Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bazı yakıt istasyonlarında lpg ile doğalgazı karıştırıyorlarmış. ölçümlerim sonucu daha fazla gaz ile aynı yol gitmemin sebebi bu sanırım. çok merak ediyorum acaba amasra gibi yerlerde gazı kaç tl den satıyorlar. geçen yaz ankarada gaz 1.30 iken amasraya gittim 1,95 satıyorlardı. şimdi 2.50 falan olması lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı yakıt istasyonlarında lpg ile doğalgazı karıştırıyorlarmış. ölçümlerim sonucu daha fazla gaz ile aynı yol gitmemin sebebi bu sanırım. çok merak ediyorum acaba amasra gibi yerlerde gazı kaç tl den satıyorlar. geçen yaz ankarada gaz 1.30 iken amasraya gittim 1,95 satıyorlardı. şimdi 2.50 falan olması lazım :)

oksijende basıyorlar genelde benim tankın 5de 1i oksijen dolu sanırım en iyisi aygaz almak
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

1998 Model 323 Sedan

18 Kr Şehiriçi Tüketimi. Lpg= 2,23TL

Aracın fazla yakmasına sebebiyet veren birçok şey var arkadaşlar.Hemen Lpgde sorun var diyerek ayara gimeyin.İstasyonun satmış olduğu içinde ne olduğu belirsiz gaz 1.etken...Jantlar 2, egzos 3...devirli kullanım 4.... az tüketm istiyorsanız orj egzos 14" jant kullanıcaksın gazıda sürekli aynı yerden alıcaksın sorun çözülecek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

arkadaşlar ne olur bana yardım edin 323 sedan 1993 araç kullanıcısıyım gazda 61tl ile şehir içi 200 km yapabiliyorum.bujileri değiştirdim lastikleri deiştirdim 175-70-13" tüp beynini değiştirdim.bujileri orjinaliyle değiştirdim.beyni bilgisayarda ayarladılar kaç  defa ama hep aynı..motora her usta çok iyi olduğunu söledi araçta hiç bir arıza yok neden böyle çok yakıyor acaba yardımcı olur musunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ne olur bana yardım edin 323 sedan 1993 araç kullanıcısıyım gazda 61tl ile şehir içi 200 km yapabiliyorum.bujileri değiştirdim lastikleri deiştirdim 175-70-13" tüp beynini değiştirdim.bujileri orjinaliyle değiştirdim.beyni bilgisayarda ayarladılar kaç  defa ama hep aynı..motora her usta çok iyi olduğunu söledi araçta hiç bir arıza yok neden böyle çok yakıyor acaba yardımcı olur musunuz.

100 km için 13 lt yakıt tüketimi ( şehir içi ) bence çok abartılı bir miktar değil.

bende km'de ortalama 2,70 civarı yakıyorum (lpg = 2,40) , şu an yakıt tüketimi en az olan araç broadway (daha önceki aracım ) km de (gaz 2,20 iken) ş.içi 20 krş yakıyordu ama konforu yok sayın + yol tutuşu vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar,

Bende aynı dertden yanıyorum. Benim araç 90 model 323 sedan, 20 tl lpg aldım 8,5 LT geldi, 75 km yapıyordum. çok yakıyor diye lpg ciye gittim. bujiler eski dedi, değiştirdim. abart egzoz vardı zaten çok gürültü yapıyordu onu da değiştirdim. şimdi 20 Tl lik LPG ile 45-50 km yapabiliyorum. ayarlarda bir sıkıntı yok. Ustanın dediğine göre kışın lpg donuyıormuş, çözülmediği içinde çok yakıyormuş, normalmiş, ben 4 aydır bu aracı kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

kardeş eğer tüketimin tümü şehir içiyse normal ama şehirler arasıysa fazla bence, bu araçaların bakımlı problemsiz motorlu olanları şehir dışı 7-8 ltr şehir içi 12-13 ltr gibi tüketir otomatikler 2 ltr daha fazla örnek benim aracım. konuyu arattır forumda yakıt ekonomisi için tüm bilgiler vede yorumlar mevcut kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

benim araçta 1992 düz vites...38-39krş/km yakıyor....lpg:2.63....normalmi sizce?...

Bence biraz fazla benimki 91 otomaik ortalama 25 kuruş altında yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence biraz fazla benimki 91 otomaik ortalama 25 kuruş altında yakıyor.

ama sizinki enjeksiyonlu sanırım , arkadaşın aracı karbüratörlü benim aracım gibi.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

benim araçta 1992 düz vites...38-39krş/km yakıyor....lpg:2.63....normalmi sizce?...

vavv, 2 gün önce gaz aldım şehiriçi 30 kuruş tüketim yaptım ve çok yaktı diye kendi kendime hayıflanıyordum. 93 323 HB. bu durumda çok normal bi tüketimim var demekki. şehiriçi 30 kuruş, ş.arası kullanıma bağlı olarak km'de 18-25 kuruş arasında değişiyor. (LPG:2,70 civarı, litre olarak hesaplamadım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimi kullanıma göre değişir(kendimden biliyorum)2.500 devirde koklar yakıtı 3.500,4000 devir aralığında ve üstü içer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

kardeş eğer tüketimin tümü şehir içiyse normal ama şehirler arasıysa fazla bence, bu araçaların bakımlı problemsiz motorlu olanları şehir dışı 7-8 ltr şehir içi 12-13 ltr gibi tüketir otomatikler 2 ltr daha fazla örnek benim aracım. konuyu arattır forumda yakıt ekonomisi için tüm bilgiler vede yorumlar mevcut kolay gelsin.

Bugün almak istediğim mazda 323 için galeriyle konuştum. İşkembeden sağlam sallamış 25kr./km dedi. Ama sizin deyiminizle 40kr./km. görünüyor. Maalesef bu değerlerle mazda sahibi olmam imkansız. Alırsam da evin otoparkında yatar  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bak kardeşim bu forumdaki en bakımlı vede ekonomik araçlardan biri benim aracım geçenlerde denedim çoğunluğu şehir dışı yani şehir içi olarak 20 km ya var ya yok diyebilirim arabamla 301 km yol yaptım opet eurolpg 2.90 dan aldım vede 76.88 tl yakıt tükettim. toplamada 25 krş yakmış km başı. ltr olarakta 26.5 litre yani 1 ltr lpg ile yaklaşık 11,5 km yol yapmışım, otomatik vites bir araç için bu tüketimin ideal olduğunu araştırırsan göreceksin 40 krş tüketim değeri nereden ulaştın anlamadım şehir dışı 7 ltr tüketsen manuel viteste 7*2.90=20 krş yakar , şehir içi değere gelince bu kriter değişkendir karışık olarak hesaplarsan ortalama 30 krş yakar. alacağın 323 ün fiyatıyla vede konforuyla , yaşıyla kıysalarsan diğer modelleri vede markalardan  çok daha iyi olduğunu anlarsın sonuçta 20 -22 yaşında karbüratörlü bir araçtan bahsediyoruz şu andaki son sistem motor teknolojisi olan 100  km de 5-6 ltr tüketim gösteren modeller gibi olmayacağı kesin ki onlarında çoğu abartı inan ki çoğu markanın son modeli bile bizim araçlarımızda çok tüketiyor, araştırmanı öneriyorum.  son bir açıklama yapayım oto vite solup benim aracımdan az lpg tüketen bir araça pek raslamadım çoğu kişide zaten sallıyor rasgele, daha ne tüketim yaptıklarını bile bilmeden ezbere konuşuyolar. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...