Jump to content

RX8 Borla egzoz

Guest serkan_rx8
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hks wardı filitre kiti bulamadım araboru kat iptali vardı.Ben aldığımda mazda sıraya ismini yazıodu getirene kdr bekleyemedim galeriden aldım garanti yoktu malesef motoruda kendim getirdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

doe geçmiş olsun benim bildigim hks sadece rx8 için cat back üretio  tam modeli veririmisin sıcak hava emmekle rotora bisey olmaz baskabisey var caise su çekmiş olabilir motoru getirmeden once yazsaydın hi performans.com dan 3  rotor getirirdik aynı apraya trde tek olurdun nese geçmiş olsun caiden uzak dur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest ThUnDeRbErK

AEM marka cai düşünüyorum. Ne dersiniz? sıkıntı yaratır mı?

Sıkıntıdan kastın nedir ? Kışın cold air herkes short ram kitlere dönüyor mesela filtreden sus çekmemek açısından sıkıntı olarak bi sorun çıkacağını sanmam ama neyi tam olarak kastediyorsun buda önemli ;) aem iyidir tercihen k&n typhoon 2 de takabilirsin çünkü cold air kit'ler soğuk hava aldığı takdirde sağlıklı benzin hava karışımı (air fuel ratio) ile patladığından araç serileşmesi mümkün  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vayt ufuk epeydir yoktun ortada....

eger performans istiyorsn AEM CAI en ii secimin. CAI lerin tek kotu yonu filteri temizlemen icin on tamponu sokmen lazim. Su konusda... eger araci su dolu bir cukura sokmaz isen su gelmez. benim firkrim bu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

vayt ufuk epeydir yoktun ortada....

eger performans istiyorsn AEM CAI en ii secimin. CAI lerin tek kotu yonu filteri temizlemen icin on tamponu sokmen lazim. Su konusda... eger araci su dolu bir cukura sokmaz isen su gelmez. benim firkrim bu

K&n typhoon 2 ler nasıl ? sonuçta filtrede öyle yada böyle aşırı sıcak geliyor rx8ler'de filtre tek başına bişi ifade etmiyor ama sesi için bile olsa typhoon alınır aslında dimi  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses için düşünüyorum zaten. vereceği 1-2 hp olmasa da olur. netten araştırdığımda genellikle aem kit uygulaması gördüm. takarsam bakımını aksatmadan yaparım ama her seferinde tampon sökülüp takılacaksa hiç girmem o işe.

sıkıntıdan kastım montaj, temizleme ve motora zarar verip vermeyeceği. Türkiye'nin yolları malum :(

Erel'im kolay gelsin bu arada umarım iyisindir kardeşim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.rx8web.com/forum/showthread.php?t=2373

bu linkte KN typhoon oncesi ve sonrasi ses farki var....

Ben AEM CAI secerim.... sebep olarak KN (daha dogrusu butun short air ram'ler de isi emme ihtimali 0,tork kaybi oldugu yazdili/soylendi,HP olark bir etki yoktur)

AEM CAI direk olarak soguk havayi ceke, bide on grilleri degistirip hava akisini artitirsaniz daha da ii olur. Dogru takimda hic bir zarar duyulmadi (zaten montaj yi kutu icineki anlatm kilavuzu ile geliyor)

Eger takildiltan sonra bir reset atarsaniz ii olur, arac bosuna yeni bilileri ogrenmek ile vakit harcamaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende typhhon var sesi cok iyi aem cai sinide gordum taktırdım ama sesi kn kadar iyi degil ve istanbul civarında ise cai intercoolerın önünde epey assa denk gelior ben güvenemedim yani yagmurda bile cekermiş yada filtre ıslanırmıs gibi geldi o yüzden cai alcaksan araya bypass denilen suyu tutan zamazingoyu al ama yok ben ses için alcma diosan evin yakında beylikdüzündeyim gel bir ara bak sese facebook grubuna bir video koydum sesle ilgili zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

Aem için ön tampon sökülüyor bildiğim kadarıyla ve zahmetli bir iş,ve ne kadar tamponun aşağısında da olsa aem takınca hem su alma riski hemde toz vs tutucak buna emin ol motor ısınıyor rotary için tek çözüm filtreyi şu şekil yapmak işte o zaman performansı artar bergenholtzracingrx8.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında Racing beat short air ram için air duck yaptı, yani kıvılda olduğu gibi hava filtresinin hava deliğinde geçen borumsu bir şey. Daha sağlıklı hava alır böylece.

AEM CAI ici air by pass valve yok diye biliyorum bu ara. Ama AEM de iidir ole su mu alacak kadar suya sokacağınız sanmıyorum aracınızı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ThUnDeRbErK

iyide boylede su alırki:D onumuz kıs short ram diorum ebn short ram alıp intake bolumune slikon boruylan norlmal hava filtre bolumune bagladım conavar gibi oldu:D

Kıvılcım su performans istiyorsan motor içinden anca bu şekilde performans alınacak şekilde cold air kit çıkartılır diye gösterdim su alır almaz o ayrı bir konu kışın short ram yapıcaksınz zaten soğuk havada short ram'de iş görür.Bu arada makyajlı kasa ile makyajsız kasa arasındaki filtre boyu farkları var bunuda belirteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...