Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest Ercanugur

bende 1997 323 sedan var. yakıt(lpg) 1.81 ytl iken ş.dışı 150-160 ykrş yakıyordu. ş.içi 165 ykrş yakıyordu. yalnız aracımın yağını değiştirip birde katkı koyulduğunda sanırım bu yüzdendir yakıt tüketimim attı.belirteyim daha önceki yağ 10/40 idi. şimdiki katkılı olan yağ ise 20/50. yakıt tüketimi artınca bende yağı değiştirmeye karar verdim değiştirip göreceğim. bilgi veririm.lpg markası brc.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ kalınlaştıkça oluşturduğu sürtünme kuvvetinden dolayı yakıtı azda olsa artar. Ben her zaman sıcaklığa göre kitapçığın tavsiye ettiği en ince yağı kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

selam arkadaşlar bende 323 1.5 90 model otomatik mazda var ben neye dikkat ettim nezaman aracımı lpg ayarına götürsem hep devrini yüksek tutuyorlar buda benim dikkatimi çekti ve yakıt tüketimini izldim fazla yakmaya başladı bende bundan sonra ayarı kendim yapmaya başladı şu an yakıtım km'de 200ykr yakıyor ben ce senin tek sorunun bu beyinler kolay kolay bozulmaz boiuna masraf yapma hadi kolay gelsin yanlız ayar yaparken en cok dikkat etmen gereken husus

motorun çıkarıcağı ses titremesi aracını zarar vermeden zorlamadan dinle kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6-323-HB-10/40 yağ kullanıyorum.Lpg kastamonuda 1,76 TL. şehir içi 10 ytl gaz ile 45-50 km yol gidiyor. Uzun yolda 170-180 TL. yakıyor.Fakat işin ilginç tarafı 2.0 Opel vectra ile tamircide rastladığım araç sahibi uzun yolda 140-150 TL. arası yakıt yaktığını söyledi ilginç bir durum.Mazdalar yakıtta çok cimri olmasına rağmen.Kafamı kurcaladı doğrusu. 2.0 yada 1.6 motor hacmine sahip uzun yolda Lpg'de 140-150 TL.yakan başka marka araç sahipleriylede görüştüm.Ya onlar yalan konuşuyor. Yada benzinde çok cimri olan mazdalar lpg'de çok yakıyor.Görüşleri paylaşırsak sevinirim.Lpg kit lavato marka.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araclar LPG de benzinde yaktiklarinin yuzde 10 kadar fazlasini yakar. Yani benzinde 8 Lt yakiyorsa gazda 8.8 - 9 Lt gaz yakar. Bu acidan bakarsan  Opel in 15 kurus yakabilmesi icin 8.5 - 9 Lt kadar gaz yakmasi gerekir ki cok da anormal degil eger aracini sakin ve yavas kullaniyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı 2007 yılında aldım üzerinde orjinal lastikleriyle ilkbaharda balıkesirden kastamonuya yaklaşık km'de170 kr (100 km'de 6.6litre gibi)yakıt yaktı. şu anki fiyatlarlada hiç denemedim ama kağıt üzerinde lt. fiyatına bakarak benzinde uzun yolda km'de 195 kr yakıt yakması gerekir.Tüp taktırdığımdan beri araç hep çok yakıyor.Şu anda uzun yolda lpg'de 170-180 kr.gibi bazen daha aşağı düşüyor.Adam gelipte 2.0 motor kocaman araçla lpg'de 140-150 kr yakıt yakıyorum deyince ben acayip oluyorum. Tek dezavantajı bizim aracın karbüratörlü olması. Ama benzinde tasarruflu.Bu tasarrufu çok uğraşmama rağmen ne yaptıysam lpg de göremedim. Lpg tasarrufum yaklaşık %10 gibi. Daha önce tempram vardı lpg li başka araçlar kullandım %30-35 civarında tasarruf sağlıyordu.Bu işi bir türlü çözemedim.Bilgisi olan varsa çok sevinirim. Unutmadan lastik ebatı 195/50/15 oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

sağolasın kardeş ama öyle bi problem olacağını zannetmiyorum ustalar da motorun durumu çok iyi diyolar benzinde devirli kullanımda kilometrede 330 bin lira yakıyo yani aslında araba çok yakmıyo gazda problem var dün gittim ekogas marka bi beyin taktırdım bakalım sonuçları göreceğiz

Beyni değiştir arkadaşım. İtal markadan başkasını takma. Ben romano kullanıyorum hiçbir sorunum yok. Kaliteli kit fiyatından anlaşılır. Brc lovato kme tavsiye edebileceğim alternatif markalar. Bunların hepsini farklı araçlarda kullandım hiç sorunum olmadı. Brc takarsan dikkat et yerli olmasın. Özetle biniciysen ital markalardan şaşma derim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1994 mazda 323 HB aracım, 1.74 olan lpg fiyatları ile yaklaşık olarak karışık kullanımda 17-18 kuruş yakıyor, şehiriçi 20-21 e kadar çıkıyor, uzun yolda deneme şansım olmadı fakat ondada 15-16 ya düşer diye düşünüyorum yaklşk olarak.  Bu arada lpg taktırmadan önce karışık kullanımda 28-29 kuruş benzin yakıyordu(litresi 3.25 iken)... Tabi sakin kullanım için geçerli tüm bu değerler

edit: lpg kitimin markası italyan zavoli ve Bp'den alıyorm gazı genelde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şehir içi kullanımda 170 kuruş yakıyorum geçen hafta denedim gazı litresi 1,66 kullandığım cihaz yerli Fema marka gazım çok yakmasında en büyük etken cihazdan sonra hava filitresi gelir.Azyaktığını söyleyen araçlar için şunu söyleyebilirim,uzun yolu şehir içi olarak söylüyorlar.Vectra ile mazda hayatta bir olmaz,çünkü mazdalar hafif araçlardır(eski kasalar yenileri bilmiyorum)hafif araçta ilk hareketi vermek için çok yakıta gerek duymazlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fakat karbüratör-enjeksiyn farkından ve motor aşınmasından dolayı Vectra'ların tüketimi 323'lerle yarışır gibime geliyor... Bahsettiğimiz Vectralar genellikle 2000 model falan desek bizim mazdaların en genci 94 model :) Ve karbüratörlü araçlar enjeksiyonlulara göre daha fazla yakıyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şehirdışı derken 90 km hızla sakin kullanımda mı yoksa basıyor musunuz 120 140 falan :)

Ortalama 110 km hızla, yer yer 130-140 a çıktım otobanda. 1 ay önce ankara-iskenderun arası ölçtüm. ayrıca biraz şehir içi kullanımda var (iskenderun içi)  :)

bayramda ankara-konya arası tekrar ölçücem, o zaman tekrar yazarım, çünkü hava sıcaklığı ve yolun şekli bi miktar etkiliyor tüketimi  :)

Bugüne kadar şehir içi hiç ölçmedim, şehir içi fazla kullanmadığımdan  :)

Birde karbüratörlü araçlarda lpg tüketimi, enjeksiyonlu araçlara göre daha az bildiğim kadarıyla  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim motorlarda en önemli etken lpg mixeri. mixer ne kadar kaliteli gaz akışını engellemeyecek şekilde pürüzsüz ve gaz çıkış yüzey alanı eşit olursa o kadar verimli ve homojen olarak gaz yakılıyor. Ve de en büyük etken mixerin altından üstünden gaz kaçağı olmamalı, Bunlar sağlandıktan sonra ateşleme sistemini güçlendirmek lazım. benim araçta buji aralığı 1.1 ben 0.8 kullanıyorum. kesinlikle atşlemeyi güçlendiriyor. son olarakda lpg kitinin kalitesi. Benim Mazda uzun yolda sabit 90km hızla gidersem 105 kuruş şehir içinde en fazla 130 kuruş yakıt yakıyor. bana göre Bu şartlarda 323 lerin en az şehiriçinde 150 şehir dışında 130 kuruş yakmaları gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...