Jump to content

Rehinlidir ibaresi kaldırma...

Guest DRIVER
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

cok sevdıgım bı abım krediyle aldıgı aracının taksıtlerını odedı ve ruhsattakı rehınlıdır yazısını kaldırmak ıstıyo.

dırek trafıgemı gıtcek yoksa noterlıkte ısı varmı? bu ısın yolu tam olarak nasıl?ve maliyetı nedır.

mesgulıyetı yuzunden sormustu.bende bılgı toplayayım hakkı coktur bende.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bencede boşa masraf , bankadan rehin kaldırma yazısını al aracın dosyasına koy yeterli satarken lazım olur birtek onun dışında masraf etmeye değmez :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bir önceki aracımda 6 sene bekletmiştim ve hatta rehinli yazısını da kaybetmiştim. Aracı satmadan önce gittim bankadan yazıyı tekrar aldım ve satış sırasında dosyaya eklettim. Bence de hiç gerek yok yazıyı iyi bir yerde saklayın satarken kullanırsınız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşların dediği gibide yapabilir ama yok benim kafam rahat olsun kaldırayım diyorsada yolu şu;Bankadan aldığı yazı ile önce notere gider o imzaların bankacılara ait olduğunu onaylatır küçük bir mebla öder tam hatırlamıyorum,sonrada trafik tescile gider o yazı ile ve ruhsatın rehinli yazan bir yaprağı değişir oda galiba 24 ytl olacak  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşların dediği gibide yapabilir ama yok benim kafam rahat olsun kaldırayım diyorsada yolu şu;Bankadan aldığı yazı ile önce notere gider o imzaların bankacılara ait olduğunu onaylatır küçük bir mebla öder tam hatırlamıyorum,sonrada trafik tescile gider o yazı ile ve ruhsatın rehinli yazan bir yaprağı değişir oda galiba 24 ytl olacak  :)

saolsın abııcm..eline saglık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama benim araçtaki rehinlidir yazısını kaldırmak istiyorum. Bunun için bankaya gittiğimde  bu belge için benden 150 TL istenince ağzımdan koca bir "OHAAAA" kaçıverdi. Bu nedir arkadaşlar, bilgisi olan var mıdır? Biraz araştırdım, her açılan davayı tüketici kazanıyormuş ama bununla ilgili bir kanun ya da düzenleme bulamadım. Özellikle Selman abi nereye bakacağım konusunda yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Şimdi bu adamlar 500 TL istese ne olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yardımcı olamıyacağım maalesef Erdinç, hiç fikrim yok, böyle bir işlem de yapmadım, minareyi çalan kılıfını hazırlar, krediyi alırken imzalattıkları sözleşmede kılıfına uydurmuşlardır diye düşünüyorum, ama yapılan şey çok ayıp tabii, borcunu ödemiş bitirmiş müşterinden daha ne istiyorsun be insafsız, bunlarınki modern hırsızlık, başka açıklaması yok, haram olsun diyeceksin verirken, ya da uğraşıcaksın kaymakamlık tüketici bürolarında falan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama benim araçtaki rehinlidir yazısını kaldırmak istiyorum. Bunun için bankaya gittiğimde  bu belge için benden 150 TL istenince ağzımdan koca bir "OHAAAA" kaçıverdi. Bu nedir arkadaşlar, bilgisi olan var mıdır? Biraz araştırdım, her açılan davayı tüketici kazanıyormuş ama bununla ilgili bir kanun ya da düzenleme bulamadım. Özellikle Selman abi nereye bakacağım konusunda yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Şimdi bu adamlar 500 TL istese ne olacak

Rezalet işte böyle şeyler. Araçta kredi kullansan banka senden dosya masrafını bile istiyor, üstüne parayı kazanan banka, BSMV KKDF vergisini vatandaş neden ödüyor ki. O kağıdın sadece noter masrafını talep etseler anlarım ama rehin kaldırmadan bile para kazanmaya calısıyolar, birisi rehin kaldırma yazısını ödeme yapıp almıştı, ama geri almak icin ödedigi paradan daha fazla masraf yapmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...