Jump to content

Yolun sonu...

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaklaşık 10 senedir kullandığım aracımla, geçtiğimiz Ağustos ayında kendi şeridimde seyir halindeyken, yabancı bir sürücünün aniden önüme kırmasına müteakip önce karşı araca sol ön kapıdan vurdum ardında da orta refuje çıktım. Önce sağ ön yolcu hava yastığı daha sonrada alttan aldığım darbe sonucu sürücü hava yastığı açıldı, araç pert oldu. 

Her daim emniyet kemerini takma alışkanlığım sayesinde, bir kaç kaburga çatlağı ile bu elim kazadan sağ salim kurtuldum. Bir diğer tesellim de kusurun tamamen karşı tarafta olması ve jandarma kaza tespit tutanağı ile de durumun tescillenmesi oldu.

Bir kaç gün önce karşı tarafın TR temsilcisi sigorta şirketi, açtığım davanın bilirkişi raporuna istinaden biçilen hasar tutarını ödedi, araç bende kaldı. Aracı trafikten çekip, bu hali ile hurda olarak satacağım ve Mazda 3 ile olan defteri maalesef kapatacağız.

Herkese kazasız belasız sürüşler!

IMG_20231202_204640.jpg

• Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük geçmiş olsun.  Sizin iyi olmanız ve kusurlu olmamanız biraz rahatlatıcı oldu.  Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, bir otomobilde emniyet kemeri en basit ve en güvenli adımlardan birisi.  Daha da iyi araçlarla ve daha da güvenli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, AKayhan :

Büyük geçmiş olsun.  Sizin iyi olmanız ve kusurlu olmamanız biraz rahatlatıcı oldu.  Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, bir otomobilde emniyet kemeri en basit ve en güvenli adımlardan birisi.  Daha da iyi araçlarla ve daha da güvenli sürüşler dilerim.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah sağol Tansu.

Kazanın şokunu atlattıktan sonra  idareten yeni araç arayışına girdim tabi.

Yaklaşık 1 ay kadar 2004-2005 model 2.0 i-vtec Accord aradım. 3 ile gittim, araçların ilanla alakası yoktu tabi. En son bir tane kazasız, katalizörüne kadar orijinal, motora şanzımana anahtar değmemiş 2004 model Sport paket denk getirdim ve hemen aldım.

Para gelince üzerine koyup model yukseltirim diyordum ama araç bayaa sardı, K20 olarak adlandırılan doğru ellerde 1 milyon km'yi devirebilecek bir motora sahip. Hem gidiş, hem konfor,  hem de yol tutuş ve yakıt olarak çok memnunum. 

Bu vakitten sonra ne kadar az elektronik aksam & aksesuar, o kadar az sorun. Ülke şartları gereği....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Ve son olsun inşallah. Yeni aracınızda hayırlı uğurlu olsun. Kazasız günler dileğiyle.  Siteye katkılarınızın devam edeceğinizi umuyorum. 

• Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Renegade :

Çok geçmiş olsun. Ve son olsun inşallah. Yeni aracınızda hayırlı uğurlu olsun. Kazasız günler dileğiyle.  Siteye katkılarınızın devam edeceğinizi umuyorum. 

Çok teşekkür ederim. Tecrübe ettiğim bir konu olursa, çözüm arayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim tabiki.

Yeni aracım hakkında böyle kaliteli konuların paylaşıldığı ve sorunların çözüme ulaştığı yerli bir platform maalesef yok.

Ufak tefek eksikleri vardı, yabancı forumlar ve YouTube videoları ile kendim hallediyorum. 

Temiz, otomatik bir Mazda 6 ilk tercihimdi ama maalesef denk gelmedi, Antalya'da bir tane buldum, satıcı aynı gün satmaktan vazgeçti yada başkasına sattı. Nasipte yokmuş.

Yeni aracımdan çok memnunum ama aklıma Mazda 3 ile geçen 10 yıl gelince içim buruk,  boğazım düğümlü, bir yanım eksik...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Görünüşe göre ucuz atlatmışsınız, Allah beterinden ve tekrarından korusun. Yeni alacağınız araçta da kazasız belasız sürüşler nasip etsin

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok çok geçmiş olsun :( Aracı pert edecek kadar ciddi bir kazadan kendiniz adına ucuz atlatmışsınız gibi. Tekrarını yaşamazsınız inşallah bir daha.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...