Jump to content

323 Otomatik Vites Hakkında (90-94)

cenkizdokuzcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kardeş senin şanzımanının yağı ATF Dexron 2 dir.Servistende alsan Atf koyacaklardır.Sıkıntın yağdan öte şanzımanın içindeki miyadı azalmış parçalardan kaynaklanır bence.Marka dersen mobil ya da petrol ofisi derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 177
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazda22

16

• dogan_u

17

• NoooFearrrr

19

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

bujiler 2 aylık, hava filtresi 1 aylık, tevzi makarası eski ona bi göz atmam lazım, eksozda son susturucuda sorun var yakıtı etkilemez dediler ama onuda değiştiricem yakın zamanda,lpg markası brc yeni bakım yaptırdım yağını falan boşalttılar valfler temizlendi 1 ay oldu, motor adamın yüzünü keser gibi vuran ankara ayazında tek marş çalışıyor ve kontağa 2 sn ancak marşı çevirtiyorum. şanzımanım yaklaşık 1 yıl önce komple orjinal parçalarıyla yenilendi türbin oring balata vs. arıza olacağını sanmıyorum. sabah iş yerine gidene kadar 17 km yol alıyorum ve 45 dk trafikte kalıyorum. şanzıman ısınana kadar 20 dk geçiyor. bu sürede gaza basınca falan kalkış hantal oluyor vites geçişleri sert oluyor. şanzıman yağı ne koydular bilmiyorum. mazdamx-5 belirttiğin yağı denemekte fayda var sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdamx-5 belirttiğin yağı denemekte fayda var sanırım.

verdiğim numara ankarada mobil marka 1lt 13 TL 3lt alman yeterli olucaktır doğan kardeşim hatta aracınla gidersen onların yardımcı olabilceği birşeyler de olabilir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

verdiğim numara ankarada mobil marka 1lt 13 TL 3lt alman yeterli olucaktır doğan kardeşim hatta aracınla gidersen onların yardımcı olabilceği birşeyler de olabilir

tamam dikkatli okumamışım mobil atf farklı şey diye düşündüm bi an :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzımanında kaçırma varsa yağını değiştirirsen düzelebilir ,fabrikasyon dexron2 içindeki yağ,ama sana tavsiyem mobil dexron 3 koymandır,yeni nesil otomatik şanzıman yağıdır silikon özellikli bir atf dir,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar otomatik vites araclarda rolanti durumu ve gaz devir göstergesinde P modunda calışır durumda iken kaç rakamlarında olmalıdır vede D modunda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

P ve N de 1 in bıraz üzerınde D de ise 900 cıvarlarında şu an için ıyı o zaman dımıarkadaslar normal dimi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

D-600 Konumunda titreme yapmazmı? Aracın otomatik vites olduğunu düşünürsek.

minimum 600

600 de titremeye başlar daha altına inerse d modunda frene basılıyken stop ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracımda rolantide 900 de vitese aldığımda 700 de çalışıyor. gayet memnunum. şanzımanım eskimesin diye daha yukarısına çıkarmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet D konumunda. Dün ben kendim ayar yaptım. Şuanda D konumunda 600 civarında çalışıyor fan açarsa titriyor... fan açmazsa sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Gazı kökleme(düşük devirde giderken).

En basiti sakin sakin kullan.İşin açıkçası pek fazla yapabileciğin birşey yok.

Tabi arabanın bakımlarıda önemli.

2006 model Mazda 3 ile ben uzun yolda bir depo ile 750-800 km arası gidiyor(55 LT)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yapılabilecek pek birşey yok. Gazı yedirerek sürer ve köklemezsen biraz daha az yakar. Aynı şeyi düz viteste yapsan yine aynı hesaba gelir. Sakin kullanmakla yüksek devirli kullanmanın arasında bir depoda(35 LT) ortalama 3 litre farkediyor. Kendi aracımın değerleri böyle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...