Jump to content

Mazda 626

drejali18
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese selmunaleyküm

Mazda 626 2.0 model bir araç var allah nasib ederse ilk arabam olacak araca bakmaya giderken neleri kontrol etmeliyim? 

Şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diyelim elinizde X. TL miktarda bir para var ve ikinci el bir araç satın almak istiyorsunuz.  Ben olsam bu paraya alabileceğim en yeni model ve en düşük kilometrede bir araç arardım.  Ikinci el araç almak ne de olsa biraz riskdir.  Yeni araç alırken o aracın sorunsuz olduğundan eminsiniz.  Ikinci el araçta ise aracın geçmişi ile ilgili bilginiz yoktur.  Yani bir risk alırsınız.  Ben olsam bu riski azaltmak için model senesi en yeni ve km'si en düşük araçlara bakardım.  Bunu yapmak riski sıfırlar mı?  Elbette sıfırlamaz ama belki biraz azaltır.

Mazda bence marka olarak doğru bir seçim ama 626 en doğru seçim olmayabilir çünkü teorik olarak aynı paraya daha yeni model bir Mazda 323 veya Mazda 3 alınabilir.  Ikinci bir konu da 2.0 litre konusu.  Bana sorsanız 2.0 litre kesinlikle büyük bir motor değildir.  Ancak, bizim devletimize sorsanız 2.0 büyük bir motor.  T.C. hükümeti hala silindir hacmine göre MTV aldığı için sizden 2.0 litreyi bahane ederek (!) daha yüksek vergi alacaktır.  Bu durum adil midir?  Bence hiç adil değildir çünkü yine teorik olarak 2.0 motor ile 1.5 motor arasında vergiyi artıracak kadar bir fark kesinlikle yoktur.  Kaldı ki otomobil motor hacimleri bunun çok üzerinde olabiliyor

Ama tabii seçim sizin, yine siz bilirsiniz.  Alacağınız aracı güvenebileceğiniz bir oto eksperine baktırmak bence iyi bir karar olabilir.  Onlar sizin göremeyeceğiniz noktaları görebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam öncelik değerli yorumunuz için teşekkürler ben belarusda ikamet ediyorum arabalardan pek fazla anlamıyorum bu aracı 500 dolara alacağım başka araçlarda var ama benim bulunduğum bölgede ve bana yakın km ve temizlik yönünden kötü sayılmaz motorda veya başka bir yerinde nereleri konteol etmeliyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç sahibine yüz yüze şu soruları sorabilirsiniz:

• Bakımları düzenli olarak yapıldı mı?
  • Tekrarlayan herhangi bir arıza var mı?
  • Aracın son muayenesi ne zaman yapıldı?
  • Araçla ilgili bilmem gereken neler var?

Aracı pek fazla trafik olmayan bir yolda biraz kullanın (deneme sürüşü).  Düz bir yolda çok dikkatli olarak aracın direksiyonunu kısa bir süre bıraktığınızda aracın sola veya sağa sapmaması gerekir.  Bunu sadece 3-4 saniyelik yapın.  Süreyi çok uzatırsanız hem tehlikeli olabilir, hem de araç sorunsuz bile olsa sola veya sağa sapabilir.  Ayrıca, aracın altında yağ, vs akıntısı olmaması gerekir.  Motor ısındıktan sonraki motor rölanti hızının sabit olması yani hiç dalgalanmaması gerekir.  Daha bakılabilecek noktalar olabilir ama bunlar aklıma ilk gelenler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...