Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

b6 323 ler için 170 ykr  çok iyi tabı bunun altında yakanlar var ama semavinin dedi gibi  çok ekonomik kullanmak lazım  burda az yakması için

buji

buji kablosu

distribütör kapak iç tırnakların oksitlenmesi

sübop ayarları

hava filitresi 

debriyaj balatası

gaz beyni

gaz filitresi bunlar hep çok yaktıracak ve vaktinde yapılması gereken işlerdir ..

bakımlı bir motor her zaman ömrü uzun  olacaktır ..

iyi bakım  kaliteli iş çok km ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adem ustanın dediği gibi bakım çok önemli, Benim aracın fabrika değerleri 90km sabit hızda 4.9litre benzin , 120 km sabit hızda 6.9 litre benzin , şehir içi 7 litre benzin diyor kitapçık. Lpg de litre olarak yaklaşık yüzde 20 daha fazla yakıt yakılıyor. Burdan yola çıkarsak uzun yolda 6 litre gaz yakmam gerekli, Bende 6.8 litre gaz yakıyorum. Bu fark arabanın yıpranmasından gaz kalitesi gibi durumlardan oluşuyor. Şehir içinde ise 8.5 litre yakıyorum. Mazdamın bakımlarını özenle tam kilometresinde orjinal parçalarla yapıyorum. Distrubutor kapağı sipariş verdim gelince bakalım yakıta ne kadar etkisi  olucak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

b6 323 ler için 170 ykr  çok iyi tabı bunun altında yakanlar var ama semavinin dedi gibi  çok ekonomik kullanmak lazım  burda az yakması için

buji

buji kablosu

distribütör kapak iç tırnakların oksitlenmesi

sübop ayarları

hava filitresi 

debriyaj balatası

gaz beyni

gaz filitresi bunlar hep çok yaktıracak ve vaktinde yapılması gereken işlerdir ..

bakımlı bir motor her zaman ömrü uzun  olacaktır ..

iyi bakım  kaliteli iş çok km ....

ben bir ara sizin yanınıza uğrayayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

205/40/17 lastik ve abart egsoz kullanıyorum 200krş yakıyor, normalde 180 hatta şehirler arasında 90km/3x1000rpm devire ayarla 150 ye bile düşer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

benim arcım 2000 mdl 323 glx yeni aldım ve test ettim 100km 10.02 lt yakıyo yani 330 krş normalmi

isim yunus sanırım, yunus kardeş bi yanlışlık var o işte bence tekrar gazı fulle ve km ni ölç bu kadar yüksek olmaması gerek, anormal koşullarda en çok yakan benm aracım olması gerek hem son susturucu egsoz hemde normalden agır jant lastik...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

isim yunus sanırım, yunus kardeş bi yanlışlık var o işte bence tekrar gazı fulle ve km ni ölç bu kadar yüksek olmaması gerek, anormal koşullarda en çok yakan benm aracım olması gerek hem son susturucu egzoz hemde normalden agır jant lastik...

benim araç benzinli lpg yok
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın temizse bence bırak öyle kalsın abi, yok araba bnm için önemli değil az yaksın yeter dersen taktır, Allah korusun kaza falan yapsan patlama riski var sonra tüp taktırınca düzenli olarak yağına suyuna bakman gerek biraz daha ilgi ister tüplü araba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bunlar nasıl değerler? Siz nerede yasıyorsunuz sorması ayıp. 330 kurus yakar mı bı araba :) Benımkı 323f glx HB 1.5 motor. Lpg'de ortalama 150 kuruş yakıyor. 20 Lira lpg ile benzine düşene kadar gidiorum yaklaşık 130 km. 120 kmyi asagı dusmuyor. Ekonomik kullanayım diye kendimi tutarsam şehir dışı 150 kmyi buluyor sabit giderken. 20 TL ile tabi... Çok yakıyor diye LPG takan servisi sıkıştırtıyorlar bir de bana... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Basligi "323 tam gazda kac yakar" diye okudum iyi mi?  :)

Eski 323'umde rekorum (otobanda, tam gazla) 100km'de 20 litre civari..  Depoyu trafiksiz 230km mesafede full'dan 0'a indirmistim (bugunku benzin fiyatlariyla sanirim 65-70 kurus eder).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunlar nasıl değerler? Siz nerede yasıyorsunuz sorması ayıp. 330 kurus yakar mı bı araba :)

benzin ile benzinin 3.40 tl'nin üzerinde olduğu şu günlerde karma kullanımda abartılı bir rakam değil bence...  lpg bile 1.85 oldu... açıkcası ben de artık basıyorum gaza, devirli kullanıyorum bol bol, zaten 87 tane atımız vardı saolsun lpg de birazını götürdüıkıldım gaza korka korka basmaktan... lpg ile 20 kuruş yakmaya başladım, gerçi lpg ayarım bozuk ve filtresinin de değişme zamanı geldi, fakat taş çatlasa km'de 1-2 kuruş farkeder bu da... bence karbüratörlü 323'lerin benzinde 8-8.5, lpg de 10-10.5 litre arası yakması oldukça normal, ikamet ettiğiniz yerin yakıt fiyatlarına göre de kuruş hesapları değişiyor malum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Not 1: iyi (ayarli/temiz/yeni) buji ve temiz hava filtresi hem performans hem de tasarruf acisindan epey fark edebiliyor.

Not 2: 20 TL ile 120-130km gidiliyorsa, km basina 15-16 Kurus tuketiliyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar ne olur bana yardım edin 323hb 1992 glx araç kullanıcısıyım gazda 20tl ile şehir içi 54 km yapabiliyorum.bujileri deiştirdim lastikleri deiştirdim tüp beynini deiştirdim..bujileri orjinaliyle deiştirdim..beyni bilgisayarda ayarladılar kaç  defa ama hep aynı..motora her usta çok iyi olduğunu söledi araçta hiç bir arıza yok neden böyle çok yakıyor acaba yardımcı olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...