Jump to content

Mazda 3 2011 için fren tavsiyesi

0xHidir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, mazda 3 aracımın frenleri geçen yaptığım uzun yolda şişme yaptı zaten 5 senedir falan üstündeydi diskler. Değişme vakti geldi. Bulunduğum ilde mazda yetkili servis olmadığı için sanayiye gittim ve feredo marka takmamı söylediler. Güvenemedim ve bursa mazda yetkili servise mesaj attım. Orjinal disklerin olmadığını fakat mudaili samko markalı ürün takabileceklerini söylediler. Bu durumda ne yapmalıyım, orjinal parça daha iyi olur diye düşünüyorum fakat bulamadım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.  Diskleri neden değiştirmek istiyorsunuz?  Eğer disklerde bir hasar yoksa değiştirilmeyebilir.  Sadece balatalar değiştirilir.  Disk periyodik değişen bir parça değildir, bir hasar olmadığı sürece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, AKayhan :

Merhaba.  Diskleri neden değiştirmek istiyorsunuz?  Eğer disklerde bir hasar yoksa değiştirilmeyebilir.  Sadece balatalar değiştirilir.  Disk periyodik değişen bir parça değildir, bir hasar olmadığı sürece.

Geçen gün 2 saatlik uzun yola gittim. İnişli cıkışlı bir yoldu ve haliyle frenleri bir tık fazla kullanmam gerekti ve şişme yaptı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, 0xHidir :

Geçen gün 2 saatlik uzun yola gittim. İnişli cıkışlı bir yoldu ve haliyle frenleri bir tık fazla kullanmam gerekti ve şişme yaptı. 

Şişme diye tam olarak neyi kastettiğinizi anlamasam da disklerde çarpılma, çatlama, eğilme veya incelme olur. Frenle inerken araç titremiyorsa, yüzey kontrolünde çatlamalar veya katalog değerinin altına inen bir incelme yoksa değiştirilmesi gerekmez. 

Balatalar aşırı deforme olmuş olabilir, hidroliğiniz 2 yılda veya daha kaliteli bir seri ise 3 yılda bir değiştirilmelidir, bu süreler sonunda nemlenme ve kaynama noktası düştüğü için uzun süreli frenlerde kaynama yapar ve pedal hissinde farklı tepkilerle kendini belli eder, hava kabarcıkları oluşabilir vs..

Muhtemelen fren hidroliğinizden kaynaklı bir hissiyat sorunu yaşıyorsunuz. Veya balatalar aşırı ısıdan yüzeye tutunma problemi yaşamışsınız uzun soluklu frenlerde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Blueprint marka disk balata taktırmıştım. İki yıldır bir sorun yasamadım ama bir dahaki sefere ferodo deneyeceğim.

2 saat frenle gitmekle disk balatalarda sıkıntı çıkmaz sanırım. Ankarada sürekli dağımsı rampalardan aşağı iniyoruz ve sadece disk/balata aşınıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...