Jump to content

Turbo Kit Taktırmak Hakkında (2009 ve Öncesi)

Japon
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Performans konusuna katilmiyorum cunku firmalar artik Avrupa emisyon degerlerine gore motor uretiyor. 

Bu mesajı telefondan yazdığım için açıklama ihtiyacı hissettim tam anlatmak istediğimi anlatamamış olma ihtimalime karşı.

Burada söylediğim şu ki özellikle Avrupa için üretilmiş araçların sınırlarında veya çok iyi bir dengede üretildiğini düşünmüyorum zira oradaki ana kriter CO2 emisyonu yani araç sahibine yıllık vergi yükü. Böyle olunca aracın benzin sarfiyatı ve doğal olarak egzoz emisyonu ona göre ayarlanıyor.

Mazda3 için konuşursak, eğer 1.6 olan motor ve aksam sınırlarında üretilseydi aynı kasaya 2.0 ve 2.3 Turbo koyulmazdı . Evet MPS te fren , defransiyel v.s muhakkak biraz farklıdır ama gördüğüm kadarı ile 1.6 ve 2.0 arasında öyle belirgin bir fark yok. Yani 1.6 ya turbo uygulamak öyle ahım şahım birşeyleri götürür diye düşünmüyorum.

Zaten Hakan Abimin de dediği gibi Turbo sürekli devrede olan birşey değil. Yeterli devire ulaştığı zaman devreye giren bir sistem.

Ben hala turbo uygulanıp hem performans hem de komfordan ödün vermeden aracın keyfinin sürülebileceğine inanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

12

• MuRDoC_111

9

• godless commie

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

turbo tepden tırnağa ölçüm ve sabır isteyen bir uygulamadır. bu uygulamayı yapacak profesyıonel bir ekip gerekir ve de yapılan montajın her türlü desteğini vermesi gerekir. düzgün yapıldıktan sonra bence turbo motora zarar vermez. ama turbolu motorun kullanımı farklıdır özen ister. mesela motor yağı soğukken hemen yüksek devirlere çıkmak ve de uzun süre çalışmış bir turbolu motoru hemen durdurmak turbo kanatçıklarına giden yağı keseceği için turbo içindeki millerin aşınmasına neden olur. bu da turbonun ömrünü kısaltır.

işin özü her türlü araca turbo takılabilir fakat teknik desteği verilmek şartıyla.

eğer aracınızda orjinalde turbo yok ise taktırabilirsiniz. herhangi bir makine mühendisine projelendirip ruhsata işletebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...