Jump to content

Elektronik El Freni Olan Araçlarda Arka Fren Balatası Farklı mı?

omnivolus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba. Serviste arka fren balatalarının 5bin km sonra değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Elimde bulunsun diye Valeo'nun 90R-02A0824/3844 kodlu ürününü aldım. Ancak bugün fark ettim ki TRW'nin "Mazda 3 arka fren balatası 1.5 benzinli 120 beygir elektrikli el frenli modeller için" 90R-0A0120/4857 kodlu bir ürünü var. Elektronik el frenli diye özellikle belirtildiğine göre manuel el frenli olanlardan farklı olabilir mi diye aklıma bir soru düştü. Bilgisi olanlar beni de bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merser'i arayıp yedek parça bölümüyle görüştüm. Manuel ve elektronik park frenli araçların balataları farklıymış. Aldığım balata manuele uygun olduğundan iade ettim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
17.05.2023 at 16:14, omnivolus :

Merser'i arayıp yedek parça bölümüyle görüştüm. Manuel ve elektronik park frenli araçların balataları farklıymış. Aldığım balata manuele uygun olduğundan iade ettim.

Ne aldınız? linkini atababilir misiniz? teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşağıdaki linkte bulunan TRW balatayı aldım. Değiştirirken bilgisayarlı değişim yapabilen bir usta bulmanız gerekiyor, her yerde değiştiremiyorlar,

https://www.otosupermarket.com/urun/mazda-3-arka-fren-balatasi-1-5-benzinli-120-beygir-elektrikli-el-frenli-modeller-icin-2014-ve-sonrasi-trw

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik park freni balata değişimi de ayrı bir sorun gibi.  Anadoluda böyle bilgisayarla yapabilecek ustayı nerde bulacaksın.  Sürekli servis yolu gözüküyor kullandığın sürece. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
06.01.2024 at 18:48, Renegade :

Elektronik park freni balata değişimi de ayrı bir sorun gibi.  Anadoluda böyle bilgisayarla yapabilecek ustayı nerde bulacaksın.  Sürekli servis yolu gözüküyor kullandığın sürece. 

Youtube da aşağıdaki gibi bir videoya rastladım. Bilgisayara bağlanmaya gerek kalmadan "maintenance mode" ya da "service mode" diye bir işlemden sonra balata değişimi yapılabiliyormuş. Bu konuyla ilgili Türkçe yazı ya da video hiç görmedim. Bilenler belki yazabilir.

Özetle şöyle;

önce 2 defa start düğmesine basılıyor

gaz pedalına sonuna kadar basıp aynı anda el freni düğmesini aşağıya bastırıp 1-2 saniye bu haldeyken "start" düğmesine 3 kere bas.

ekranda Park freni işareti kalıcı olarak yanacak. (zaten fren sesindende anlaşılıyormuş)

balata değişim işlemi tamamlandıktan sonra bu modu kapatmak için;

yine 2 defa "start" düğmesine bas

gaz pedalına sonuna kadar basılı tutarken el freni düğmesini yukarı doğru çekip 1-2 saniye bekledikten sonra "start" düğmesine 3 kere basıp Park freni ışığının sönmesini bekle.. (yine fren sesi duyulacaktır).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...