Jump to content

Yay

Guest maz14
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 340
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• OveRMinD

33

• MuRDoC_111

60

• Selman

34

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

evet İrfan söyledi adam bana zaten 4 cm diye,ama Omp de 3,5 cm ne fark olabilir ki arada  ???

ya tabi bucuk santim in fazla bi farkı olmaz gibi, ben omp yi 3cm biliyordum_gerci 1 santim olsa yine ne cıkar ki diyor insan o kadarcık mesafeden ama.. :( bilmiyorum yani emin degilim kafam karıstı :P???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0,5 cm fark olabilir. :)

Yalnız şunu da unutmayın, burda yazılmış açıkçası şimdi vaktim yok arayıp bulmaya ama motorun ağırlığıyla önler arkalara göre daha fazla yere basıyor. Bir de ilk taktırdıktan belli bi süre sonra işte motorun ve şasinin ağırlığıyla genel olarak biraz daha alçalıyor.

ya Okan kurt düşürme içime ya  :-\
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan adam sana 4 cm dediyse en az bi yarım cm de sen ekle ona. İstersen yayı taktırmadan önce bi yan yana getirelim arabaları, bi seninkinin yüksekliğini ölçelim bi benimkinin.

İlk taktığında gerçekten 4 cm alçalıyor ama birkaç ay içinde en biraz daha alçalıyor üstüne ağırlık binince...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya 4,5 cm çok fazla olur yaa  :-\ sürüngen gibi bişey olacak desene araba,otoparka bile zor çıkar ya o alçaklıkla  :(

Doğru, 1. katı geçemezsin sen :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru, 1. katı geçemezsin sen :-[

Selman abi etmeyin eylemeyin ya,bütün morallerimi 0 yaptınız  :-[ şimdi Dündar abiyle konuştum msn de hiç merak etme on numara olucak heryere de rahatça girip çıkacaksın dedi  ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan tuncanın arabası orhan mazdaya bile girremiyodu hatta lifte bile giriyoken lastiklere nitrojen basmak için ön tamponu sürtmüştü kafanı karıştırmak gibi olmasın ama :) 3 cm lik yay vardı onda  bide

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Volkan tuncanın arabası orhan mazdaya bile girremiyodu hatta lifte bile giriyoken lastiklere nitrojen basmak için ön tamponu sürtmüştü kafanı karıştırmak gibi olmasın ama :) 3 cm lik yay vardı onda  bide

nitrojen ne işe yarıo lastikte?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nitrojen ne işe yarıo lastikte?

bi aralar bende bu soruyu sormustum, bodof cevap olarak şunları yazmıstı_

Nitrojenin lastiği oluşturan kauçuk karışımlarına olumlu etkisi

“Oksijen ve nem – lastik katilleri”

Tüm havalı lastikler; keşfedildikleri günden beri, “bozulma/tahribat veya kalitesini her geçen gün kaybetme” sorunuyla mücadele etmek zorunda kaldılar. “Lastik zayıflaması” maskesi altındaki bu bozulma bir kimyasal oksitlenmedir.

Düşman OKSİTLENME !

Şişirme için kullanılan hava; %78 Azot (Nitrojen), % 21 Oksijen, % 0.9 Argon ve %1 diğer gazların karışımından oluşur.

Karışımda yer alan oksijen molekülleri bu bozulmanın temel nedenidir.

Lastik bünyesindeki:

a- Hava sızmasını engelleme görevi olan liner (en içte kalan, özel kauçuk karışımı olan kat)

b- Antioksidan (oksijen istilasına karşı koyan, engellemeye çalışan)

c- Yaşlanmayı geciktirici kimyasallar

vasıtasıyla bu bozulmadan korunacak bir şekilde tasarlanmıştır.

Kimyasallar belirli bir sürede kendilerini kullanıp bitirirler. Lastik içindeki şişirme basıncıyla, dış ortamdaki atmosfer basıncı arasındaki fark nedeniyle haraket içten dışa doğrudur. Böylece bozulma; lastiğin iç kısmından (liner) başlayarak tahrip oranı artan bir şekilde dışa doğru yayılmaya devam eder. Bozulma eyleminin yönü daima bu olduğundan, oksijen molekülleri kauçuk karışımının yapısında bulunan doymamış iki bağlantılı atomlarla kimyasal reaksiyona girerek ve kauçuk karışımı moleküllerinin gücünü zayıflatır, esnekliklerini azaltır (sertleştirir).

Bu tahribat, lastik şişirme basıncı ayarlamalarında hızlanır çünkü içeriye her seferinde biraz daha oksijen molekülleri girer.

Nitrojenin içinde ne nem ne de oksijen olduğundan bu tahribat oluşmayacaktır.

Oto ve kamyon grubunda lastiklere Nitrojen (Azot) gazı basmak şu avantajları sağlıyor.

Şişirme esnasında lastiğin içine yağ ve nem basılmayacaktır. Nitrojen gazı lastik içinde normal hava gibi nem oluşturmayacak. Böylece gerek lastikte gerekse jantta korozyon meydana gelmeyecektir. Doğal olarak lastik, lastik içinde kullanılan çelik kuşak ve topuk çember tellerinin, jant ve supapların kullanım ömrü daha uzun olacaktır.

Yapılan labaratuvar çalışmalarında oksijenin butil kauçuk karışımları üzerindeki olumsuz etkisi nitrojenle kıyaslandığında 4 kat daha fazladır.

Nitrojen; normal hava gibi ısınmıyor.

Nitrojen; normal hava gibi patlamıyor çünkü normal hava gibi genleşme yapmıyor

Yanmıyor çünkü içinde oksijen yok.

Çevreye hiçbir zararı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

lastige her civi girdiginde nitrojencimi arıcam  bana da biras moda gibi geldi kaldıki zaten kullandıgım sürelerde lastikte ve jant ta bişey olmuyor eger nitrojen diş derinliginin azalmasını engelliyorsa basarım o ayrııı ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastige her civi girdiginde nitrojencimi arıcam  bana da biras moda gibi geldi kaldıki zaten kullandıgım sürelerde lastikte ve jant ta bişey olmuyor eger nitrojen diş derinliginin azalmasını engelliyorsa basarım o ayrııı ;D

Lastiği soğuk tuttuğu için yıpranmasını geciktiriyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Lastiği soğuk tuttuğu için yıpranmasını geciktiriyor diye biliyorum...

abi lastik ısınınca daha iyi yol tutmasmı???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet bi sen kalmıştın bide sen vur kardeşim ne yapalım  :-\ artık elden bişey gelmiyo,siparişi verdik gelsin taktırıcaz  :D bindik bi alamete gidiyoruz Kıyamete...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bu iş fren ısınıncamı daha iyi tutar soğukkenmiye dönücek :)

normalden fazla ısınırsa  iyi tutmaz eskilerin deyimiyle şişer :P
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Walla Omp bende 3 cm biliyordum. ::)Vay anasını sattım ne taktırdığımızı da bilmiyoruz. :o Volkan ilk takıldığında biraz havada kalacak yani tam kapasite alçalma yaklaşık 1 ay sonra olacak yani esnekliği / sertliği vs.tam oturana kadar.Motor yük fren vs.den oluşan esnemelerden sonra yaylar yerini bulacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar hayırlısıyla bugün yaylar elime ulaştı  :) vatana millete hayırlı olsun  :D

[eklenti sistemin çökmesi sonucu silindi]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...