Jump to content

Mazda3 40.000 Bakımı

Murat b
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

KONU: Özel Servis Programı

Mazda3 (Z-tipi motor & 4AT) - AT Yağ Soğutucusu Hortumu

Sayın Mazda Sahibi:

.........................

......................

........................................................Bu uyarıyı Servisinize getirmenize gerek yoktur, ancak getirmeniz kabul sürecinde yardımcı olabilir.

............................

...............

Bu nedemek şimdi; yokuş yapan servisler olabilir yapan olursa alın kağıdı gözüne sokun demek mi oluyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

ankarada bu bakımı hangi servise yaptırmalı. fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? ve 40.000 kmde yapılan işlemler nelerdir ,güncel fiyatı ne civarda olur. teşekkür ederim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

iyi günler, aracım 2010 model ,Benzinli sedan Touring ve 40.000 km de. Bakımını yapmak istiyorum.Parçaları internetten alacağım.

Ama ayrıntılı bir açıklama bulamadım, Sorularım şöyle;

Mesela hangi yağı kullanmalıyım?

hangi filtreler değişmeli ve Filtrelerle ilgili bir listesi var mı?

Bujileri değiştirmelimiyim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Birde şunu anlamak istiyorum, 1.nesil,2.nesil,3.nesil nedir ???  benim araç kaçıncı nesil?   benim neslim ne ! Kafamda deli sorular :)

Saygılar herkese

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, gulyunus :

iyi günler, aracım 2010 model ,Benzinli sedan Touring ve 40.000 km de. Bakımını yapmak istiyorum.Parçaları internetten alacağım.

Ama ayrıntılı bir açıklama bulamadım, Sorularım şöyle;

Mesela hangi yağı kullanmalıyım?

hangi filtreler değişmeli ve Filtrelerle ilgili bir listesi var mı?

Bujileri değiştirmelimiyim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Birde şunu anlamak istiyorum, 1.nesil,2.nesil,3.nesil nedir ???  benim araç kaçıncı nesil?   benim neslim ne ! Kafamda deli sorular :)

Saygılar herkese

Öncelikli olarak aracınız 2.Nesil Mazda 3'tür.

1 Nesil Mazda 3: 2004 -2009

2.Nesil Mazda 3: 2009-2014

3.Nesil Mazda 3 :2015-.........

Mazda 3 serisi bu şekildedir..

40 Bin km bakımı normal ara hafif bakımdır.

Değişenler;

Yağ

Yağ filtresi

Hava Filtresi

Polen Filtresi (Sizin keyfinize isteğinize bağlı) Söktürüp baktırıp kontrol neticesinde durumuna göre değiştirebilirsiniz. Hava tutup bir süre daha belki kullanabilirsiniz.

Bujiler aracınız lpg'limi değil mi bilmiyorum..Bujilerin durumuna baktırırsınız duruma göre değiştirebilirsiniz.

Üzerinde fabrika lastikleri varsa onların değişmesi gerekebilir. Yahut  ön arka revizyon isteyebilir.

Fren hidroliğine baktırın..

Fren balata disklerin durumuna baktırın..

Yağ/ Yağ filtresi ve Hava filtresi haricindeki şeylerin kontrol neticesinde değişmesi gerekmektedir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...