Jump to content

Turbo Kit Taktırmak Hakkında (2009 ve Öncesi)

Japon
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

araç 1.6 subaru impreza.

sahibi araca sti görünümü verip bir de turbo kit taktırmak istiyor.

kuzenim adem (oto klinik) turbo kiti taktıktan sonra sahibine üstüne basa basa "turbo basınç ayarı yapılmadığını ve bu yüzden 3000 devir üstüne çıkmamasını" söylüyor. fakat eleman arabayı aldığı akşam soluğu İstanbul'da alıp geceyi milletle kapışarak geçiriyor.

sonuç: araba şuan yine oto klinik önünde ve komple motor yapılmayı bekliyor.

arabayı neden bitirmeden teslim etmişler sorusunun cevabı ise, sahibinin ısrarla haftasonunda arabasını kullanmak istemesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

12

• MuRDoC_111

9

• godless commie

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest architect

Arkadaşlar ben geçen ay hafta içi istanbul izmit arasında sıkı bir performans denemesi yaptım. Hemen hemen 140'ın altına hic inmedim( ortalama sürat otobanda 154 km olarak yol bilgisayarında hesaplandı) zaman zaman 200 km sınırında gittim. Sonuçta 8.4 lt yaktı araç.Giderken poyraz arkadan esiyordu gelirken poyraza karşı geldim. Bence bu araçlar hiç de fazla yakmıyor arkadaşlar.Yalnız benim araç confort lastikler 195 65 r 15. 205 lastikli araçlar biraz daha fazla yakıyordur sürtünme sebebiyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Hakan abi bide bizim 3 lere bişeyler bulsan  talan ettim bildiğim her yeri yok oğlu yok :D

Ben de bir bakayım.. Motor nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4900$ a 160 bhp :) Güzel bir rakam ama şanzıman ve frenleri de düşünmek lazım. Tabii Uyumsuzun araba otomatik şanzıman olduğu için durum biraz karışık..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana yine konu böldürttüm değil mi?

Hasta kafa ile nerede ne dediğimi bilmiyorum valla..

160Hp bir araçta frenler ile vs oynamaya hiç gerek yok aslında. Otomatik de kaldırır.

200 beygir sınırını aşarsan gerekiyor müdaheleler.

Bir de, şöyle düşün: Aracın son hızı değişmiyor ki. Frenler konusunda kaygılanmak için üst süratin çok artması gerekecek. Üst vites dişlileri ya da diferansiyel oranları değişmedikçe, sen sadece ara hızlanmaları arttırıyorsun. Frenler, süspansiyon, vs normal parametreleri içinde çalşıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim görevimiz abi :)

Mazda3 Turbo konusu yüzünden senin konu bozulmasın diye de ayırdım ;)

Yanlış hatırlamıyorsam otomatik şanzımanda şanzıman yağının sıcaklığı ile ilgili bir problem olur diiye bir bilgi vardı ama tabii gerçekliğini bilmiyorum.

Peki abi hızı hiç mi arttırmaz bu kadar güç artışı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arttırır arttırmasına, ama çok değil.

En kaba tahmin ile üst viteste bir 700 Devir/dakika daha görürsün.

(F1 ve Indy mühendisleri 50 rpm için sabahlara kadar mesai yapıyorlar bu arada)

Otomatik şanzımanın yağ sıcaklığı ise sorun değil.

Bir oil cooler takılır. Hem ilave soğutma sağlaır, hem de sistem kapasitesi 1-2 litre daha fazla olur - ki bu da çok iyi bir şey.

Biz 420Hp Porsche yarış motorumuzda kuru karter (dry sump) sistemi ile 14 litre yağ kullanıyorduk mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

turbo uygulamada en önemli nokta turbonun kalıcı olup olmayacağı.

eğer sökülebilir yapacaksanız, parçaları değiştirmeden elde edebilecekleriniz çok az, bunun yanında artı basınç ve ısının etkileri kısa vadede motor için ölümcül sonuçlara neden olabilir.

eğer kalıcı olacaksa motorun kompresyonun düşürülmesi, yani içinin açılması parçaların değişmesi veya işlem görmesi gerekmekte (özellikle piston, piston kolları, yatakları ve kapak elemanlarının artan zorlamaya göre uyarlanması gerekiyor)

bütün bunların ve işçiliklerinin maliyetleri düşünüldüğünde ve bunu sürekli binmediğiniz ikinci bir arabanızda yapmanız gerektiği de eklendiğinde (yani iki aracınız olacak, biri sürekli sanayide ikamet edecek), bir üst segmentte spor-turbolu standart bir araca yönelmek daha mantıklı olmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

hakan abi süpersin o kadar aradık bulamadık sen şak diye buldun kiti, 55 hp lik artış piston vs gibi motor içi modifiyeyi gerektirirmi motor ömrüne etkisi ne olur bide bana otomatik şanzıman için içindeki 4 plakayı 5 e çıkarırız sorun kalmaz dediler ( amerikadaki 4 ileri otomatiği turbolu kullananlarda 0-100 drag yapmassan 40-50 km ye geldikten sonra basarsan 200 hp ye kadar sorun yaşatmaz demişlerdi)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

turbo uygulamada en önemli nokta turbonun kalıcı olup olmayacağı.

eğer sökülebilir yapacaksanız, parçaları değiştirmeden elde edebilecekleriniz çok az, bunun yanında artı basınç ve ısının etkileri kısa vadede motor için ölümcül sonuçlara neden olabilir.

eğer kalıcı olacaksa motorun kompresyonun düşürülmesi, yani içinin açılması parçaların değişmesi veya işlem görmesi gerekmekte (özellikle piston, piston kolları, yatakları ve kapak elemanlarının artan zorlamaya göre uyarlanması gerekiyor)

bütün bunların ve işçiliklerinin maliyetleri düşünüldüğünde ve bunu sürekli binmediğiniz ikinci bir arabanızda yapmanız gerektiği de eklendiğinde (yani iki aracınız olacak, biri sürekli sanayide ikamet edecek), bir üst segmentte spor-turbolu standart bir araca yönelmek daha mantıklı olmaktadır.

6 hatta 8 psi civarında bir besleme için hiç bir şeyin değişmesi gerekmiyor aslında. Kaldı ki, yan sanayi turbo üreticilerinin hemen hepsi, 5 - 5.5 psi civarında kalmayı tercih ediyorlar.

Kallavi türbo sistemleri de var tabi. ben 32 psi basan bir sistemi kendi gözlerim ile gördüm. (Renault yarış motoru) O seviyelerde sübap yayından su pompasına kadar ne varsa çöpe gidip yerine daha güçlüleri monte ediliyor.

Ama, dediğim gibi, 5 psi için hiiiç gerek yok. Hatta egzoz sistemi bile olduğu gibi kalır.

Tek koşul 97 oktan benzin, bir derece daha soğuk (tercihan iridium) bujiler, sentetik yağ kullanmak olur. Mutlu mesut kullanılır.

(Ben 12 psi üreten bir sistem kullanıyorum, dahili parçaların hiç birine dokunmadım mesela. 16 psi kullananlar dahi var. Sadece debriyaj değişiyor. O da garibim ancak yarım saat dayandığı için)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hakan abi süpersin o kadar aradık bulamadık sen şak diye buldun kiti, 55 hp lik artış piston vs gibi motor içi modifiyeyi gerektirirmi motor ömrüne etkisi ne olur bide bana otomatik şanzıman için içindeki 4 plakayı 5 e çıkarırız sorun kalmaz dediler ( amerikadaki 4 ileri otomatiği turbolu kullananlarda 0-100 drag yapmassan 40-50 km ye geldikten sonra basarsan 200 hp ye kadar sorun yaşatmaz demişlerdi)

Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi dahili bileşenleri rahatsız etmeye değmez..

Vites kutusunu güçlendirmek her zaman iyi bir fikir tabi.

Ha, otomatikler için ayrı soğutucular var, çok basit şeyler. Kesin tavsiye ederim.

Bir de şöyle bir yanlış anlaşılma var:

Aşırı beslemeli motorlar har dakika aşırı beslenerek çalışmıyor ki..

Zamanlarının %90'ında paşa paşa normal çalışıyorlar. Turbo, ya da supercharger gerektiği zaman devreye girer. Her dakika her yere tam gaz gitmiyoruz ya.

Bu arada, bir link daha:

http://www.autodesigns.com.sg/adm_turbo_kit.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım yaza doğru alacam bu kitten :D mesailere başlayayım ben

Bence biraz bakın etrafta. Eminim daha uygun bir fiyat bulursun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Bence biraz bakın etrafta. Eminim daha uygun bir fiyat bulursun..

valla abi 1.6 mzr motora uygun  buldugum tek turbo kit senin verdiğin linkler 1 senedir bakınıyorum 2.0 ve 2.3 için bulduklarımın tamamı gerçi ben ebayden bakıyordum sürekli
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracına sonradan turbo taktıktan sonra 5psi=0.3bar a fiksleyip daha fazlası nasıl olur diye merak etmeyen kimseyi görmedim, ben dahil :)

0.4,0.5 bar derken ciddi hasar boyutlarına ulaşmak an meselesi oluyor.

sonuçta araç güç,ısı,dayanım ve ömür olarak buna göre dizayn edilmemiş. bir yeri yaparken başka bir yer bozuluyor, intercoolera, yağ radyatörüne yer bulurken hortumların, kabloların ve diğer aksamın yeri değişmek zorunda kalınıyor, ısıdan zarar görüyor , kaporta kesiliyor vb.

kesinlikle günlük bindiğiniz araç için düşünmeyin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de araç muayene istasyonları eskisi gibi değil, muayeneden de geçemezsiniz diye tahmin ediyorum.

ruhsatlara işletmek için proje vb. hakkında bilgisi olan arkadaşlarda bu noktaya aydınlık getirebilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olurda ileride motora el atmaya karar verirsem sanırım bu olay daa farklı bi yoldan ceryan edecek.. bu turbo kiti 4900 dolar ki buraya gelinceye kadar ekstra masrafı da olacak.. nicki sellom du sanırım Kayseri den rx8 i olan arkadas hani turbo yüzünden motoru yemisti, o yanlıs hatırlamıyorsam yeni motoru 11milyara aldıgını söylemisti.. o günden beri hep 2.0 ve 2.3 motorlar ne kadardır diye merak ettim ki bu merakım hala daha devam ediyor ama rx8 motoru kadar pahalı olmazlar büyük ihtimal.. hem belki elimdeki motora da bi alıcı bulabilirim ordan da bi kazancım olur.. hepsinden önemlisi turboladık acaba yermiyiz motoru diye kuruntu yapmaya da gerek kalmaz temiz iş olur.. motoru yersekte bi ton zarar zaten o yüzden turbo olayından cekiniyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...