Jump to content

Finansal Okuryazarlık

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir sınıf arkadaşım olan Attila Köksal, Türkiye'de finansal okuryazarlığın artırılmasını hedefleyen ve kar amacı olmayan FODER derneğinin eski başkanı ve halen derneğin danışma kurulu üyesidir.

FODER Temel Finansal Okuryazarlık isminde ücretsiz bir online kurs ve kursu tamamlayanlara PDF sertifika veriyor.  Kurs içeriğinin belki % 80'i bildiğimiz konular olsa da içinde hiç bilmediğimiz noktalar da var.  Kursu almak için aşağıdaki siteye online kayıt olarak 8 video modülü tamamlayıp 4 kısa testi yanıtlamak yeterlidir.

Ben kursu bugün tamamlayıp PDF sertifikamı aldım.  Artık ben de bir finansal okuryazarım.  🙂

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün yayınlanan bu Forbes makalesini pek beğendim ve paylaşıyorum.  Makale dünyada en fazla milyoner sayısına sahip ülkenin 22.7 milyon kişi ile ABD olduğunu belirterek başlıyor.  Milyoner ile net varlıkları $1 milyonun üzerinde olan kişiler kasdediliyor.  Makalenin başlığı ise Kendi Çabalarıyla Milyoner Olanların 10 Alışkanlığı (10 Habits of Self-Made Millionaires).

Bu milyonerlerin 10 alışkanlığı şöyle sıralanıyor:

1. Bu insanlar mütevazi bir yaşam tarzına sahipler.  Hiç öyle abartılı bir yaşam tarzları yok.
  2. Bu insanların hemen hepsi tutumlu.  Harcamalarına dikkat ediyorlar ve borca girmiyorlar.
  3. Doğru yerlere yatırım yapıyorlar.  Kısa vade ve uzun vadeli yatırımları ayırabiliyorlar.
  4. Kendi finansal olanaklarının altında yaşıyorlar, kendilerini maddi olarak germiyorlar.
  5. Bunların birçoğu girişimcilik ruhuna sahip insanlar.
  6. Genellikle iyi eğitim almış ve çok çalışan insanlar.
  7. Finansal kaynaklarını çarçur edebilecek davranışlardan kaçınıyorlar.
  8. Iyi bir ilişkiler ağına sahipler, doğru insanları tanıyorlar.
  9. Finansal okuryazarlık konusunda kendilerini geliştirmişler (yukarıda bahsetmiştik).
  10. Kendilerinden sonraki jenerasyona (çocuklarına, vs) bildiklerini öğretiyorlar.

10 Habits Of Self-Made Millionaires (forbes.com)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...