Jump to content

Ses Sistemi

berkobal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar ben arabama bi subwoofer sistemi kurdum fakat şöyle bşi çıktı araç çalışmazken bi sorun yok fakat alternatör devreye girdiğinde bi vızıltı başlıyor gaza bastıkça vızıltı yükseliyor (motor devriyle) ayağımı gazdan çekince vites atarken filan ses azalıyor neden olabilir?

Arkadaşlar arasında gülme konusu oldu elektronik blow-off diye  ;D ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sözünü ettiğin sesin sebebi kullandığın kablolardır. subwoofer sistemi kurdum dediğine göre amfiden besliyorsun demektir. amfi için kullandığın besleme kablosunun iyi kalitede olması gerekir ve mutlaka "hızlı sigorta" denilen özel sigortalardan kullanmalısın. aksi durumda amfinin yanmasından tut arabanın yanmasına kadar varabilecek sorunlarla uğraşırsın.

sistemde bu tarz distordiyonu engellemek için bir de indüksiyon bobini kullanılır. bunu da yine amfinin ve teybin besleme kablolarına (yani + uçları) bağlanarak motor gürültüsü kesilir.

unutma, iyi bir ses için ne kadar kaliteli cihazlar gerekiyorsa onlardan daha fazla kaliteli kabloya ihtiyacın var demektir. sonuçta cihazdan çıkan kaliteli sesi taşıyan o kablolar ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

sözünü ettiğin sesin sebebi kullandığın kablolardır. subwoofer sistemi kurdum dediğine göre amfiden besliyorsun demektir. amfi için kullandığın besleme kablosunun iyi kalitede olması gerekir ve mutlaka "hızlı sigorta" denilen özel sigortalardan kullanmalısın. aksi durumda amfinin yanmasından tut arabanın yanmasına kadar varabilecek sorunlarla uğraşırsın.

sistemde bu tarz distordiyonu engellemek için bir de indüksiyon bobini kullanılır. bunu da yine amfinin ve teybin besleme kablolarına (yani + uçları) bağlanarak motor gürültüsü kesilir.

unutma, iyi bir ses için ne kadar kaliteli cihazlar gerekiyorsa onlardan daha fazla kaliteli kabloya ihtiyacın var demektir. sonuçta cihazdan çıkan kaliteli sesi taşıyan o kablolar ;)

Ağzına ve bilgine sağlık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parazit Olayı Seninkisi. Bende Öyle Bi Ses Yapmıyordu Ama 2.Subwoofer' i Takınca Akü Kendini Korumaya Alıyordu, Kapanıodu. Bütün Kabloları Deiştirdim Stinger RCA Falan Bişeler Yazıordu Üzerinde. Anfi Artık O Kadar Isınmıyor. Birde O Kablo' da Parazit (Yani O Dediğin Vızıltı Sesi) Yapmasın Diye İnce Bi Kablo War. O Kabloyu Anfinin Üzerinde Bi Bidaya Takmıştı Parazit Yapmasın Diye. tam Olarak Bende Bilmiyorum Ama. Artık Tesisatım Çok Güzel Ses Vermeye Başladı. Mustafa Abinin Dediği Gibi. Önce Kablo Gelir Ben Bunu Annadım... Yakıomuşum Az Kalsın Anfiyi Falan Fazla Akım Çektiği için...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...