Jump to content

Cam Kumanda Paneli

greypratica
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

meraba arkadaşlar 1 hafta önce 323 sedan aldım 91 model arka cam otomatikleri çalışmıyor.şoför mahallinden de .çok masraflımıdır.bide arka camın rezistansı çalışmıyor usta çizgilerde sorun  var dedi bu konuda da yardımcı olurmusunuz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkacam otomatikleri düğmeden dolayı çalışmıyorsa halletmek kolay. Ama kapı mekanizmasından sa masraflı olabilir. rezistans için ise o çizgiler tamir edilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkacam otomatikleri düğmeden dolayı çalışmıyorsa halletmek kolay. Ama kapı mekanizmasından sa masraflı olabilir. rezistans için ise o çizgiler tamir edilebiliyor.

aynen. teller kolay...

kapılar bi açılıp kontrol edilmesi lazım. mekanima mı, elektrik mi, motoru mu? bakmak lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Biraz gün geçmiş konunun üstünden ama tamda aynı sorun bende var.Arkaları açtım tel kopuk değil,görünür bi sorun yok gibi napıcağımı anlamadım ya..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bugün ben de uğraştım biraz. Arka sol camda tık yok. Ne şöför mahallinden ne de kapı üzerindeki anahtardan çalışmıyor. Motorunu kontrol ettim. Sağlam. Direk olarak 12 V verdim. Cam iniyor ve kalkıyor. Avometre ile ölçtüm. Elektrik gelmiyor. Şöför mahallindeki anahtarı da kontrol ettim. Onda da sorun yok. Kontrol etmediğim bir sigorta var ama sigorta da tüm cam mekanizmalarını kotrol ediyor sanırım. Bakalım. Boş bir zamanda da onları kotrol edeceğim.

Gelelim rezistansa:

http://www.mazdaclubtr.com/12931/arka-cam-rezistansi-imdat/

post-5472-141695284371_thumb.jpg

post-5472-141695284379_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir çürükten su girmiş kabloları eskitmiiştir, yeni kablo çekme imkanınız olursa çalışır, benimde başıma geldi aynı sorun kumanda sağlam kapı sağlam ama ana merkezden çalışmıyor, doğal olarak aradaki kablo yolu kalıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suyun girebileceği bir yer yok ki. Dün akşam tekrar söktüm anahtarı. Üzerinde bulunan 5 swichten birisi çalışmıyor. Fotoğraftaki turuncu renkli olan swich ömrünü tüketmiş. Ama kapı kablolarını da tekrar kontrol edeceğim. Olmadı, butonların yerlerini değiştirip kontrol ederim. Biraz zahmetli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Benimde sağ arka kapı camı çalışmıyor düğmeye basınca tık diye arka kapıdan ses geliyor ama cam çalışmıyor acaba sorun nedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eveeet. Şuan itibariyle sorunu ortadan kaldırmış durumdayım.

Resimde görülmekte olan turuncu butonla siyah butonun yerlerini değiştirdim ve artık

sol arka kapı camı da çalışıyor.

Yalnız siyah renkli olan buton sadece arka kapıları ve sağ ön camı kontrol eden on-off butonunu olduğu için turuncu olanla içerisindeki tüm mekanizmayı değiştirdim.

Bihayli zamananımı aldı. Fakat değdi. Tüm camlar artık tıkır tıkır.

Benimde sağ arka kapı camı çalışmıyor düğmeye basınca tık diye arka kapıdan ses geliyor ama cam çalışmıyor acaba sorun nedir

Kanaatimce cam mekanizmasındaki dişlilerden ya da camın sıkışmasından kaynaklanan

bir neden olabilir. Camı kontrol eden düğmeye basınca vaya kaldırınca aynı tık sesi geliyor mu?

post-5472-141695284397_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Eveeet. Şuan itibariyle sorunu ortadan kaldırmış durumdayım.

Resimde görülmekte olan turuncu butonla siyah butonun yerlerini değiştirdim ve artık

sol arka kapı camı da çalışıyor.

Yalnız siyah renkli olan buton sadece arka kapıları ve sağ ön camı kontrol eden on-off butonunu olduğu için turuncu olanla içerisindeki tüm mekanizmayı değiştirdim.

Bihayli zamananımı aldı. Fakat değdi. Tüm camlar artık tıkır tıkır.

Kanaatimce cam mekanizmasındaki dişlilerden ya da camın sıkışmasından kaynaklanan

bir neden olabilir. Camı kontrol eden düğmeye basınca vaya kaldırınca aynı tık sesi geliyor mu?

işte zaten açma kapama düğmesine basınca kapıdan tık diye ses geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana butonlarda bir arıza varmış gibi geliyor. Ama elinizden geliyorsa bir test yapabilirsiniz.

Bu biraz zahmetli bir iş.

Bunun için de sol ön kapıdaki cam kontrol anahtarlarının olduğu bloğu sökmek gerekiyor.

Şimdi fotoğraf ekleyemiyorum (ekleyebiliyormuşum :) ) ama kablo uçlarının nereleri kotrol ettiğini açıklayan bir

şemayı buraya ekledim. Anahtar bloğunun soketinde toplam 11 uç var. Semada gösterilen uçların yerlerini değiştirebilirseniz butonun arızalı olup olmadığını kesinlikle anlayabilirsiniz.

post-5472-141695284415_thumb.jpg

post-5472-14169528442_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Bana butonlarda bir arıza varmış gibi geliyor. Ama elinizden geliyorsa bir test yapabilirsiniz.

Bu biraz zahmetli bir iş.

Bunun için de sol ön kapıdaki cam kontrol anahtarlarının olduğu bloğu sökmek gerekiyor.

Şimdi fotoğraf ekleyemiyorum (ekleyebiliyormuşum :) ) ama kablo uçlarının nereleri kotrol ettiğini açıklayan bir

şemayı buraya ekledim. Anahtar bloğunun soketinde toplam 11 uç var. Semada gösterilen uçların yerlerini değiştirebilirseniz butonun arızalı olup olmadığını kesinlikle anlayabilirsiniz.

teşekkürler dostum sağolasın müsait bi zamanımda kontrol düğmelerini söküp bi bakacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

arkadaşlar bugün sol ön kapı cam konturol butonlarını aldım sıfır 80 tl havale kargo falan 90tl yi buldu şimdi 4 camda çalışır durumda..323hb 91 model

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...