Jump to content

Mazda 3 Elektronik Park Freni Uyarısı

Yozgatlı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

20241229_112017.thumb.jpeg.b58222320e9d30fffea5b8deed4c0aa1.jpegMerhaba arkadaşlar aracım 2018 Mazda 3 power sense.Aracım şu an 105.000 kilometrede. 101.000 kilometrede iken araç Park freninin sol tarafında sarı halka içerisinde P! Bulunan bir ikaz lambası yaktı YouTube'dan araştırdığım kadarıyla bu,disk veya balataya bakım yaparken aracı bakım moduna almak için kullanılan ve bu konuma alındığında yanan bir lamba ama servise götürdüğümde bana elektronik Park freni butonunun arızalı olduğu söylendi ben de Bursa'dan Mazda 6 ya ait çıkma bir parça bularak bu parçayı kendim değiştirdim. Yine YouTube'dan araştırdığım kadarıyla bu ikaz lambasını söndürmeye çalıştım ama başaramadım ben zannediyorum ki bunun buton arızası ile değil de araçta oluşan başka bir arıza,kısa devre veyahut da bakım ihtiyacı ile alakalı. Sizden biri bu tarz biz arıza yaşadı mı veya bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuel olarak elektronik Park frenini indiremiyorum ve çekemiyorum. Sadece aracı çalıştırıp emniyet kemerini takıp sürüş moduna aldığım zaman gaza dokunduğumda Park frenini kendisi bırakıyor ve aracı stop ettiğimde ayağımı frene basılı tuttuğumda 3-5 saniye içerisinde park frenini kendisi otomatik olarak çekiyor. Yani boştayken veya herhangi bir konumdayken kendim manuel olarak Park frenini kullanamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz gibi kendiniz Park frenine butondan kumanda edemiyorsanız muhtemelen servisin söylediği doğru olabilir.  Araç otomatik freni indiriyor ve çekiyorsa bu çok iyi, belki ilk bakımı bekleyip o zaman yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakıma gittiğimde arızalıydı zaten, serviste söylediler buton bozuk diye. Ayrıca elektrikçiye de gösterdim aynı şeyi söyledi ama ilginç olan şey parçayı değiştirdiğim halde arızanın devam etmesi belki cihazda silinebilir bakalım deneyeceğiz ama başına gelen var mı diye öğrenmek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu konu ile ilgili bir şikayeti daha önce duymamıştım. Burada bahsedildiğini de hatırlamıyorum. Araştırınca disk veya balata değişimi sırasında bakım moduna alınmayan fren sisteminin de benzer bir hataya sebep olabileceği yazıyor. Bu süreç içerisinde böyle bir değişim yaşandı mı? Bakım moduna alınmış ama çıkartılmamış olabileceği de söylenmiş. Denemişsiniz ama belki yazı içerisindeki yöntem farklı olabilir diye buraya linki ekliyorum

https://www.reddit.com/r/mazda/comments/12ojkhd/2017_mazda_3_electric_parking_brake_warning_light/?rdt=46247

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Burak başlığı Mazda 3 Elektronik Park Freni Uyarısı olarak değiştirdi

Servis ve elektrikçi elektronik Park freni butonunun arızalı olduğunu söylemişti ben de bunun üzerine Bursa'dan çıkma olarak Mazda 6'ya ait bir buton buldum ve bunu kendim taktım. Bakım ışığını söndürmek için videolarda gösterilen şekilde gaz pedalına basarak aç kapa şeklinde yöntemleri denedim ama ışık sönmüyor. Cihaza bağlasalar da söndürebileceklerini zannetmiyorum çünkü bu arızanın butondan değil de başka bir çözümü var diye düşünüyorum. Servisteki arkadaşlar tecrübeli olmadığı için bence bulamadılar ama balatalarla ilgili olduğunu düşünüyorum Bir dahaki bakıma gittiğimde balatalara giden soketleri kontrol ettireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...