Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar bende mazda-3 imprisive fuul otomatik sunroof var 2010 model. benzin den bıktım, Lpg geçiş yapmak isiityorum yada aracı satıp dizel araç alcam.. lpg geçen arkadaşların yorumlarını merak ile bekliyorum sonuçda orjinalliği gidecek ,Lpg taktırıpda sorun yaşayan varmı.açıkçası tehlikeli olduğu içinde kormuyor değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

bak kardeşim bu forumdaki en bakımlı vede ekonomik araçlardan biri benim aracım geçenlerde denedim çoğunluğu şehir dışı yani şehir içi olarak 20 km ya var ya yok diyebilirim arabamla 301 km yol yaptım opet eurolpg 2.90 dan aldım vede 76.88 tl yakıt tükettim. toplamada 25 krş yakmış km başı. ltr olarakta 26.5 litre yani 1 ltr lpg ile yaklaşık 11,5 km yol yapmışım, otomatik vites bir araç için bu tüketimin ideal olduğunu araştırırsan göreceksin 40 krş tüketim değeri nereden ulaştın anlamadım şehir dışı 7 ltr tüketsen manuel viteste 7*2.90=20 krş yakar , şehir içi değere gelince bu kriter değişkendir karışık olarak hesaplarsan ortalama 30 krş yakar. alacağın 323 ün fiyatıyla vede konforuyla , yaşıyla kıysalarsan diğer modelleri vede markalardan  çok daha iyi olduğunu anlarsın sonuçta 20 -22 yaşında karbüratörlü bir araçtan bahsediyoruz şu andaki son sistem motor teknolojisi olan 100  km de 5-6 ltr tüketim gösteren modeller gibi olmayacağı kesin ki onlarında çoğu abartı inan ki çoğu markanın son modeli bile bizim araçlarımızda çok tüketiyor, araştırmanı öneriyorum.  son bir açıklama yapayım oto vite solup benim aracımdan az lpg tüketen bir araça pek raslamadım çoğu kişide zaten sallıyor rasgele, daha ne tüketim yaptıklarını bile bilmeden ezbere konuşuyolar. :)

Abicim senin yazına istinaden 40 krş hesapladım. Bi önceki yorumumda senin önceki yazılarından alıntı yaptım. Orada şehir içi 100km.de 12-13 lt. yakar normaldir demişsin. Aygaz lpg lt.si 2,88tl*13lt=37,44/100km.=37,44 krş. hadi araba da bakımsız olsun 40krş./km(şehiriçi) Ankara sabah trafiğinde Etimesguttan merkeze inerken araba en az 40-50 kere dur kalk yapacak. Fiat uno düşündüm az yakar diye o bile zar zor 30krş. yakıyor şehiriçinde. Tipi hoşuma gitmediği için almıyorum uno. Kısacası kafam karıştı. şuan galeride 6500 TL.ye buldum bi tane 323 beyaz renk-deri koltuk-sunroof. hala kararsızım  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ama sizinki enjeksiyonlu sanırım , arkadaşın aracı karbüratörlü benim aracım gibi.

Benimkide karbüratörlü ve otomatik vites.

Benim lpg uyumu sanırım iyi olduğu için bide aracın motoru iyi durumda tüm kayışalrı orjinal ve yeni değişti, bakımlarını yaptırdım.

Forumdan ve etrafımdaki eşdeğer motorlu araçlardan kıyasladığımda herkes çok düşük olduğunu söylüyor.

Ama servisteki ustam ortalamada 25kuruş üstünün çok olduğunu söylüyor.

Benim lpg sistemi BRC gazıda genelde PO veya Shell den alıyorum ama sizinki kadar yüksek fiyata değil genelde 2,55 ile 2,70 arası değişiyor burada.

Bide internetten okuduğum kadarı ile enjeksiyonlu motorlarda sıralı sistemler gaz benzin geçişi yaptığından ve benzin pahalı olduğundan performansta artı sağlasada çoğu zaman karbüratörlü lpgden fazla yakıyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abicim senin yazına istinaden 40 krş hesapladım. Bi önceki yorumumda senin önceki yazılarından alıntı yaptım. Orada şehir içi 100km.de 12-13 lt. yakar normaldir demişsin. Aygaz lpg lt.si 2,88tl*13lt=37,44/100km.=37,44 krş. hadi araba da bakımsız olsun 40krş./km(şehiriçi) Ankara sabah trafiğinde Etimesguttan merkeze inerken araba en az 40-50 kere dur kalk yapacak. Fiat uno düşündüm az yakar diye o bile zar zor 30krş. yakıyor şehiriçinde. Tipi hoşuma gitmediği için almıyorum uno. Kısacası kafam karıştı. şuan galeride 6500 TL.ye buldum bi tane 323 beyaz renk-deri koltuk-sunroof. hala kararsızım  ???

ben gene sölüyorum manuel bir 323 ün şehir içi tüketimi 12 ltr lpg nin altına zor düşer ama şehir içi kriterleri değişkendir o yüzden her aracın tüketimi değişecektir, zaten tümü şehir içi yani dediğim gibi aynı kriterler olsa hiçbir araç zaten o tüketimin altına düşemez 1.6 motorlardan, anlatmak istediğim bu.bu yakıt fiyatlarında tamamı şehir içi 40 krş tan az yakan araç hangisi , daha önce dediğim gibi lpg fitaı değişiyor şehir içi fiyatı değişiyor bu durumda kıyaslama olmaz ben genel yazmışım , geçen bir ford focus sahibi konuşuyor lpg yi 2.90 dan aldığını km de şehir dışı 17 krş yaktığını sölüyor, yani sallıyor o arabanın fabrika değerleri bile öle değil yani 1 ltr ile nerdeyse 17 -18 km gittiğini sölüyor, yani atan atana.

Benimkide karbüratörlü ve otomatik vites.

Benim lpg uyumu sanırım iyi olduğu için bide aracın motoru iyi durumda tüm kayışalrı orjinal ve yeni değişti, bakımlarını yaptırdım.

Forumdan ve etrafımdaki eşdeğer motorlu araçlardan kıyasladığımda herkes çok düşük olduğunu söylüyor.

Ama servisteki ustam ortalamada 25kuruş üstünün çok olduğunu söylüyor.

Benim lpg sistemi BRC gazıda genelde PO veya Shell den alıyorum ama sizinki kadar yüksek fiyata değil genelde 2,55 ile 2,70 arası değişiyor burada.

Bide internetten okuduğum kadarı ile enjeksiyonlu motorlarda sıralı sistemler gaz benzin geçişi yaptığından ve benzin pahalı olduğundan performansta artı sağlasada çoğu zaman karbüratörlü lpgden fazla yakıyorlarmış.

2.55, den lpg bırakırsan tüketiminiz tabiki 25 krş altında olur ama dün ben 2.96 dan lpg aldım burada dolayısıyla km de 5 krş fazla yakımış oldu arabam. sizin değerlerinzle benimki benzer ama dediğim gibi şehir içi çok değişkendir hiçbir zaman benzeşmez.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

bugün tekrar hesapladım, 2.90'dan lpg aldım ve tamamı şehir içi (Karabük) olmak üzere tam 30 kuruş tüketimi var km'de. nooofearr'ın da söylediği gibi çevremdeki arkadaşların enjeksiyonnlu 2000 model üstü araçları benimkinden fazla yakıyor 1.6 olanlar.  yakıt konusu kullanıma bağlı olsada muhtemelen aracın durumunada bağlıdır.

akgunbrk, konu ile alakasız yazdığın ile alakalı olarak tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterimki 6500 TL olan mazda 323'e hiç bakmaya gerek yoktur. bugün temiz bir 323 HB 8000'den başlar ederi. bu ne kadar orjinalse 10bin hatta daha fazlası eder. misal benim aracım kazasız ve değişeni olmayan orjinal bir araç bugün satacak olsam 10bin lira isterim ama Allah sattırmasın. bu fiyata bu donanımda bu kadar sorunsuz araç almak imkansız. 2 senedir biniyorum ve planlarıma göre bi 2 sene daha binmeyi düşünüyorum inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Cuma akşam İstanbul Düzce gittim 225 km.

42.71 TL lpg yaktı litresini 2.65'den düzcede aldım.

Otomatik vites, 91 model, Lpg markası BRC sıralı değil.

42.71/225 = 0.189 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın carpetamam ölçümünüzü depo fulleme yönemiyle yaptıysanız malesef yanlış olmuş aracınızın lpg deposunun  durumu vede istasyon basıncı çok değişkendir en iyi ölçüm boş depoya 10 veya 15 tl gaz alıp şehir dışı kaç vede sabit devirde kaç km yaptığıyla anlaşılır onun dışında tüm değerler yaklaşıktır vede süphelidir.

Ben bunu arabamda denedim lpg 2.45 iken 10 tl gaz aldım boş depoya ve 80 km sabit hız 3000 devirle tatvandan bitlise gittim iki kes stop edip çalıştırdım vede bitlis şehir içinde 10 dakka oyalandım tatvana geri döndüm km yide sıfırlamıştım tam 50 km yapmıştıki pırp pırlamaya başladı yani 20 krş yakmıştım litr olarakta 50 kmde 4,08 ltr 100 km dede 8,16 ltr.

sizede böle bir deneme öneriyorum, en sağlam test bu bence ve bunu lpg ci bir arkadaş önermişti.

siz 16,11 ltr tüketmişsiniz yani hemen hemen 100 km de 7 küsür litre vede bu değer çok iyi bir değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Geçen ay sürekli olarak ve halende öyle yapıyorum diyebilirim(son 1 haftadır yapamıyorum)boş depoya hemen hemen her sabah 10tl lik lpg alıyordum,gün içinde çocuklarımı okluldan alıyorum ve toplamda 75km civarı yol yapıyordum.Ve her sabah lpg almadan lpg göstergesi yeşilde olurdu fakat güvenmiyorum bu göstergelere.Hız limitim en fazla 60km civarı oda otobanda en az 3 km falan mesafe.Diğer mesafeler şehir içi.Artık hesabını siz yapın.Şunuda belirteyim bu km oranı tek seferlik degil.Sabah 35km civarı.Öğlen 20km civarı.Akşamda 20km civarı.Km telim bozuk net km yazamıyorum.Daha önce bu sürekli gittiğim mesafeyi başka bir araçla ölçtüğüm için bu oranları yazabiliyorum.

Bu oranları bu lpg parçalarını değişmeden önce yapıyordum.Şu an motorda sorun var aynı km'leri işim garanti olsun diye 20tl gaz alıyorum ertesi gün akşam lpg alıyorum.Ölçümüde bıraktım diyebilirim. :D

Şunuda belirteyim gün ortası aldıgım lpg dolumundan sanki hiç memnun olamıyorum.Akşam veya en çok sabah alınan lpgde km farkettiriyor diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar geçenlerde 30+30+20 olmak üzere üç parça halinde lpg aldım litresi 2.48 tl den 32 ltr civarı vede şehir içi ve dışı toplamda 298 km yaptım tabii şehir içi rafik değişkendir, çoğunluğu tatvandı, şehir dışı ise bir kaç kez bitlis oldu ve 3000 devir 80 km hız aşılmadı.

80/298= 27 krş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar geçenlerde 30+30+20 olmak üzere üç parça halinde lpg aldım litresi 2.48 tl den 32 ltr civarı vede şehir içi ve dışı toplamda 298 km yaptım tabii şehir içi rafik değişkendir, çoğunluğu tatvandı, şehir dışı ise bir kaç kez bitlis oldu ve 3000 devir 80 km hız aşılmadı.

80/298= 27 krş.

NoooFearrrr ustad

Sitede istikrarli bir sekilde otomatik aracinla minumum seviyede lpg tuketen sensin.lpg de nasil tasarruf edebilecegimize dair bir makale hazirlayip bir konu acabilirsen hepimiz icin faydali olacagini umuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İsteğiniz yerine getirilecek, en kısa sürede yeni bir konu başlığı altında karbüratörlü ve otovites araçlarla ilgili tüm bilgiler , püf noktalar vede fotolar paylaşılacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İsteğiniz yerine getirilecek, en kısa sürede yeni bir konu başlığı altında karbüratörlü ve otovites araçlarla ilgili tüm bilgiler , püf noktalar vede fotolar paylaşılacaktır.

Simdiden tesekkuler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Çok çok özür dilerim 255 tl lik aldım ,kardeş sen söledikten sonra fişleri topladım kendimddn emin olamadım evet 255 tl lik aldım gazı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...