Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

valla ben tayinden dolayı şanlıurfa dayım ..burda bu araçtan anlayanda pek yok.  ama aklıma gelen şeyleri yaptırdım..buji,teker,beyin deiştirdim.manifolt patlakmı diye baktırdım oda sağlam.peyin bu arada atiker..başka neden olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

arkadaşlar ne olur bana yardım edin 323hb 1992 glx araç kullanıcısıyım gazda 20tl ile şehir içi 54 km yapabiliyorum.bujileri deiştirdim lastikleri deiştirdim tüp beynini deiştirdim..bujileri orjinaliyle deiştirdim..beyni bilgisayarda ayarladılar kaç  defa ama hep aynı..motora her usta çok iyi olduğunu söledi araçta hiç bir arıza yok neden böyle çok yakıyor acaba yardımcı olurmusunuz

lpg mikseri... kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmit otobana girmeden önce depoyu fulledim. Ankara otoban gişelerine yaklaşırken yüksek devirlerde gaz yetiştirememeye başladı. Gişelerden geçtikten 5-6km. sonra gaz bitip benzine geçti. Depo 40 litrelik ama 32 litreden fazlasını almıyor. Gidilen mesafe düşük bir hata payıyla yaklaşık 340km. Arabada 3 yetişkin 1 bebek ve ağzına kadar dolu bir bagaj yük var. Ortalama seyir hızı 120-130km civarıdır. Ördekteki motor 1840cc hacimlidir.

Önceki gün K.pederin 2000 model Şahin'le Konya/Akşehir'e gittiler. Arabada sadece 3 yetişkin vardı. Seyir hızı ortalama 90-100km civarıymış. Yeni yapılan duble yol sebebiyle eskiden olduğu gibi bol virajlı ve rampalı yol yerine genellikle düz ve sorunsuz bir güzerga haline gelmiş. Hatta "arabayı İzmit'te 5 e attım, bi daha evin önünde boşa aldım" şeklinde bir tabirle yeni yolun ne kadar güzel olduğunu belirtmişlerdir :D Sarfiyat olarak 456km. de 80 liralık gaz yakmış. Yani yaklaşık 43-44 litre gaz yakmış. Şahin 1.6i motorludur.

Büyük motor fazla yakar diyenlere kapak olsun :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi zaten 1.8 mazda nın 1.6 dan farkı hacim büyük yakıt çok fazla oynamıyor :D bende benim oglanı aylar sonra benzinle çalıştırdım kendine geldi ama titreme yaptı sanırım benzine bünyesi alışık olmadıgındandır 50km kadar benzinle motor keyif yapsın sonra gene tüp :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 1.8 lantis'te ortalama söylüyorum 210 lira filan yakıyor hiç depoyu full leyip denemedim ama 20 tl ' lik gazla 70-80 km gidiyor araba sizce normalmidir..?

Not : sıralı sistem lpg var atiker marka benim tahminim hemen hemen benzinle ayı gibi yakıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yoo bence gayet iyi yakıyor, benim oğlan 91 mazda 323hb karburatörlü 1600cc ve 20TL gazla ayıptır söylemesi 100km gittim ama bunun 7-8kmsi 1nci viteste bitmek üzere olan tüple :D bu yüzden ölçüm 20TL ile 80km yol, kazasız belasız maşallah sizinkide :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest beymen54

selam arkadaşlar benim 1990 model 323 sedan otomatik tüplü bi aracım var ve gazda şehiriçi 240 kuruş gibi bi yakıtı var sizce yakıtı normalmi yoksa fazlamı yakıyor tüp beyni atiker marka ve yeni takıldı. lpg litre fiyatı 1.790 kuruş şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım mazda 323 1992 model sedan  2000 yılından beri araç bende 2. sahibiyim geçen sene atiker lpg kiti taktırdım şu anda uzun yolda 90 km hızda 0.145 kuruş yakıyor gayet memnunum  O0 çekişi gaz yemesi çok seri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 1.8 lantis'te ortalama söylüyorum 210 lira filan yakıyor hiç depoyu full leyip denemedim ama 20 tl ' lik gazla 70-80 km gidiyor araba sizce normalmidir..?

Not : sıralı sistem lpg var atiker marka benim tahminim hemen hemen benzinle ayı gibi yakıyor :D

bendede lantis var bende 25tl gaza şehir içi 120km yapıyorum son zamdan sonra uzun yolda zamdan önce memlekete giderken ölçmüştüm 170 kuruş yakıyor benim tüpün markasıda atiker ama  17 ınc jantlar  var onlar biraz yoruyor benim arabayı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bendede 1.8 97 model familia var.6 aydır kullanıyorum.10 bin km yol yaptım hemen hemen her depoyu ölçerim.yaklaşık şehir içi 11-12.5 lt (195*50*16 lastik) arası yakıtı değişiyor.başka familiası olan arlkadaş varmı acaba.litre olarak bi karşılaştıralım.usta gaz klepesi sensöründe sorun var fazla yakar demişti.aracı ilk aldığımdan beri sorun vardı ama sanki biraz arttı.yakıt  aynı gibi.araç kalkışlarda ve 2000 dv altında gazı kesip yavaşlarken gene silkeleme yapıyo.bu aynı zamanda performansı olumsuz etkilermiş.sizdede benzer sorunla karşılaşan oldumu.performansını size şöyle kıyaslayayım.halk arasında cok seri araçlardan olarak bilinen i versiyonlu efsane kasa toyotadan ciddi ölçüde fazla.ikisini peşi peşine kullanıp denedim.ikiside lpg li.Lantisci arkadaşın değerleri benimkinden az.acaba benimki mi anormal yoksa zaten böyle mi yakar 1.8 ler.(lantis-familia)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teklemesin diye araca gaz vermekten dolayı cok yakıyor olabilir fikri cok mantıklı.acaba bu sorun sadece benim aracımda mı oldu.yoksa yaklaşık bu km lerde ki aracın bu sorunu vermesi normal mi.yani artık o parca miadını doldurdu mu.yada benden önce araç hor mu kullanıldıki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest beymen54

selam arkadaşlar benim 1990 model 323 sedan otomatik tüplü bi aracım var ve gazda şehiriçi 240 kuruş gibi bi yakıtı var sizce yakıtı normalmi yoksa fazlamı yakıyor tüp beyni atiker marka ve yeni takıldı. lpg litre fiyatı 1.790 kuruş şimdiden teşekkürler

diye bir mesaj atmıştım ama henüz cevap alamadım bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını bekliyorum bu yakıt sarfiyatı fazla ise düşürmek için neler yapabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest beymen54

diye bir mesaj atmıştım ama henüz cevap alamadım bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını bekliyorum bu yakıt sarfiyatı fazla ise düşürmek için neler yapabilirim...

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok sağolun teşekkür ederim bu arada nasıl bi foruma üye olduğumuda sayenizde anlamış oldum.... ve hemen şimdi üyeliğimi iptal ediyorum...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beymen54 umarım üyeliğini iptal etmişsindir. forumda önce araştırmak diye birşey var ve bu forumların en basit kuralıdır. ben bu sorunun cevabını otuz tane yere yazdım. ve herkes aynı soruyu soruyor. ve verilen cevaplar hep aynı. yine cevaplayalım.mazda 323 90 model otomatik. 240 gayet normal. zamlardan önce 240 ise sorun vardır. sorun var ise onunda cevabını forum içerisinde arama yaparak bulursun. ayrıca bu sorun için üye olduysan buna da gerek yoktu. arama motoruna sorununu yazarsın, zaten cevabı bu forumdan karşına çıkar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok sağolun teşekkür ederim bu arada nasıl bi foruma üye olduğumuda sayenizde anlamış oldum.... ve hemen şimdi üyeliğimi iptal ediyorum...

benim aracım mazda 323 1992 model sedan  2000 yılından beri araç bende 2. sahibiyim geçen sene atiker lpg kiti taktırdım şu anda uzun yolda 90 km hızda 0.145 kuruş yakıyor gayet memnunum  O0 çekişi gaz yemesi çok seri

Eğer bunu yeterli bulmadıysan bak şöyle bir konu konuşuldu

http://www.mazdaclubtr.com/forum/323/mazda-323-hb-1991-model-lpg-t16851.0.html;msg319146#msg319146

Sorduğun soruya bulabileceğin belki de en ayrıntılı cevaplar bu konuda var.

Üyelik iptal isteğini şimdilik onaylamıyorum. En azından bu mesajları okuyana kadar bekleyeceğim. Sonrasında ister devam edersin, ister çekip gidersin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...