Jump to content

Hava Akış Metresi Sensörü Kırıldı

kerem
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

çok tesekkür ederim arkadaslar. Bu hafta içinde halletmeye çalısacam.Yalnız tek düsüncem hava akıs sensörünü takınca ya olmazsa yani arabamın eski arızası(benzinde gaz yemiyor. tüpte iyi) devam ederse 450 ytl parayı bosuna vermis olmayayım. keske denemek için saglam bir sensör olsada denedikten sonra siparis versem. ama simdilik bu mümkün görünmüyo.ama yine de aynı arabadan bulup denemeye çalısacam.yed filtre olayını kesin takacam. Resim ve anlatımlar için hepiniz sagolun.zaman zaman sizleri rahatsız edecem sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kerem

7

• FAMILIA

9

• senol

8

• rewalponoga

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

açık hava filtresini taktığımda akışmetreyi önce bağlamamıştım,araba bu durumda çalışyor fakat hemen stop ediyordu.yani demem o ki sanki akışmetrede bi sorun olsa bu aracın komple çalışmamasına neden olucaktır.mantık olarak?

kerem kırıldığını söylemiş bilmiyorum nasıl çalıştırdı ama?bağlı olmadan aracın çalışmasına mani olan bir cihaz heralde arızalı olduğunda da arabanın çalışmasına mani olur gibime geliyor şenol abi?

klasik olucak ama buji ve buji kablolarını kontrol etmeni veya ettirmeni tavsiye ederim.özellikle fişek tip denilen buji kabosu kullanılıyor bunlarda ve ateşlemenin sadece kablonun ucundaki delikten atması gerekiyor eğer ki bloga giren kısımda herhangi bir yerden ark alıyorsa araç gaz pedalına basınca tır tır tır diye ses çıkartarak devir yükseltiyor ve devir saatinde dalgalanmalar meydana geliyor.

tavsiyem böyle bir şey varsa da o bloğa giren gövdeyi tamamen elektrikçi bantıyla sarman.bu aspirin tedavisi nerden baksan 5-10.000 götürür seni.

MUHABBETLE

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar ya arkadaşımız kerem beyin yaptığı yani hava akışmetresi yerine monte ettiği fltre ankarada nerde yaptırabiliriz ve maliyeti ne kadar bana meslek sordular oysa yazmıştım ben praktiker de çalışıyorum (hırdavat)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar ya arkadaşımız kerem beyin yaptığı yani hava akışmetresi yerine monte ettiği fltre ankarada nerde yaptırabiliriz ve maliyeti ne kadar bana meslek sordular oysa yazmıştım ben praktiker de çalışıyorum (hırdavat)

keremin akışmetresi kırılmıştı,onunla alakalı bi sorun vardı ama sizin sormak istediğiniz açıkhava filtresi uygulamasıysa,bi yerde yaptırmanıza gerek yok kendinizde takabilirsiniz.aksesuarcıların hemen hemen hepsinde var.alışveriş sitelerinde var.maliyet konusuna gelince fiyat yelpazesi baya geniş 10-15 liradan başlayıp 100 liralara hatta daha da fazla olanlar piyasada mevcut.ama ortalama bi ürün derseniz 50 lira falandı en son.motor silindir hacmine göre satılıyor zaten...

MUHABBETLE...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece filtre alıyorsunuz ve hava filtresi üst kapağını söküp yerine spor filtreyi takıyorsunuz işlem bu kadar :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi teşekkür ediyorum size  fakat benim hava akış metresi motordan sonra baya uzun ve kerem kine benzemiyo devre hemen havafltresinin yannında bitişik ben bu fltreyi takınca devre otamatik olrak düzelecek mi  acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kerem in taktığı hava filitresinin takıldığında eski filtrenin akım bağlantıları aynımı yoksa elektrik bağlantı jakları filitreye göre değişipte filitre ile birlikte mi tedarik ediliyor özetle konu olan filitreyi bulup alsam benimkinin soketi ile uyum sağlarmı?tşkrlr.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz öncelikle bir açık hava filtresi alıcaksınız,daha sonra üzerinde üçgen işareti olan parçayı yani akışmetreyi aracın standart filitresinin üzerindeki 2 tane civatadan çıkartıcaksınız.filtrenin kabından ayırdığınızda zaten resimdeki hali alıcak.normalde hava giriş hortumuna hangi yönde giriyorsa o şekilde hortuma takıcaksınız ve diğer kısmına da resimdeki gibi açık hava filtresini takıcaksınız.isterseniz filtrenin alt kabınıda sökebilirsiniz,ya da kabını sökmeden keremin yaptığı gibi kabın üstüne filtreyi yatırıp soketi yerine bağladığınızda işlem tamamlanmış olucak.

umarım faydalı olmuştur.

yani ek bi akışmetre takmıycaksınız veya ek bi soket.aynı akışmetre ve soketi kullanıp sadece havanın normal kutunun içinden geçmesini engelleyip filtreden direk almasını sağlıycaksınız.

daha önce de bahsedilmişti eğer ki soketi bağlamayı unutursanız araç çalışır çalışmaz hemen stop eder...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün aklıma geldi,acaba filtrenin alt kutusunun üzerine yatırdığımız filtrenin aldığı hava miktarıyla,filtre kutusunun alt kısmının sökülmüş halindeyken ki giren hava miktarı aynımıdır?

bence kutunun altını sökmek daha da faydalı olur gibime geliyor?ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar  benim hava akış metrem avrupa girişli 323 olup hava akış metresi hava fltresinin üst kapağı ile birleşik ben en iyisi resmini çekip size yolluyacam  ama gerçekten teşekürler sunuyorum ilgilendiğiniz için allah razı olsun sizlerden selamlkar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

merhabalar ben daha önce 323 hava askış için zizlerden bilgi almıştım ben hurdacıda buldum ama ondan değilmiş arza benzin pompasındaymış 90 model 323 avrupa girişli enjeksiyonlu benzin pompasını nerden tedarik edebilirim ankaradan selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
Guest mustafa_g

Açık hava filtresi takınca yakıt artar mı ? Artarsa da ne ölçüde olur acaba?

normal şartlarda artmaz ama ses duymak için gaza asıldıkça doğal olarak benzin sarfiyatı da artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...