Jump to content

2010 Mazda 6 Dynamic Plus - Teknik yardım

PeLiKaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle yıllar sonra yine bir mazda ile aranızdayım . 2010 Mazda 6 Sport'a niyetlenmişken temiz bir Dynamic Plus bulunca onu aldık. Lakin uzun zamandır Mazda kullanadığımdan ve bazı konuları bilmediğimden, aynı donanım Mazda 6 kullanıcılarından bazı konularda bilgi ve yardım talep ediyorum.  Bu konuların hepsi ile ilgili dehlizlerde eminim bazı bilgiler vardır ama ben bu şekilde tüm sorunları tek başlıkta toplayarak yardım talep etmeyi uygun gördüm.
Araçla ilgili sıkıntılar şunlar;

1- Araç 220 bin Km'de ve LPG (prins) de kullanırken ara ara istop ediyor araç, nedeni ile ilgili otogazcıya gideceğim ama öncesinde başına gelen varsa bir fikir almak istedim (LPG ne zaman takılmış, bilemiyorum )
2-Aracın lastik basınç sensörleri sağlam ve havası normal olduğu halde ekrandaki gösterge sönmüyor, söndürmek için bir tuş vs var mı ?

3-Aracın yağmur sensörü sağlıklı çalışmıyor, cam değişirken jel değişmemiştir diyen de var sensör araızalıdır diyen de var ? Aynı sorun başına gelen varsa yine yardım rica ederim .
4-Araçta bluetooth var ama müzik dinlenemiyor bu olağan mıdır ?  Double ekran taktırırsak Bose sistemin performansını tam alamazsın diyenler de var, öyle bir şey var mı, bilen varsa yardımlarını beklerim ?

5-Aracın özellikle ön camları oldukça yavaş kalkıyor, kronik bir sorun mudur , rutini mi böyledir yoksa cam motorunda mı sıkıntı vardır , lütfen destek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun.  Güle güle kullanın.  Ben Mazda 3 sahibiyim, dolayısıyla şimdi hariçten gazel okuyorum.  Mazda 6 sahibi arkadaşlar mutemelen yazacaktır ama ben de biraz maydanoz olmak istedim.

Ben olsam hiç LPG kullanmazdım.  Bildiğim kadarıyla LPG size biraz yakıt tasarrufu yaptırıyor ama bir o kadar da sorun yaratıyor.  Tabii sizin aracınız, siz bilirsiniz.

Lastik basınç sistemi TPMS için sol tarafta bir düğme ve sistemi düğme ile bir resetleme prosedürü var.  Prosedürü şimdi tam anımsamıyorum ama öncelikle mutlaka reset etmeniz gerekir.  Ondan sonra sorun devam ediyor mu, diye tekrar bakmak gerekir.

Yağmur sensörleri maalesef hiçbir zaman tam sağlıklı çalışmaz.  Yani kusursuz bir sistem değildir ama sizinkinde bir sorun mu var, bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AKayhan hocam esasında 7 sene impressive 3 kullandım ve yağmur sensörü neredeyse kusursuz çalışıyordu. Suyun şiddetine göre hızlanması veya yavaşlaması dahi harikaydı, şimdi aynı performansı göremeyince merak ettim açıkcası. Kadosan'da bir camcı ile görüştüm, hallederiz kolay :) dedi, bakalım, pazartesi bi uğrayacağım.
LPG konusu da kanayan yara maalesef, Benzinin 40 TL olması mecbur bıraktı bizi ne yazık.  Kullanmamaya gayret ediyoruz ama şu ekonomik durumda pek mümkün görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
07.10.2023 at 12:55, PeLiKaN :

Öncelikle yıllar sonra yine bir mazda ile aranızdayım . 2010 Mazda 6 Sport'a niyetlenmişken temiz bir Dynamic Plus bulunca onu aldık. Lakin uzun zamandır Mazda kullanadığımdan ve bazı konuları bilmediğimden, aynı donanım Mazda 6 kullanıcılarından bazı konularda bilgi ve yardım talep ediyorum.  Bu konuların hepsi ile ilgili dehlizlerde eminim bazı bilgiler vardır ama ben bu şekilde tüm sorunları tek başlıkta toplayarak yardım talep etmeyi uygun gördüm.
Araçla ilgili sıkıntılar şunlar;

1- Araç 220 bin Km'de ve LPG (prins) de kullanırken ara ara istop ediyor araç, nedeni ile ilgili otogazcıya gideceğim ama öncesinde başına gelen varsa bir fikir almak istedim (LPG ne zaman takılmış, bilemiyorum )

Gaz kelebeğini kuru bir bez ile temizleyin. akışmetreyi balata spreyi ile yıkayın. sorun çözülecek. 

2-Aracın lastik basınç sensörleri sağlam ve havası normal olduğu halde ekrandaki gösterge sönmüyor, söndürmek için bir tuş vs var mı ?

muhtemelen bozuk. 

3-Aracın yağmur sensörü sağlıklı çalışmıyor, cam değişirken jel değişmemiştir diyen de var sensör araızalıdır diyen de var ? Aynı sorun başına gelen varsa yine yardım rica ederim .

muhtemelen bozuk. 

4-Araçta bluetooth var ama müzik dinlenemiyor bu olağan mıdır ?  Double ekran taktırırsak Bose sistemin performansını tam alamazsın diyenler de var, öyle bir şey var mı, bilen varsa yardımlarını beklerim ?

Bose performans kaybı olmaz. bose amfi sağ koltuğun altında bağımsız çalışıyor. ana üniteden gelen analog sinyali işleyip kolonlara veriyor.  kolonları değiştirirseniz randıman alamazsınız. ana ünitenin performansa katkısı yok.  bluetooth ile müzik dinleyemezsiniz. sadece görüşmek mümkün

5-Aracın özellikle ön camları oldukça yavaş kalkıyor, kronik bir sorun mudur , rutini mi böyledir yoksa cam motorunda mı sıkıntı vardır , lütfen destek.

muhtemelen bozuk. 

* lpg nin hiç bir zararı yok. aracın sübapları eskiyince değiştirmeniz gerekiyor. rutin bir bakımdır bu. lpg olsun olmasın kitapçıkta 120bin kmden sonra kontrol edin ve gerekliyse değiştirin yazar..   stop etme geçmezse sübaplarınızı değiştirmeniz gerekiyor. değişim kolay.  16 yan sanayi sübap alın. silindir kapak contasını servisten orjinal alın.  basit bir işlemdir.  

*aracınız rölantide çalışırken direksiyondan ve vitesten "çalıştığını hissediyorsanı" titrşim varsa  ön sağ motor kulağını değiştirin. orjinal alın. pahalıdır.  100-150 binkm ömrü vardır. asla daha uzun gitmez. 

*bu bilgiyi paylaşmamışsınız ama : aracınızın motor arıza lambası yanıyorsa  "bu ikaz"  araçta arıza olduğunu gösterir. lpg den motor arıza lambası yanmaz . yanar diyenden uzak durun.  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaşadığım tecrübe: özellikle sabahları motor soğukken vuruntu yapıyorsa, ayağınız frende, eliniz direksiyonda bunu hissediyorsanız ve motor arıza lambası sık sık yanıyorsa SUPAP SORUNU. bunu anlamanın en iyi yolu, silindirlerdeki basınçları ölçtürmek, en fazla yarım saatinizi alır.. sonuç garantilidir. Extrem başka bir sorun yoksa, muhtemelen maliyet 15-20 bin tl ye çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Zealot :

Çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirme için. Sorunların çouğunu çözdüm

lastik basınç sensörüne de baktıracağım bir o kaldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada lastik basınç sensörü bu araçlarda var mı? GH kasa 6'da yok diye biliyorum. Clio'daki gibi abs sensörü teker tur sayılarını karşılaştırıp basınçta azalma varsa uyarı veriyor diye biliyorum. Zaten araçta psi/bar cinsinden basınç gösteren bir menü yok. Sadece lastik havasında azalma olunca uyarı ışığı yanıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...