Jump to content

Lantis İçin Jant ve Lastik

bhdrklnc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• halil_i

4

• bhdrklnc

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Orjinalindeki  boyutlar ne Bahadır ? 205x55x16 takarsan hız göstergesi ve km saati sapıtabilir..

195x50x16 ile 205x55x16 arasında %9.7 lik bir fark varmış.

Sen 100 ile gittiğini düşünürken 109 km/s ile gidiyor olacaksın

Karşılaştırmayı aşağıdaki linkten yapabilirsin

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşlar orjinal boyutları 14" 185 65 14 yalnış hatırlamıyorsam

185 65 14 ile 205 55 16 arasında da %6 fark var.. Bence ciddi bir rakam.

16 jantta en yakın olanı 205 alacaksan 205 45 16 ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

205 50 16 ideal boyut ancak şu an bulduğum jant lar üzerinde 55 yanak var buda 50 den yarı çap olarak 2,5 cm fark atıyor çok fazla yük olmadıkça sorun yaratmaz diye tahmın ediyorum umarım tabii  yay larını hiç ellemek istemiyorum zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

205-55-16 biraz büyük gelir.

lastiklerinin davlumbazlara sürtme ihtimali var.

ayrıca, jantların ofseti ne kadar? 6.5 inç den büyükse çamurluk ağızlarına sürtme yapar. o zaman da ya çamurluk ağızlarını taşlatman gerekir ya da çekiçletip içe doğru katlanması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar jant ve lastikleri dün akşam taktım ve dönüşler kasis ve çukurlarda hiçbir problem olmadı arkada iki kişi vardı üstelik  yandan bakıldığında yaklaşık 5 cm biraz fazla olabilir boşluk bile var zaten bir o kadarda çamurluk içerisinde var şu anda lastikler çamurluk hizasının 1cm kadar içinde kaldı gayet rahat sığdı  tek korkum vardı amortisör başına denk gelip girmemesi onuda 2 cm le yırttım şu an arkada 4 kişide olsa problem olmaz sanki herkeze yorum ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Lantis te 205/45/16 takılıydı.Hiç proroblem yaşamadım.Sadece ön takım çabuk bozuluyordu.Dikkatli kullanmak lağzım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun..

sag üstteki SSS te yazıyor galeri acma ve resim yükleme ile alakalı bilgiler..

http://www.mazdaclubtr.com/forum/ziyaretcilerimiz-ve-yeni-uyelerimiz/sikca-sorulan-sorular-sss-t440.0.html;msg140001#msg140001

resimleri galeriye yükledikten sonra buraya linkini eklerseniz dileyen linkten galerinize girip bakacaktır jantın fotolarına :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm hayırlı olsun güle güle kullanın umarım sürtmede sorun yaşamassınız ama bence sürter

205x45x16

215x45x16

225x35x17

215x40x17

205x40x17

215x35x18  farklı yüksek ve geniş ebatlı sız degerler ama siz 205 normal 16 normal fakat 55 olması sıkıntı olabilir 50 yada 45 olsaydı yerden yükseklik çok daha iyi ve sürtmede kesinlikle sorun yaşamazdık ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adem  bey iki gündür kullanıyorum sürtme problemi olmadı duruş olarakta çok güzel duruyor 50 yanakla 55 yanak arasında da çok bi fark yok toplamda 2,60 mm yapar onun da yarı çapı yani 1,30 mm  orjinal yay ve amortisörler e dokunmadan taktım ve 55 yanak boşluğu çok iyi doldurdu açıkçası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...