Jump to content

Etanol ekleme sonrası enjektör değişimi

AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba.  Ben arada sırada yaptığım gibi dün öğle sularında hemen hemen boş yakıt deposuna 2.5 litre etanol ve ardından tam depo kurşunsuz benzin koydum (motor stop halde iken).  Ancak, araç 2 - 3 km gittikten sonra birden güçten düştü ve ardından da motor stop etti.  Tüm çabama rağmen motor çalışmayınca çekici ile Izmir Tırak Otomotiv'e çekildi.  Tırak Otomotiv bugün az önce beni aradı.  Aracın enjektörleri ve bujileri hasarlanmış ve değişmesi gerekiyor, buji var ama enjektörleri yurt dışından sipariş vermemiz gerekiyor, gelmesi 3 -4 hafta alabilir, dedi.  Toplam 49,000 TL kadar bir masrafı var, dedi.  Bana bu rakam çok yüksek geldi.  Ayrıca süre de çok uzun geldi.  Ben 3 - 4 hafta araçsız ne yaparım, diye arayana sordum.  Başka yapabileceğimiz bir şey yok, dedi.

Ben daha önce de hemen hemen boş depoya 2.5 litre etanol koyup üstüne benzin koydum ama hiç bir sorun yaşamadım.  Ilk kez bunu yaşıyorum.  Acaba etanol henüz benzinle karışamadan direkt motora çekilmiş olabilir mi, diye bir aklıma geldi.  Bu durumda ben karar vermekte gerçekten zorlanıyorum.  Sizce ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.servispasaoglu.com.tr/blog/etanol-yakiti-performansi

Google den alıntı: Ethanol/methanol/propanol vs standart yakıt sistemine ve araca uzun vadede ciddi zarar verir. Plastikleri hortumları eritir. Yanma odası sıcaklığını ve egzos sıcaklığını yükselteceği için subaplara pistonlara contalara turboya vs zarar verir. Motor yağını inceltir yakar yapısını bozar.1 Eki 2022

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.05.2024 at 17:29, AKayhan :

Merhaba.  Ben arada sırada yaptığım gibi dün öğle sularında hemen hemen boş yakıt deposuna 2.5 litre etanol ve ardından tam depo kurşunsuz benzin koydum (motor stop halde iken).  Ancak, araç 2 - 3 km gittikten sonra birden güçten düştü ve ardından da motor stop etti.  Tüm çabama rağmen motor çalışmayınca çekici ile Izmir Tırak Otomotiv'e çekildi.  Tırak Otomotiv bugün az önce beni aradı.  Aracın enjektörleri ve bujileri hasarlanmış ve değişmesi gerekiyor, buji var ama enjektörleri yurt dışından sipariş vermemiz gerekiyor, gelmesi 3 -4 hafta alabilir, dedi.  Toplam 49,000 TL kadar bir masrafı var, dedi.  Bana bu rakam çok yüksek geldi.  Ayrıca süre de çok uzun geldi.  Ben 3 - 4 hafta araçsız ne yaparım, diye arayana sordum.  Başka yapabileceğimiz bir şey yok, dedi.

Ben daha önce de hemen hemen boş depoya 2.5 litre etanol koyup üstüne benzin koydum ama hiç bir sorun yaşamadım.  Ilk kez bunu yaşıyorum.  Acaba etanol henüz benzinle karışamadan direkt motora çekilmiş olabilir mi, diye bir aklıma geldi.  Bu durumda ben karar vermekte gerçekten zorlanıyorum.  Sizce ne yapmalıyım?

2,5 litre ethanol ile hiç bir sorun olmaz. 2.5 litre kola-zero  koysanız bile enjektörleri bozacağını düşünmüyorum..

zaten pompa benzinlerinde %5 ethanol var..  pandemi öncesi %10 du   yani bir depoda 6 litre kadar yapıyor idi.. şuan 3 litre bandında..

avrupada 9 litre civarı ethanol ile  E15 olarak satılıyor  vs vs..   ethanol ile alaksı yok yani..

ya size yanlılşlıkla etil alkol diye su sattılar. yada inanması güç ama başka bir talihsizlik oldu... 

siz servise etil alkol koyduğunuzu söylediniz mi..

enjektörlerin 4 ü birden aynı anda mı bozulmuş..    

aracınıza benzin yerine dizel doldurmuş olmasınlar.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...