Jump to content

Mazda3 İçin Sis Farı veya Camı

pilot
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Söktürmüşken 2 sinide değiştir bence, ben öyle yapmıştım. Çok ince camı var, söktüğünde anlayacaksın.

Takarken vidayı çok sıkmasın. Plastiği hemen çatlıyor. Birde çıkarıp onun yapıştırmasıyla uğraşmayın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah sağolasın arkadaşım yaa bunu söylemezsen usta kesin sağlam olsun diye fazla sıkar çatlatırdı..teşekkürler ilginiz için :9...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bugün servise gidip benim de kırılan sis farı için fiyat alayım dedim. Teki için 315 TL fiyat verdîler bana. Ben de mazda nın sitesindeki aksesuar listesindeki sağ sol takımın 487 TL olduğunu söyledim. Tek içim 315 vereceğime çiftine 487 verirîm bir tane de yedek durur dedim. Bu fiyatları söyleyince servis yetkilisi aksesuar fiyatının farklı olacağını söyledî. Böyle bîrşey mümkün müdür, aksesuar olarak satılan ile yedek parça olarak satılan farklı mıdır. Anlayamadım açıkçası. Ben de fazla üstünde durmadım hemen çıktım oradan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün servise gidip benim de kırılan sis farı için fiyat alayım dedim. Teki için 315 TL fiyat verdîler bana. Ben de mazda nın sitesindeki aksesuar listesindeki sağ sol takımın 487 TL olduğunu söyledim. Tek içim 315 vereceğime çiftine 487 verirîm bir tane de yedek durur dedim. Bu fiyatları söyleyince servis yetkilisi aksesuar fiyatının farklı olacağını söyledî. Böyle bîrşey mümkün müdür, aksesuar olarak satılan ile yedek parça olarak satılan farklı mıdır. Anlayamadım açıkçası. Ben de fazla üstünde durmadım hemen çıktım oradan.

Ben olsaydım çıkma arar bulurdum... Bir sis farına o kadar para vermek mantıklı değil... Para problem değil diyorsanız eğer görselliğin bozulmaması açısından çift alarak ikisini birden değiştirebilirsiniz...

http://timotocikma.com/

Bi araştırın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısınız. Resmen adam soyuyorlar. Ben de çıkma bulmaya çalışacağım zaten. Ama bazen çıkmaya bile orijinali kadar para istiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

evet arkadaşlar benımde camı kırık olan sis farını cumartesi günü elektrikçiye söktürdüm. sonra sis farının şekline göre camcıda 2mm lık cam kestirip ve silikonlayıp yerine monte ettik 10 numara oldu. sökmeye 15 tl  camcıya da 10 tl verdim. toplamda 25 tl ye mal oldu. sis farının servisteki fiyatı 220 tl idi. gerçekten zorluyor bizi bu servis rakamları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arkadaşlar benımde camı kırık olan sis farını cumartesi günü elektrikçiye söktürdüm. sonra sis farının şekline göre camcıda 2mm lık cam kestirip ve silikonlayıp yerine monte ettik 10 numara oldu. sökmeye 15 tl  camcıya da 10 tl verdim. toplamda 25 tl ye mal oldu. sis farının servisteki fiyatı 220 tl idi. gerçekten zorluyor bizi bu servis rakamları...

Ucuz yollu ve içinize sinerek, halletmiş olmanıza sevindim. Geçmiş olsun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eskisinden hiç bi farkı yok belli bile olmuyor. bilgi olsun diye yazdım. gidip servise o kadar parayı bayılmaya gerek yok değil mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eskisinden hiç bi farkı yok belli bile olmuyor. bilgi olsun diye yazdım. gidip servise o kadar parayı bayılmaya gerek yok değil mi :)

Keşke yapılış anında kare kare fotoğraf çekebilseydiniz. Görsel anlatım benim gibi, eli bu tip şeylere yatkın olmayanlar için, bayağı bir faydalı olurdu diye düşünüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç aklıma gelmedi yahu. ama basit işlemler  yani kendiniz yapmayın bi elektrikçi rahatlıkla sökebilir farı. önce davlumbazı söküyor sonra sis farının fişini çıkarıyor. daha sonra sis farının vidalarını çıkarıp  yerinden alıyor. sonrası cam kesip silikonlamak ve  önceki işlemlerin tersini yapmak....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar benim sağ sis farınında camına taş gelmesi sonucu camı kırıldı.bunu için sis farının komple değişmesimi gerekiyor yoksa camını değiştirebilme imkanımız varmıdır. yardımcı olabilecek arkadaş var mı??

Benim aracımında sol sis farınının camı kırık, geri kalan her yeri sağlam. Serviste sormuştum, set olarak değiştiriyorlarmış, 400 TL gibi bir fiyat söylediler. Sırf camı kırık diye o kadar para vermem, şimdilik bu şekilde kullanıyorum, havalar ısınınca kendim başka bir yöntem uygulayacağım. Plastik oval bir cam kestirip, birazda içten kavis verdirerek kendim sis farı camı yaptıracağım. Sis farını inceledim yapılabilir gibi duruyor, en azından denemiş olurum. Eğer başarılı olursam fason parça üretmeye bile başlarım, yedek parça işine girerim  :2funny: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimde sağ sis farı kırık.bende böyle bir yöntem deneyim en iyisi.sis farı sağlam.sadece cam kırık diye 300 400 tl para çok fazla.bu yöntem güzelmiş.kötü durmuyor değilmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç bi şekilde orjinalinden farklı durmuyor yaptırın kendinizde göreceksiniz bunu.  hem sadece camını değiştiriyosunuz neden kötü dursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Bende de sağ sis farı camı kırık. Herhangi bir camcı yapabiliyor mu? Değiştirmişken ikisini de değiştirmek gerekir mi?

Ölçülerini bilen varsa sanayide ustaya gitmeden önce kestirip yanımda götüreyim diyorum, daha az zaman alır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de sağ sis farı camı kırık. Herhangi bir camcı yapabiliyor mu? Değiştirmişken ikisini de değiştirmek gerekir mi?

Ölçülerini bilen varsa sanayide ustaya gitmeden önce kestirip yanımda götüreyim diyorum, daha az zaman alır.

Yukarıda konunun içinde geçiyordu. Mevcut bir konu daha var onuda incelemenizi öneririm.

http://www.mazdaclubtr.com/20995/sis-fari-cami-kirilirsa/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Biraz önce Buca 6.sanayiye gittim. Mazda 3 2007-2009 kasanın sis farı hafif bombeli, camcılar biz yapamayız dedi, bir aksesuarcı, akrilikten yaparım dedi ama teki 50 TL. siftah için teki 40 TL olur dedi. Sahibinden sitesinde ikili takımını, komple set olarak, iç düğmeler, kablolar, röleler vs dahil olarak 135 TLye buldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...