Jump to content

Mazda sonrası Dacia

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 senenin ardından şu alt bölümü bir canlandırayım dedim. Sanderomu paylaşmıştım diye hatırlıyordum fakat paylaşmamışım sanırım.

Corollamı 2021 eylülde sattıktan sonra Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model araca geçmiştim. 0.9 tce den kuşkulansam da gaza basınca bir atmosferik motora kıyasla kafayı arkaya dayaması şaşırtıcı derecede iyiydi. Yerden yüksek olması da ekstra sürüş rahatlığı sağlıyordu. B segment araçlara kıyasla süspansiyonu yumuşaktı. Uzun yolda Corollaya kıyasla az yorsa da, önceki araçlarım kadar hiç yormadı. Yeri geldi Niğde otobanında 160 da bastım, öyle düz yollarda hiç sıkıntı yaşamadım. Kullandığım süre boyunca yanal ivme konusunda biraz zorlasam da yatma olsa da hiç esp yi devreye sokamadım. Trim sesi yok denecek kadar azdı şaşırtıcı bir şekilde. 32bin km.de aldım 56bin km.de sattım.

Lpg taktırdım uzun süre binerim derken 2 seneye yaklaşan birlikteliğimiz geçen hafta son buldu. Çekme karavan hevesi nedeniyle Duster 1.3 TCE EDC 2021 model makyajlı farlı eski amblemli modele geçtim. Şehiriçi 1 tl yakarken 2 tl yakmak psikolojik olarak zorlasa da kuvvetli bir araç kullanmak güzelmiş. 2000 devir üstüne çıkmaya ihtiyaç duymadan gidebilmek çok konforlu hissettiriyor. Sandero sonrası da süspansiyon amerikan arabalarının yumuşaklığı yaylanması var gibi hisssettirdi. 215-65-16 lastiklerle çok konforlu. Makyajın etkisi midir bilemiyorum gerek motor gerek yol sesi hiç alamadım. Bindiğim en sessiz aracım olabilir. 21cm yerden yüksekliği ayrı bir efsane zaten. Dışarıdan ihtişamlı duran araç, içeriden o kadar fazlaymış gibi göstermiyor. Makyajlı farlarda kısalar led, plaka aydınlatma ve stoplar led diye aracın içinde kısmışlar. Bunun en büyük güldüreni! sürücü yükseklik ayarının olmaması. Eski kasasında ve eski sanderomda olduğu gibi kollu bir yükseklik ayarı olmasa da 3 kademeli bir yükseklik ayarı bulunuyordu. Bu da iş görüyordu. Fakat yükseklik ayarının hiç olmaması benim için olmasa da eşim için sorun olacak gibi gözüküyor. Bulabilirsem prestige sürücü koltuğu çıkma takmak istiyorum, hem yükseklik ayarı hem kol dayama gelmiş olacak böylece. Arka camlar çevirmeli, aynalar manuel çubuklu. Allahtan aynalar ayarlanabiliyor. :D Bunları da ileride belki elektrikliye çevirebilirim. 

Açıkçası uzun süreli binerim dediklerime 2 sene olunca değiştirdiğim için çok birşey ekleyesim gelmiyor araca. Cam filmi var, kırmızı rengi nedeniyle seramik yaptırıp dodik taktırmayı ve uzunlara da led takmayı planlıyorum. Başka bir dokunuş yapmam büyük ihtimalle.

Sorularınız varsa sorabilirsiniz, izlenimlerimi daha uzun vadede kullandıktan sonra detaylandıracağım.

sandero1.jpg.b81cb34a9b8804921de155b6ce97964c.jpgsandero2.jpg.f1e6ce613c684f7a93dfba271fbede73.jpg

1879142083_WhatsAppGrsel2023-06-19saat14_30_34.thumb.jpg.e9171d86a4d27dfdf421c69925797a30.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben halen sizi corolladasınız zannederken siz 3.arabaya geçmişsiniz:) Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

Dusteri de parçalayıp modlanmış göreceğimiz günler yakın o halde :)

Çekme karavan için dizel tercih etmemenizin özel bir sebebi var mı?

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Lupara :

Ben halen sizi corolladasınız zannederken siz 3.arabaya geçmişsiniz:) Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

Dusteri de parçalayıp modlanmış göreceğimiz günler yakın o halde :)

Çekme karavan için dizel tercih etmemenizin özel bir sebebi var mı?

Teşekkürler hocam. Dacia'dan sonra çok da uğraşma hevesi kalmadı. Arabanın kölesi değil araba benim kölem oldu açıkçası. :) Duster'a çok şey düşünmüyorum, dodik, renginden dolayı da seramik kaplama yeterli olacak.

Geçen hafta döviz artışı sonrası fiyatlar anında çok yükseldi. Bu uygun kaldı ve Safranbolu'daydı, hem tatil öncesi şehir dışından araç almayım hem de uygun bu kaldı diye aldım geçtim. Yoksa 4x4 dizel düşünüyordum aynı kasa makyajlı farlı 1.5 bluedci, fakat fiyatları 50bin tl daha fazla olması zorlayacaktı, hem de manuel olması nedeniyle eşim kullanamayacaktı. Bir de 1.3 tcenin de 150hp 250nm torku var, 1.5 bluedci ise 115hp 260nm idi sanırım. Tork anlamında fark da yok. Aradaki 50bin tl yi, km de 2 tl yaksa 25bin km, senede ortalama 12bin km.den 2 senelik yakıt param olur dedim 1.3 tce aldım. Motor tatmin ediyor baya, edc de 6 ileri olsa da hızlı ve konforlu baya. Edc nedeniyle garantiyi uzatmayı planlıyorum. Karabük'te yetkili servisi olan tek marka Renault-Dacia. Değerlendirmek lazım. Corolla varken bakımda 2-3 saat uzağa gitmek yoruyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...