Jump to content

Hava Filtresinin Ordan İnen Boru (89-94)

Guest _Akhan_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dediğiniz gibi bugün araba çalıştı. Şuan o körüklü kısım olmadan bir süre kullanmamın motora yada herhangi bir parçaya zararı olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.01.2019 at 11:25, buraktek :

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama. Aracım şuan çalışmıyor. Ateşleme yapmıyor. Resimdeki boruların bağlantı yerindeki körüklü kısım biraz eğriti duruyordu. Çıkmış ve düşmüş. Aracım bu yüzden çalışmıyor olabilir mi? İnternette bu parçayı yada ismini bulamadım. Aracım da çalışmıyor. İnternetten yada sanayiden bu parçayı nasıl alabilirim?

post-0-14169526464_thumb.jpg

Atesleme yapmiyorsa atesleme modulun arizalanmistir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soğuklar başladığında ateşleme yapmamaya başlamıştı. Ama garip olan durum araba sabah çalışmadı diyelim ki vurduruyorum çalıştırıyorum. O gün çalışıyor tekrar tekrar hiç sorun çıkarmıyor. Fakat ertesi gün ya çalışıyor ya çalışmıyor. Ustaya götürdüğümde ateşleme modülündeki bobin gibi olan parça değiştirdi. Düzeldi. Fakat şimdi nadir de olsa tekrar aynı şekilde çalışmamazlık yapıyor. Mesela şuan 5 gündür aracı kullanıyorum sorunusz. Çözemedim gitti. Aküyü kontrol ettirmiştim sağlam 1 senelik akü zaten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn buraktek öncelikle hava filtresinden çıkan o boruya değinmeye çalışayım o borunun ucu kapalıdır rezonans içindir yani o kısımdan hava almaması gerekir lpgde iken orası hava alırsa araba fazla hava aldığından sağlıklı çalışmaz yani o kısım öyle kalmalı ufak tefek hava kaçakları olabilir bunun bir önemi yok.

Birde aracın çalışmamasından bahsetmişsin araç marş bastığı haldemi çalışmıyor yoksa marş basmıyormu çünkü ateşleme sisteminden olsa vurdurduğunuzdada çalışmaz benzinde denedinmi çalışıyormu eğer çalışıyorsa sorun lpgde olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marş canlı basıyor, ard arda denemelere devam ettiğimde aküde oluşan zayıflamadan dolayı canlılığı bir miktar azalıyor. Fakat örneğin bugün arabayı çalıştırmayı deniyorum bu şekilde çalışmıyor. Yarın tekrar deniyorum bu sefer çalışıyor. yaklaşık 1 haftadır sorunsuz çalışıyor. Anlayamadım. Benzinde de çalışmıyor.

Yani o boruyu alıp takmam gerekir. Yoksa lpgde sağlıklı çalışmaz. Doğru anladım değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, buraktek :

Marş canlı basıyor, ard arda denemelere devam ettiğimde aküde oluşan zayıflamadan dolayı canlılığı bir miktar azalıyor. Fakat örneğin bugün arabayı çalıştırmayı deniyorum bu şekilde çalışmıyor. Yarın tekrar deniyorum bu sefer çalışıyor. yaklaşık 1 haftadır sorunsuz çalışıyor. Anlayamadım. Benzinde de çalışmıyor.

Yani o boruyu alıp takmam gerekir. Yoksa lpgde sağlıklı çalışmaz. Doğru anladım değil mi?

Mars basarken bujiler atesleme yapiyormu. Onu kontrol etmelisin buji kablolarından. Atesleme yapmiyorsa distributor icinde manyetik okuyucunun aralıginı kontrol etmelisin.problem buyuk degil. Tespit etmek basit aslında ama buradan tarifle biraz zor oluyor malesef.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım, bu ara maşşallahı var arabanın sorunsuz çalışıyor. O zaman çalışmadığında buji kablolarından ateşleme yapıyor mu kontrol ediyorum. Dediğiniz gibi ateşleme yoksa manyetik okuyucu aralığını kontrol ediyim. Çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.01.2019 at 14:55, buraktek :

Doğrudur çünkü lpg de fazla hava alır ve lpg havayı pek sevmez zaten kendisi havadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...