Jump to content

323 Otomatik Vites Hakkında (90-94)

cenkizdokuzcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sonuç 3 vites çıktı. neyse. yinede istanbula yolumuz düştüğünde adem beye uğramak şart oldu. mustafa hocam sağolasın adem beyinde size selamı var.

ben demıstım 3 vıtes oldugunu :Deskı tıp otomatıkler mazda da genelde 3 vıtes oluyo yanı trıptronık olmayanlar bızım 98 model lantısımmız bıle 3 vıtestı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 177
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazda22

16

• dogan_u

17

• NoooFearrrr

19

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 11 ay sonra ...

Merhabalar.

aracım 90 model 323 HB otomatik 3 ileri vites. Bu bir sorun değil bildiğim kadarıyla ama sorunda olabilir mazda hakkında kesin bilgilere ulaşmak zor:)

şehirler arası yola gittiğimde yol bazen çekilmez hal alıyor. araç devir ve hız değerleri şöyle.

1. vites 6000 devir 60 km

2. vites 6000 devir 125~ km

3. vites 6000 devir 180 km

tabi arabayı bu değerlerde kullanırsak motor iner sanırım:)

3. vites 3000 devirde araba 90 km hızla gidiyor. 4000 devire basarsam 100km yi biraz geçiyor.

biliyorsunuz ki bu arabalar çift karbiratörlü. 3000 deviri geçince 2. karbiratör de devreye giriyor.

ben kayseriye gidip geldim 470 km de 35 litre lpg yaktı o zaman gaz 1.30 du sanırım. amaaa 80 km yi geçmedim yani 2500 devir civarı. 1 ay önce de eskişehire gidip geldim 100 km den aşağı düşmedim gazı 1.40 tan aldım 180 kr yaktı zaten şehir içi trafikte 200kr yakıyor:(

bu durumu bir şekilde avantaja çevirebilir miyim? aklıma gelen şey jant ve tekeri büyütmek. yani 17' jant oluyorsa aracıma ve km hızını 10 km artıracaksa ben bunu hemen yapayım. forumda okudum büyük teker ve jant hızı artırıyor diyenler var. yarıçap hesaplarsak artması lazım tabiki. tecrübelerinizi bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızın jantını büyütürseniz lastiğide büyülteceksiniz.Buda daha fazla sürtünme demektir.Fazla sürtünme de aracın hızını etkileyecektir.

Örnek olarak 1.6 motor 215x16'' jantlı opel vectra 190 gördüğü yolda 245x17'' lik lastikle 180 km/h hızı geçemiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üzerinde 175 65 R14 var. Geçen sene şanzıman dağıldığında 1500 e toplatmak yerine keşke düz vites yapsaydım:( çok pişmanım. şehir içinde çok iyi seri atak ama... bunu yapan mühendisler o zaman 4. dişliyi koyacak teknolojiye sahip değilmiydi onuda çok merak ediyorum. Galiba jant vs bu işi çözmeyecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük jant ve lastik koyduğunda meg'in de dediği gibi sürtünme artacak, buda fazla yakıt yakmanıza neden olacak, ayrıca arabanızı zorlayacak son hızınız bariz bir şekilde düşecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl güvensiz olmaz Kadir Abi.Üzerinde 175/65/R14 lastikler varmış.Bunun tabanını küçültmeye kalkarsa örneğin 165 veya 155 lik lastik takarsa ne yol tutuş kalır ne fren  kalır :D  Çapını küçültürse; 13" jant yapsa bile direksiyon hareketleri daha yumuşak olacağından farklılık hissedilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğinde haklısın teknik olarak ama arabanın orjinal ebadı zaten 13 :) kaldıki arkadaş büyük jant takmış ama yanak ebadını düşürmüş ve orjinalle aynı çapa yaklaştırmış. yani şuanki durumu aslında orjinal ile aynı. tabanda 175 oda aynı...  küçültmekten kasıt taban ise elbette etkiler... neyse kavga etmeyelim :) zaten arkadaşın orjinal ebatlarını gorunce tekrar mesaj atmıştım.... sonuç olarak

Orjinal ebat  175-70-13

Mevcut ebat  175-65-14... yanak kalınlığından dolayı neredeyse aynı çapa sahipler... ebat küçültmeye gerek yok :)

ne kavgası abi büyüklerime her zaman saygılıyımdır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkese Merhaba;

İnternetten araştırdığım kadarıyla kötü şanzıman yağı aracı performans ve yakıtta kötü olarak etkiliyormuş.

90-94 model otomatik şanzımanlarda önerebileceğiniz bir yağ var mı? Atf II önermişler bazı yerlerde.

Serviste kullanılan yağ en iyi yağdır diyenlerde var.

Aracımda fazla yakma problemiyle boğuşuyordum yaklaşık 2-3 aydır ve çözüm bulmuş değilim. Bazı forumlarda şanzıman yağı değişiminin çare olduğu yazıyor. Kendi aracımı baz alarak aslında mantıklı geldi. Ankarada havalar soğuyalı 2-3 ay oldu ve benim sorunum da havaların soğumasıyla başladı. Sabah çalıştırıp yola düştüğümde şanzıman ısınana kadar araç vites geçişlerinde zorlanıyor, gaza çok basarsam vites geçisinde gürültüyle birlikte birden öne atlıyor sanki araba ikiye bölünecek ön iki teker alıp basını gidecek gibi.Benim aracın şanzıman yağı değişeli 1 yıl ancak oldu. Taş çatlasa 20bin km yol gitmişimdir.

Ben yağı bi değiştiriyim diyorum ama hangi marka? incelik kalınlık gibi birşeyi var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buji ve tevzi makarasını değiştirirsen ateşleme daha da iyileşir ve yakıttan %5-10 civarında farkeder, hava filtresi %5-10 hatta %20 etkiler. Egsoz ve lastik ebatları orjinal sanırım onları arada bi kontrol edin ne az ne de fazla olmasın. lpg markası fark eder, atiker yada brc öneririm. Lpg ile ilgili bir filtre oluyor diye duydum ama emin değilim o da yakıttan fark ediyormuş. Havalar soguk eger aracınız yeterli kadar motoru ısınmıyorsa radyatörün yarısını kapatıcak kadar karton koyun motor ideal sıcaklıgına geldiğinde çiğ yakmayı azaltır gözünüz hararetde olsun kartonun boyutunu ona göre ayarlarsınız. Şanzuman yağına gelince 0-312-3115232 arayıp atf şanzuman yağı mobil marka litresi 13TL 3 litre alman yeterli olucaktır :) umarım işine yarayan bişi yazmışımdır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzuman yağı genellikle 100.000 km bir değişir diye biliyorum. bence  sizin probleminiz o vites değişmelerindeki sertlik. otomatik şanzumanların içerisinde vites geçiş balataları var büyük bir ihtimalle onlar zamanla yıpranıyor. otomatik şanzuman işinden iyi anlayan bir ustanın bakması gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 3 gün önce 92 nodel 323 sedan aracımın sol aks körüğünü patlak olması dolayısı ile serviste değiştirildi.alt takım söküldüğü zaman yaklaşık 2 litre kadar yağ boşaldı körük yenilendi alt takımın montajı yapıldı fakat boşalan yağın yerine yağ takviyesi yapılmadı sebebini sorduğumda şanzıman yağının seviyesine bakıldığını seviyenin normal olduğundan yağ takviyesine gerek olmadığı söylendi !! bu durumda alt takım sökülmeden 2 litre kadar fazla bir yağmı vardı şanzımanda ? şanzıman toplam kaç litre yağ alır ? içime kurt düştü şanzıman yağını başka bir serviste kontrol ettireyimmi ? tavsiyeleriniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...