Jump to content

2015 Mazda 3 Bagaj Su Problemi hakkında

CUMOOOOX
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar 2015 Mazda 3 Reflex donanım ile aranıza yeni katıldım ancak bazı sorunların var ve burada değerli bilgilerinizden faydalanmak için bu konuyu açıyorum yardımcı olacağınızı varsayıyorum şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle aracım bagaj havuzu fazlasıyla su doluyordu durduğu yerde ve bagaj havuzu tıpalarını açtım sorunu çözene kadar şimdilik birikme olmuyor . Geçtiğimiz günlerde müsait olduğum bir gün aracın bagaj bölümünü söküp suyun geldiği yeri tespit etmeye çalıştım fitillerden olduğunu düşünerek dayson ile fitillerin kanalını doldurup oturttum. Bu işlemden sonra içimden gelerek sol stop lambasını söktüm sızıntı o tarafa yakın geliyordu . Söktükten sonra bu manzara ile karşılaştım  ve gördüm ki aracın daha önce stopları sökülmüş veya değişmiş bilmiyorum net incelemedim hatta sağ alttaki plastik parçayı  ters bile takmışlar velhasıl henüz su testi de yapmadım araç kapalı yerde duruyor . Şimdi bilgi ve deneyimli arkadaşlardan ricam bu araç arkadan işlem görmüş müdür ve yapmam gereken işlem nedir? 

Dipnot: Aracı kurumsal firmadan aldım yaptırılan expertizde de herhangi bir boya değişen işleme dair bir şey yazmıyor. Son olarakta internette araştırmalarım dahilinde bulduğum görsellerde stopun arkasının görünüşlerini ekliyorum.  
ilk 2 resim aracıma ait geri kalan internette bulduklarımdır.IMG_7826.thumb.jpeg.6e82a39a9d5b835792bfbbaee22eabd0.jpegIMG_7825.thumb.jpeg.6ca957e9586719dcb401600d296ca5fc.jpegIMG_7987.thumb.jpeg.04ac51dcda0c56342f90b77a37fbf544.jpeg

IMG_7957.jpg

IMG_7961.jpg

IMG_7959.jpg

IMG_7958.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhtemelen stopların oradan su almıştır. Fitillerden, kapaktan, camdan su alan mazda duymadım.

Ek: Kaportadaki kıvrımlar normal görünüyor. Bence darbe almamış. Belki sadece stop kırılmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Lupara :

Muhtemelen stopların oradan su almıştır. Fitillerden, kapaktan, camdan su alan mazda duymadım.

Ek: Kaportadaki kıvrımlar normal görünüyor. Bence darbe almamış. Belki sadece stop kırılmıştır.

Umarım öyledir ama bana kaporta kıvrımı paslı bölgenin orası benim gözüme anormal geldi. Birinci fotoğraftaki puntanın olduğu bölümde darbeye bağlı açılma olduysa benim tahminim o bölgeden yolunu buluyor şu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

spacer.png

spacer.png

İşaretlediğim yerler hasar onarım emareleri. Stopun üstündeki çizginin altı ise boya yapılırken yapılan bantın izi.

Aracınızda arka sol tarafta bir işlem var ve su alma mevzuları da %90 onarım hatalarından dolayı oluyor. İyi bir kaportacıya göstermekte fayda var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Leanback :

spacer.png

spacer.png

İşaretlediğim yerler hasar onarım emareleri. Stopun üstündeki çizginin altı ise boya yapılırken yapılan bantın izi.

Aracınızda arka sol tarafta bir işlem var ve su alma mevzuları da %90 onarım hatalarından dolayı oluyor. İyi bir kaportacıya göstermekte fayda var. 

Cevabınız için teşekkürler İstanbul ve çevresinde önerebileceğiniz bir yer var mıdır işini gerçekten düzgün yapan çünkü bu durum canımı fazlasıyla sıktı expertizde de çıkmaması cabası 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.02.2024 at 19:56, CUMOOOOX :

Cevabınız için teşekkürler İstanbul ve çevresinde önerebileceğiniz bir yer var mıdır işini gerçekten düzgün yapan çünkü bu durum canımı fazlasıyla sıktı expertizde de çıkmaması cabası 

İstanbul'da değilim maalesef. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orada Adem ustayla görüşün, Mazda Club sitesinden yönlendirildiğinizi ve bu servisin önerildiğini söyleyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Renegade :

Orada Adem ustayla görüşün, Mazda Club sitesinden yönlendirildiğinizi ve bu servisin önerildiğini söyleyin. 

Teşekkür ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...