Jump to content

Mazda 323 Merkezi Kilit İyi Çalışmıyor

Guest behzat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benimki de benzer sorun yaşıyordu. Bir elektrik ustasına götürerek olayı tertemiz çözdüm.  :hi:

Sebebini hatırlıyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• semir

3

• FAMILIA

4

• olgunnn

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

senin arabada alarm var değil mi benim lantiste alarmla açıp kaparken tüm kapılar kilitleniyor fakat bazen ailemle yolculuk yaparken içeriden merkezi kilidi çalıştırdığımda şak diye kilitleme yapıyor bazen de kafasına göre

oto  elektrikçiye sorduğumda neden böyle yapıyor dediğimde sonradan takılan alarm pompasından kaynaklandığını söyledi el ile kilitleme yaptığımda alarmın merkezi kiliti kontrol eden  harici kilit  pompası geç tetikleme yapmasından dolayı oluyormuş  :)

Pompa nedir abi ya  :2funny:

Benim mesleğim elektronik bunca yıldır elektronik devrelerinde pompa diye bir tabir duymadım bence sen tamirciyi değiştir  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın merkezi kildini yani kapının içindeki mekanik aksamı hareket ettiren parçadan bahsetmiş, hakketende pompaya benziyor, üzerinde körük bile var. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bunca zaman sonra konuyu hortlattik. 93 model 323 umun kapilari anahtardan basinca tik tik ses geliyor ancak kilitler kalkmiyor.arabadan inerken bende iceriden tek tek kilitlere basiyorum ve o sekikde kilitliyorum.. acarken sofor tarafindan anahtari sokup o sekilde aciyorum araci.bu durum bayagi can sikmaya basladi. Bunun icin ne yapmak gerek acaba. Tecrubeli abilerimiz cevplarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Selamunaleykum arkadaşlar. Konuyu tekrar hayata bağlamak istedim 😎 ilk zamanlar kumandadan söför kapısı hariç kilitleri açıp kapatamıyordum. Zamanla açılmamaya başladı. Şu an söför kapısı haricinde diger kapılar merkezi kilit olarak diger kapılar arasıra açıyor ama hiç kitlemiyor. Söför kapısındaki motor üzerindeki sivici kontrol ettim. Çıkış veriyor. Sağlam. Bunun sebebi ne olabilir. Arada röle beyin vs varmıdır kontrol edebileceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...