilgi alamadım resmi internet sitesinde bir hata olmalı o zaman bu yazıyla ilgili AMA HALEN Castrol Magnatec DİYEN ARKADAŞLAR ABİLERİMİZ VAR COK MERAK EDİYORUM DÜNYACA ÜNLÜ BU YAĞI ACABA JAPON MÜHENDİS LER İNCELEYEMEDİLERMİ NEDEN CASTROL MAGNATEC DEYİLDE  Dexelia ONUDA ANLAMIŞ DEYİLİM BEN RESMİ İNTERNET SİTESİNİN YALANCISIYIM YİNEDE TERCİH SİZİN TABİ Kİ

tamamen pazarlama stratejisi. dexelia'yı mazda'nın orjinal yağı olarak tanıtacak ki, takıntılı mazda kullanıcılarını yetkili servislere bağlayacak. çünkü sadece mazda yetkili servislerinde bulunan bir yağ. ayrıca dexelia yağ markası değil, total'in güya mazda için ürettiği yağa verdiği isim. içindeki yağ total'in...

bu şekilde bir çok markanın kendine has yağı vardır ve hiç kimse buna aldırış etmez, gider bildiği yağı alır...

fiat - selenia

alfa romeo - selenia

opel - gm (petrol ofisi)

mazda - dexelia (total)

ford - mobil

renault - elf (total)

bmw - mobil

mercedes - mobil

toyota - castrol

vs vs...

ayrıca yukarıda verdiğim linke bakarak dexelia'yı total'in ürettiğini görüp, sağlam bir yerden bu bilgiye ulaşmış olursun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos ABİ

Tek bir nedeni var; uygun fiyata üretimini yaptırarak, çok çok uygun (!) fiyatlara yağı satmak...

:P

Castrol Magnetec yağın 4 litresini ortalama 70-80 liraya alabiliyorken, servisten başka yerde olmayan (mecburen) dexelia yağın 4 litresi için bana 140 lira fiyat verilmişti...

.........

Bu konuya soruyla karışık cevap yazarken, şahıslarla ilgili bir şeyleri sorgulayıp yermek amacında değilim... Sadece "orijinal" kelimesinin tam olarak karşılığının iyi bilinmesini ve araştırmanın buna göre yapılmasını savunuyorum...

Saygılar, kazasız günler.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En güzel yağ BİZİM yağ :D

Erzurum serviste dexelia yağ yoktu çok şükür. Castrol edge 0-30W işimi fazlasıyla görüyordu. İlk 6 aylık bakımı yaklaşıyor yine 0-30 Castrol vardır umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaklaşık 15 yıldır tanıdığım sanayideki ustama cumartesi 60.000 bakımını yaptırdım araç 2. el olduğu için sağolsun eski sahibi bakım faturalarınıda teslim etti satın aldığım araç antalya manavgattan , şimdi ise denizlide kullanıyorum , faturalara baktığımda yetkili servis 5-30 yağ kullanmış görünüyor , bizim usta ise 5-40 castrol edge yağ kullandı bunu sorduğumda ise herhangi bir fark yaratmayacağını söyledi sizce durum nedir 5-40 yağ bizim araçlara uygunmu içime kurt düştü (2010 mazda 3 1.6 lpgli) ????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaklaşık 15 yıldır tanıdığım sanayideki ustama cumartesi 60.000 bakımını yaptırdım araç 2. el olduğu için sağolsun eski sahibi bakım faturalarınıda teslim etti satın aldığım araç antalya manavgattan , şimdi ise denizlide kullanıyorum , faturalara baktığımda yetkili servis 5-30 yağ kullanmış görünüyor , bizim usta ise 5-40 castrol edge yağ kullandı bunu sorduğumda ise herhangi bir fark yaratmayacağını söyledi sizce durum nedir 5-40 yağ bizim araçlara uygunmu içime kurt düştü (2010 mazda 3 1.6 lpgli) ????

İçiniz rahat olsun, bence hiç bir sorun oluşturmaz... LPG kaç km de takılmış bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En güzel yağ BİZİM yağ :D

Erzurum serviste dexelia yağ yoktu çok şükür. Castrol edge 0-30W işimi fazlasıyla görüyordu. İlk 6 aylık bakımı yaklaşıyor yine 0-30 Castrol vardır umarım.

Yanlış yazmışım... 0-40 W olacaktı :) 0-40w veya 5-40w castrol edge kullanıyordum hiç sıkıntı yaşamadım. LPG' liydi araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış yazmışım... 0-40 W olacaktı :) 0-40w veya 5-40w castrol edge kullanıyordum hiç sıkıntı yaşamadım. LPG' liydi araç.

herhangi bir sıkıntısı olmaz. emregc'ninde dediği gibi sıcak iklimli bölgelerde kalın yağ iyidir. çünkü sıcaktan dolayı yağ daha çabuk ısınıp incelir ve koruma özelliğini kaybeder...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün servise uğradım  castrol magnatech ve dexelia vardı fiyatlar yakindi fakat asil amacim hava filtresi almaktı alıp çıktım.

Özel  bir  serviste tavsiye üzerine castrol edge 5w 30 yağ kullanıldı.Şimdilik memnunum.

Tapatalk ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İçiniz rahat olsun, bence hiç bir sorun oluşturmaz... LPG kaç km de takılmış bilginiz var mı?

eyvallah sağolasın , lpg 8.000 km de takılmış şu anda araç 62.000 de (brc)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah sağolasın , lpg 8.000 km de takılmış şu anda araç 62.000 de (brc)

LPG sisteminizin ve motorunuzun uzun ömürlü olması için lpg katkısı kullanmanızı öneriyorum...

LPG tankınız yarının altına düştüğünde lpg girişinden kendi aparatıyla konuluyor ve sistemi temizleme görevini layıkıyla yapıyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı aldığımda lpg bakımını yaptırırken lpg katkısından koydurmuştum servisinde..

Ara ara bu katkıdan koymaya devam edin mutlaka fayda sağlayacaktır.

Benim bahsettiğim katkı lpg tankının içerisine konuluyor ama, bazı katkılar benzin deposundan katılmakta çünki...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Hocam Adana gibi sıcak bölgeler için 10w40 ideal, hatta bu sıcaklarda daha iyi koruma sağlasın diye çok arayıp 10w60 yağ bulmuştum ama şimdi bulamıyorum...

0w40 yağ çok ince, sıcak havalarda daha çok inceleceği için motor ömrünü kısaltabilir. 5w40 kullanılabilir.

Bence hangi yağı kullanırsanız kullanın, motoru ısıtmadan hareket etmeyin. Aşınmaların %90'ı motor soğukken oluşur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

universal yağ koyun bitsin bu muhabbet. bakkaldan alır gibi lantisi ilk aldığımda ustam 1 litre git karşıdan yağ al dedi. adam 1 lt lik süt kabına doldurdu 1 lt,  :D ağzına kadar doldu. dökmeden götürmek için baya dikkat ettim.  :oo yağ baya gitti aslında. 10/40 universala dönsemmi diye düşünüyorum  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selam tekrardan deneyerek gördük full sentetik gitmedi bana

5-30 castrol edge f sentetik

Soğuk havalarda gece gündüz sıcak havalarda  yağ lambasının sönmesi 10-40 göre daha geç oldu.

Şimdi

10-40 Motor SILK koydum daha rahat çalışması yağ lambası sönmesi motor sesi tizden toka döndü gibi fakat gazı aldığımız yere göre motorun çekişi ve sesi değişebiliyor psikolojikmi bilmem ama karbüratörlü olan araçlarımız.

Karbüratörlüler Marmara bölgesi için motor iyi gelen 10-40 zanlımca motorun ömür ve değişkenliklerine ince kalın yarı full sentetik seçim sizlerin.

Full sentetikte macera aramışım sadece.))Macera para çeşitli değişkenler ve istekler yüzünden bu şeçenekler doğmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...