Jump to content

Şanzıman yağ değişimi (100000 bakımı)

xaxas86
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. Aracım 106000 km'de. Bu hafta bakıma sokacağım inşallah. Danışmak istediğim birkaç konu var.

1) 100000 bakımında nelerin değişmesi lazım?

2) Özellikle şanzıman yağı değişimi gerekiyorsa bu bakımda bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz var mı?

3) Sizce yetkili servis mi özel servis mi? Özel servis için Ankara'da nereleri tavsiye edersiniz?

Not: Aracı 95000 km'de alıp ilk rutin yağ, filtre bakımını Şaşmaz Başayar'da yaptırmıştım.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu aralar mazda form fetret devrine girmiş bulunuyor. paylaşımlarımız ve sorularımız tozlu raflarda bekliyor. tecrübeli arkadaşların iş yoğunluğundan kaynaklandığını umuyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.10.2023 at 15:14, xaxas86 :

Arkadaşlar merhaba. Aracım 106000 km'de. Bu hafta bakıma sokacağım inşallah. Danışmak istediğim birkaç konu var.

2) Özellikle şanzıman yağı değişimi gerekiyorsa bu bakımda bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz var mı?

3) Sizce yetkili servis mi özel servis mi? Özel servis için Ankara'da nereleri tavsiye edersiniz?

Not: Aracı 95000 km'de alıp ilk rutin yağ, filtre bakımını Şaşmaz Başayar'da yaptırmıştım.  

Fiyat sorun. Ben mazda adanaya 2022 mayıs ta gittiğimde 4bin tl fiyat verdi sadece şanzuman yağı için. 13 ay sonra 850 tl ye yaptırdım. Başka bir yetkili serviste.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
10.10.2023 at 14:14, xaxas86 :

Merhaba. Ben Ekim ayındaki Merter Yetkili Serviste 90 bin bakımına girince, 100 bin bakimi bizde büyük bakim demişti oradaki yetkili arkadas. Şanzıman yağı filtresi vb., bunun yanında rutin yağ bakimi, fren hidroliği ve kayışlar da değişiyor demisti. Ben fren hidroliğini o zaman değiştirmiştim, kafam rahat olsun diye. Ben Basayar'i ne zaman parca icin arasam, maalesef olumsuz yanıt veriyolarlar. Sasmaz'da REM Oto var özel servis olarak, bir suru Mazda araç plakaliginda goruyorum isimlerini. Ancak ben yetkili serviste yaptiracagim 100 bin bakimini, zira gecen sefer aracı garantiye aldılar. (2017 Mazda 3 1.5 D Power aracım var.) Merter ve Istanbul Merser'den fiyat alıp karsilastirma yapabilirsiniz bence. Kazasız ve güvenli sürüşler dilerim.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...