Jump to content

Mazda 323 Lpg Tüketimi Ortak Konu (89-94)

makilli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 169
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• makilli

13

• NoooFearrrr

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest mustafa_g

Yapmış zaten

Kim onay verdi?

Ben okusun diye kasıtlı olarak onaylamamıştım.

İnşallah okumuştur da yazdığından utanmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kim onay verdi?

Ben okusun diye kasıtlı olarak onaylamamıştım.

İnşallah okumuştur da yazdığından utanmıştır.

mutlaka okumuştur. Muhtemelen google da arama yapar yine bu forum çıkar ve okur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araba lpg de 100 km 17 lt yakıyor. şuan km ye düşen 0,276 kr. şimdi zamdan dolayı fazla yakıyor ama daha önceden de 17 lt idi ucuz olduğu için normal mi geliyordu. Söküp atacam bigün lpg yi. zaten benzinde 330 falan yakıyor araba hiçbi anlamı kalmıyor. şubatta zaten benzinle arasında 1 tl kadar fark ancak kalır...

Bu 17 lt normal değiş sanırım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

işte o sorunu bi türlü bulamadık. nereden olur nasıl olur bilemiyorum. lpg de değişmedik bi tank birde beyin kaldı. bu arada 330 kr derken zamlardan önceydi  :) şimdi bi ölçüm yapmadım tahminen zamlardan sonra 380 olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende karbiratörden şüphelenmiştim ama gazcı bana karbiratörün kurumuştur o işe hiç girişme. yaptırsanda zaten 1 yıl sonra tekrar kurur dedi. anlaşılan bi karbiratörcü bulacaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese Merhaba;

Ben Ankarada'yım. Şu sıralar lpg yi nereden alsam bilemiyorum.

Bugün gazcıya gittim kontrol ettireyim dedim. Gaz ayarın süper hiç dokunmayalım dediler. Peki dedim bu araba neden bu kadar çok yakıyor. Şu sıralar 300 kuruş yakıyor diye geliyor herkes, yakıt istasyonları gaza ne karıştıracaklarını şaşırdılar. Zamlardan sonra ortalık mahvoldu. 2 ay daha böyle giderse bizim işler iyice açıklacak. Gün ortalaması beş tane lpg mikseri montajı yapıyoruz. Enjeksiyonlu arabalar tıkırtı geliyor diye dükkanın önünde sıraya giriyor dedi. Ustayla muhabbetimiz olduğundan yarım saat kadar dükkanın önünde durdum çay içtim usta hangi kaputu açarsa hemen başına dikildim(sende göz hırsızlığı var dükkana sokmayacam bi daha diye takıldı :) ) 2 araba tıkırtı var diye geldi 1 tane mikser değişimi yaptılar gaz ayarı için dükkanı ikiye bölmüşler bi adam sadece gaz ayarı yapıyor ve başını kaşıyacak vakti yok hiçbirinin.

Ben kirli gaz satan bir iki tane istasyon tespit ettim gibi. Bunları nereye şikayet ederiz? Kim kontrol ediyor?

55 TL gazı A(litresi 1,60 tl) istasyonundan aldığımda 200 Km, Total(litresi 1,87 tl) den aldığım zaman 210 Km yol yapıyorum. ve bu kesinlikle 1 ölçüm değil. son iki aydır 3 defa denedim sonuç hep aynı.

Total daha az gaz dolduruyor daha çok yol gidiyorum. Bunun A istasyonunda ki gazın kirliliğinden başka nasıl bir açıklaması olabilir?

Adminlerimiz eğer olur derlerse ben Ankara da lpg alınmaması gereken bildiğim 2 istasyonun ismini buradan veririm. Eğer vermemiz ayıp olursa özelden mesaj gönderene de bu isimleri verebilirim.

Ustam her gelen müşteriye üstüne basa basa gaz istasyonunuzu iyi seçin. Ucuz gaz almayın. Kimse kimsenin babasının oğlu değil ki ucuz versin, ucuz et ve yahni gibi bir sürü uyarı ve öğütte bulundu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1997 model 220 000 km ' de 323 mazda sedannın yakıt tüketim değerleri:

En hasas ölçüm Araç içinde 4 yetişkin 5 çocuk bağaj azami dolu (hava limanına gidiliyordu)... :D

01 şubat 2010 tarihi itibarı ile 

Aracın benzin tüketim değerleri:

Benzin fiyatı : 3.68 TL

Ölçüm Benzin deposu lpd iken bitirilmiş.

50 TL lik benzin = 13.6 Lt  Gidilen yol  168 km benzin bitti lpg ye geçildi.  50:168=0.297 km/TL  100 km 'de  = 8 Lt tüketim

LPG tüketim değerleri:

Depo bomboşken dolum

LPG fiyatı: 2,09 TL

Alınan LPG 65 TL = 31 Lt lpg gidilen mesafe 355 km .  

65:355 =  0,183 km/TL      100 Km de = 8,7 Lt tüketim

post-3924-141695279242_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 323 hb 92 model lpg ile 20 tl alıyorum ş.içi 95-100 km arası gidiyor.lpg litresi :1.86 tl idi. ş.dışı 1 litre lpg ile 12-12.5 km arası gidiyor.bundan iki ay önce bu kadar gitmiyordu ş.dışı 10-11 km arasında gidiyordu.en son ayar yaptırdığımda metal lpg ayar vidası taktırdım plastiği çıkarttım sonuç bu şekilde oldu. bi de ilginçtir aklıma geldi onuda yazayım bari....8 bin km önce yağ değiştirdiğimde 10-40 yağ kullanmıştım.yağ filtreside değişmişti. ondan sonra sadece sabahları yağ göstergesi 1-2 sn. geç sönüyordu.şaşırdım arabanın hiç problemi yoktu..ustaya sordum yağ filtresinden olabilir dedi yağ filtresinin keçesi genişlemiş olabilir dedi.yağ filtresini değiştirdik sorun kalktı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa abi sen o değerleri nasıl tutturyosun.jant ölcülerin kaç caba.bu degerler lpg de değilmi.ben aancak 110-120 km hızda bu değerleri yakalayabiliyorum.acaba diğer  1.8 lerde bu değerlerde mi yakıyo.senin aracta birde perf filtre vardı sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

mustafa abi sen o değerleri nasıl tutturyosun.jant ölcülerin kaç caba.bu degerler lpg de değilmi.ben aancak 110-120 km hızda bu değerleri yakalayabiliyorum.acaba diğer  1.8 lerde bu değerlerde mi yakıyo.senin aracta birde perf filtre vardı sanırım.

1- performans filtre var.

2- eksoz ve hava üst kapak girişlerinde port polish yapılı

3- üst kapak inceden taşlandı

4- katalizör iptal edildi.

5- orta ve son susturucular 2.0L motorlulara göre olanlardan

arabada ekstradan başka da bişey yok. :D

yazlık lastikleri 195-50-15, kışlık lastikleri 185-65-14

tüketim değerlerini de depoyu her fullediğimde ölçerim mutlaka.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

port polish nedir acaba.sitede aramadım ama ilk kez duyduğum birşey.2.0 araç için olan orta ve son susturucu artı veya eksisi nedirki aca.avantajlı bişeyse katalizatör ülünce onu takarız.birde abi senin aracın arka yayları orjinalmi.benimkiler orjinal yüke direnci az önlerse bayağı sert ve alcaltma yok.arka yayların kalınlığı önlere göre daha az.acaba benden önce bu aracın ön yayları değiştide kalın bir yaymı takıldı acaba.bende ailecek (bir cocuk ve eş) kullanıyorum arka yayların yumuşaklığı problem oluyo memlekete giderken. birde benim cantlar 195 50 15 cok esniyo ve sürtüyo dablumbazın kenarına(tozuluğun üstündeki cıkıntı parcaya).birde abi sana son bi sorum daha orjinal lastiklerinle 195 50 15 lastiklerin arasında cok konfor farkı varmı.benim arac cok sert geliyo bana.olmadı 15 jant takacam gibi.bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abart egsoz 205\40\17 lastik gaz 2.090TL 10TL gazla 40km yi görüyor, bende her gaz aldıgımda km yi sıfırlarım ve gaz bitmeden de yenisini kolay kolay almam. Son susturucuyu ve lastik ebatını orjinale çevirsem uzun vadede kazanırım ama kısa vadede yeni jant lastik alma durumum yok. Katalizör takılırsa daha az yakıyor diye duymuştum ara dogru mudur sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bidiğim kadarıyla katalizatör araçtan cıkan yanmamış yakıtı yakarak ekzos emisyonunu düşürür ve motorun yeterli sıkışıklıkta calışmasını sağlar.aynı zamanda katalizatörlü arçların sesi daha az cıkar.tecrübeli arkadaşlar bu konuda adaha ayrıntılı bilgi verebilir.birde katalizatör iptal edilince performanta bir artış oluyormuş.ben denemedim tabi.

Lastik ebatlarının dış cember genişliği orjinalinden fazla ise bu uzun yolda artı kısa mesafede eksi olarak döner.ama aynı ise jantların ağırlığı devreye girer orjinalinden ağır ise her zaman orjinaline göre fazla yakar.yol tutuş artar ama konfor azalır ki senin lastik ölcülerinde tam bu iş için.65 yanak nerde 40 yanak nerde.tabi bu jantlarla rüküş lük aut karizma in.benim aracımdada 195 50 16 var konforu cok istememe rağmen aracıma şöyle dışardan bi bakınca onlara kıyıp küçültemiyorum.bakalım ne kadar daha dayanabileceğim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benm aracımda fazla yakmasına neden olan çok - var farkındayım ama ona ragmen yakıtı çok kötü değil sınıfına göre. Dengesiz tofaşcıların takas tekliflerinden bıktım arabayı tamamen de topladıgıma ve Allah a şükür maddi bi sıkıntım olmadıgına göre sanırım orjinale yakın 15-16 jant ve egsoz değişim yapıcam kış da geldi %10-15 civarında çiğ yakıyor aracım canımı sıkıyor, arkamda kalan lpg kokusuna boğuluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

....... memlekete giderken. birde benim cantlar 195 50 15 cok esniyo ve sürtüyo dablumbazın kenarına(tozuluğun üstündeki cıkıntı parcaya).birde abi sana son bi sorum daha orjinal lastiklerinle 195 50 15 lastiklerin arasında cok konfor farkı varmı.benim arac cok sert geliyo bana.olmadı 15 jant takacam gibi.bilgiler için teşekkürler.

.....rüküş lük aut karizma in.benim aracımdada 195 50 16 var konforu cok istememe rağmen aracıma şöyle dışardan bi bakınca onlara kıyıp küçültemiyorum.bakalım ne kadar daha dayanabileceğim

jantların 15 mi? 16 mı? bir karar ver istersen :D

sorduklarının tamamına yakını forum içinde var. benim işten çıkma saatim geldi, o yüzden bu sorularına şuan cevap veremiyorum. port polish ile ilgili ördeğin konusunda olması lazım. katalizörle ilgili ayrı bir başlıkta ayrıntılı konu var zaten. jantların 16 ise 14 le arasında oldukça konfor farkı olur. 15 janta düşersen sürtme sorunun da fazla yakıt sorunun da büyük oranda azalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...