Jump to content

Gaz kelebeğinde su devri?

DonQuichotte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Mazda 3 Touring 2009 AKL LPGli aracımda rölanti devri 600 altında kaldığı ve 3. vitese geçişten sonra devirde ani bir dalgalanma olduğu için, gaz kelebeğini temizlemek üzere söktüm, su hortumlarını sökerken zorlandım, rakorların uç kısmı pas olmuş, dahası, rakorların içleri pislik doluydu. İki rakor arasında şu an bir geçiş yok, serbest geçiş olması mı gerekir, yoksa basınçla açılan bir valf mi var içeride, onu bilmiyorum, zaten soru da bu. Suyun geçtiği kısmı, iki rakor arasını temizlemem gerekir mi? Gerekiyorsa en pratik yöntem nedir? Fırçayla falan içine girmem zararlı olur mu? Oraya güçlü bir akvaryum pompası bağlayıp izopropil alkol veya motor temizleyici gibi bir çözücüyle devri daim yaptırabilirim.

Şu resimdeki gaz kelebeği, başka bir mazdacı arkadaşın, onda da rakor uçları paslı. O, kendi açtığı konuda buna değinmemiş.

spacer.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dümdüz bir su geçişiymiş, izopropil alkol, motor yağı temizleyici, kireç çözücü, wd-40 vs para etmedi, şırınga ile gaz yağı basarak açabildim.

Sorunun oluşması ise sanayi ustalarının boca ettiği çeşme suyunda antifriz rengini göremeyip üzerine Castrol Radicool SF eklemem. Sistemde oluşan tortular, antifrizle akıp sistemin en dar yerinde tıkanıklığa neden olmuş.

Yeni soru; şimdi sistemdeki su, hortumları söküldüğü için boşaldığından, damacana suyu ekledim yerine, h.içi antifriz+saf su ile tüm suyu değiştireceğim. Daha önce hep Castrol Radicool SF antifrizi %50-60 oranında kullandım, Castrol sitesindeki seçici ise Castrol Radicool NF öneriyor. SF veya diğerleri, aluminyum ile ters bir etkileşime mi giriyor? Veri sayfalarında borat veya silicat gibi bir ibare de göremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer şekilde veri sayfasına baktım fakat alüminyum ile alakalı ters bir durum gözükmüyor. Sitedeki seçici acaba approval durumuna göre mi seçiyor diyeceğim, SF'nin onayları bana mazda'ya daha uygun gibi geldi. Mazda 6'larda benzer yıpranma (tortu) emme manifoldunun kelebek valfini hareket ettiren valfleri bozabiliyor. SF kullanımında bir sakınca yok gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...