Jump to content

Kilima da sıcak hava üflememe sorunu.

g3z3g3n1616
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar son 1 haftadır AC açık yada kapalı araba park halindeyken sıcak havadan soğuk hava üfleme moduna geçiyor. Yani örneğin araba ilk çalıştığında hareket edene kadar soğuk hava üflüyor. Işık ta durduğunda soğuk hava üflemeye başlıyor. 

Birkaç ay önce antifriz değişti. Usta  %50 antifriz %50 saf su yerine %100 antifriz koydu. Acaba bunun etkisi olmuşmudur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Antifriz motor soğutma sıvısının bir parçası, AC ile bir alakası yok. AC de seçilen hava sıcaklığı, mode ( AC ECO) ve dış mekan hava sıcaklığı ile alakalı olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Burak :

Antifriz motor soğutma sıvısının bir parçası, AC ile bir alakası yok. AC de seçilen hava sıcaklığı, mode ( AC ECO) ve dış mekan hava sıcaklığı ile alakalı olabilir mi ?

Termostat ve su pompası değişti. Işıklarda durdugumda yada herhangi bir sebepten durduğumda sıcak havayı kesip soğuk hava üfleme durumu yok artık. Tek bir sorun var oda sabah ilk çalıştırma da 10 dk geçmesine rağmen sıcak hava üflemiyor. Vitese takıp kullanırsam direk veriyor sıcak havayı Ac Sabah camdaki buzu içten çok çabuk çözüyor du.  Aldığım termostat 1.5 motor için uygun olan miş. 88 derecede açılıyor. 2.0 Motor için olan 82 derecede açılıyor. Servis ten 2.0 motor için termostat siparişi verdim. Umarım düzelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, g3z3g3n1616 :

Termostat ve su pompası değişti. Işıklarda durdugumda yada herhangi bir sebepten durduğumda sıcak havayı kesip soğuk hava üfleme durumu yok artık. Tek bir sorun var oda sabah ilk çalıştırma da 10 dk geçmesine rağmen sıcak hava üflemiyor. Vitese takıp kullanırsam direk veriyor sıcak havayı Ac Sabah camdaki buzu içten çok çabuk çözüyor du.  Aldığım termostat 1.5 motor için uygun olan miş. 88 derecede açılıyor. 2.0 Motor için olan 82 derecede açılıyor. Servis ten 2.0 motor için termostat siparişi verdim. Umarım düzelir.

Benim bildiğim motor ısınana dek sistem size sıcak hava veremez.  Yani ilk çalıştırmada 10 - 15 dakika soğuk üflemesi çok normaldir.  Eğer bu aşamada ısınmak isterseniz muhtemelen tek seçeneğiniz koltukları ısıtmaktır.  Ben kendi aracımda kışın ilk 10 - 15 dakika hiç havalandırma sistemini açmam çünkü biliyorum ki soğuk üfleyecek.  Daha sonra açarım.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dış ortam çok soğuk ise motorun ısınması ve aracın içine sıcak hava vermesi uzun sürer. Burada tek seçenek @AKayhan ın dediği gibi koltuk ısıtmak. İstanbul da bile bazen 4-5 dakika sürer aracın ısınması.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Burak :

Dış ortam çok soğuk ise motorun ısınması ve aracın içine sıcak hava vermesi uzun sürer. Burada tek seçenek @AKayhan ın dediği gibi koltuk ısıtmak. İstanbul da bile bazen 4-5 dakika sürer aracın ısınması.

Şiddetli bir şekilde sıcak hava üflemiyor zaten.  Ilık bir uflemede yetiyor du 5 dk dan sonra. 8 yıldır her kış AC i açtım ve bu şekilde iç kısımdaki buzu çözdüm. Dış tarafından ise cam kazıyıcı ile kaziyorum. Camın altından yolu görecek kadar olması yetiyor du bana kalanı yolda gidiyor. Şimdi ise araba haraket etmediği sürece dışardaki soğuk hava geliyor. Gaza basiyorum biraz gelen sıcak hava ile buzu eritiyor um. Şöyle bir durumda oluyor; 15 e çekiyorum yarım dk a kadar soğuk  25 e çıkarıyorum 5-10 saniye sıcak üflüyor sonra soğuk havaya dönüyor. Ilginç bir durum ile karşı karşıyayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...